7/7 kapetana Mandića za uvjerljivo slavlje Zagreba nad Varaždinom!
Objavljeno: 04. 06. 2021 - 8:30

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nastavljaju s pobjedničkim navikama. Po drugi puta ove sezone, u petak 04. lipnja, najbolji hrvatski rukometaši svladali su ekipu GRK Varaždin 1930.

Dvoboj odigran u sklopu 07. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, završen je pobjedom Zagrepčana rezultatom 35:22 (18:12).

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za ovaj susret nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Marina Šipića i Marija Vuglača, a dvoboj su s tribina odgledali i Luka Mrakovčić, Radivoje Ristanović, Davor Ćavar, Vlado Matanović, Nemanja Obradović i Nikola Grahovac.

Priliku da debitira za prvu ekipu najboljeg hrvatskog kluba dobio je i junior Dominik Grdović.

Prvo poluvrijeme

Odlično je Zagreb otvorio utakmicu. Obrana je bila pokretljiva i čvrsta, a Matej Ašanin doprinio je sjajnom otvaranju s dvije vezane obrane u prvih nekoliko minuta.

S takvom igrom na jednom kraju terena bilo je jasno da će biti mjesta za lake golova na drugoj, a to su najbolje iskoristili Filip Perić i kapetan David Mandić koji su bili nepogrešivi s krila.

Kada se spomenutom dvojcu pridružio Senjamin Burić s dva vezana gola, Zagreb je po prvi puta otišao na +4 (6:2). Igrala se 10. minuta.

Takvu prednost Zagrebaši su održavali sve do posljednjih pet minuta prvog poluvremena, kada su ubacili u još jednu brzinu više i efektnim pogotkom, opet s krila, Paola Kraljevića zaključili prvo poluvrijeme s prednošću 18:12.

Apsolutno najbolji igrač na parketu bio je Mandić s čak sedam postignutih pogodaka, a svakako valja pohvaliti i nastup lijevog vanjskog gostiju Fabijana Grubišića koji je u tom periodu poentirao čak pet puta.

Drugo poluvrijeme

Nastavak utakmice otvorili su rukometaši PPD Zagreba baš kao i prvo poluvrijeme. Odlučno i čvrsto u obrani, te koncentrirano i efikasno u tranzicijskom napadu.

A upravo iz takvoga je pala i većina golova. Tamo gdje se zaustavio kapetan Mandić, nastavio je sjajni Valentino Ravnić. Paolo Kraljević dostojno je odmijenio Filipa Perića, a priliku je dobio i sjajno iskoristio i junior Dominik Grdović.

Što se tiče kretanja rezultat treba spomenuti da je u 40. minuti prednost Zagreba bila velikih +10 (26:16), u 45. minuti iznosila je isto toliko (29:19), da bi do konca susreta ista narasla na ogromnih 35:22.

Pojedinačni učinak

Najbolji u redovima PPD Zagreba sa sedam je pogodaka iz isto toliko pokušaja bio kapetan ekipe David Mandić (igrao samo prvo poluvrijeme), dok su po četiri gola postigli Senjamin Burić, Paolo Kraljević, Filip Perić i Csaba Leimeter. Matej Ašanin imao je pet, Todor Jandrić četiri obrane.

U redovima gostiju sjajnu su partiju pružili Luka Trojko sa šest, odnosno Fabijan Grubišić sa golom više. Domagoj Črnila skupio je deset obrana.

Sljedeći tjedan gostujemo u Poreču i Sesvetama!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb još su tri susreta do kraja sezone, a prvi od njih na rasporedu je u srijedu 09. lipnja u Poreču.

Nakon toga, hrvatski rukometni prvaci gostovati će u Sesvetama u subotu 12. lipnja, da bi prvenstvo zaključili u srijedu 16. lipnja kada im u goste dolazi rukometaši našičkog Nexea.

PPD Zagreb – GRK Varaždin 1930 35:22 (18:12)

Sportska dvorana Trešnjevka: Bez gledatelja

Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek)

Delegat: Zlatko Ladić (Sračinec)

PPD Zagreb: Jandrić 4 obrane, Ašanin 5 obrane; Grdović 2, Vistorop, Mandić 7, Klarica 3, Burić 4, Srna, Stojnić, Kraljević 4, Perić 4, Laljek, Ravnić 3, Hrstić 1, Leimeter 4, Vlah 3

Trener: Ivica Obrvan

GRK Varaždin 1930: Meštrović, Črnila 10 obrana; Šagij 1, Tompić 1, Trojko 6, Divjak, Grubišić 7, Kranjec, Puček, Mihaljević 3, Mlakar, Vincek, Tači 4

Trener: Damir Turković

  Povratak na sve vijesti