Devet pogodaka Sršena za slavlje protiv Skjerna u Areni
Objavljeno: 10. 02. 2019 - 9:18

Pred oko 5,000 navijača u Areni Zagrebaši su u nedjelju u 11. kolu rukometne Lige prvaka svladali danski Skjern rezultatom 32:29. PPD Zagreb je do pobjede predvodio danas nezaustavljivi Ivan Sršen sa devet pogodaka dok je David Mandić dodao šest. Nakon rezultatski poprilično izjednačenog prvog dijela Zagrebaši su sredinom drugog pobjegli na, za goste nedostižnih, pet pogodaka razlike. Sljedeću utakmicu 'Lavovi' za tjedan dana igraju u Parizu protiv Paris Saint Germaina dok za dva tjedna na istom mjestu ugošćuju njemački Flensburg.

Od samog početka bilo je jasno kako su ulozi veliki za obe momčadi u ovom susretu. Zagrebaši su bolje otvorili utakmicu međutim zbog previše tehničkih grešaka u napadu nisu uspijevali pobjeći na osjetniju prednost. Obrana je na početku s Vekićem i Burićem bila solidna a Mandić i Horvat neuhvatljivi u polukontri. Ipak, sredinom prvog dijela Bjarte Myrhola unosi nered u obranu 'Lavova' koja jednostavno nije pronalazila rješenja kako za sjajnog norveškog pivota tako niti za Mogensena i Tangena koji su širokim dodavanjima lomili obranu. Napad je također otupio u tom periodu ali izlaskom Jotića, odnosno ulaskom Mrakovčića, Zagrebaši uspijevaju uspostaviti pravi ritam i na poluvrijeme odlaze sa 15:14. Ivan Sršen četiri za Zagreb, Bjarte Myrhol četiri za Skjern.

'Lavovi' su bolje otvorili drugi dio i odmah pobjegli na +3. Ivan Sršen je nakon pogotka i promašaja Zlatka Horvata sa sedam metara ušao u seriju pogodivši četiri puta za redom, Ristanović je na vratima zamijenio Kastelica i odmah otvorio velikom obranom te je nakon samo deset minuta u nastavku na semaforu pisalo 22:19. Obrana je nastavila u visokom ritmu te su Danci probali sa sedam igrača u fazi napada ali niti to nije išlo pa su Mandić i Vekić u nekoliko navrata pogađali na prazan gol te Zagreb odlazi na +5 (27:22). Kada je Zlatko Horvat nepunih sedam minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka pogodio za +7 (30:23) bilo je jasno da je sve gotovo. Svoju vjerojatno najbolju partiju u dresu PPD Zagreba odigrao je Ivan Sršen završivši utakmicu sa čak devet pogodaka. David Mandić pogodio je šest puta dok je za Skjern Bjarte Myrhol zabio osam, Thomas Mogensen šest pogodaka.  

U sljedećem kolu, Zagrebaši idućeg vikenda gostuju kod Paris Saint Germaina. Zagreb je trenutno četvrti na tablici skupine B sa 10 bodova. Nantes ima 9 a Flensburg 12.

PPD ZAGREB – SKJERN HANDBOLD 32:29 (15:14)

PPD ZAGREB: Ristanović 3 obrane, Kastelic 8 obrana; Vistorop, Mrakovčić 1, Kontrec 1, Burić 3, Sršen 9(5), Horvat 3(1), Potočnik 3, Jotić 3, Ravnić, Mandić 6, Hrstić, Potić, Bičanić 2, Vekić 1. Trener Branko Tamše.

SKJERN HANDBOLD: Nielsen 5 obrana, Gustavsson; Mogensen 6, Jakobsen, Eggert Magnusen 3(1), Mikkelsen, Konradsson 4, Stenbäcken 1, Grebenc, Myrhol 8, Christensen, Rasmussen, Sondegaard 2, Augustinussen, Tangen 4. Trener Ole Norgaard.

IZJAVE NAKON UTAKMICE:

Branko Tamše, trener PPD Zagreba:

U prvom poluvremenu smo bili u grču. Vidjelo se da imamo dosta rezerve ali i uz takvu izvedbu imali smo +1. U drugom dijelu smo bili brži, pogodili nekoliko puta i na prazan gol i sedam minuta prije kraja susreta imali čak sedam pogodaka prednosti. Nisam zadovoljan s činjenicom da smo na kraju dozvolili Skjernu da dođu do samo -3 i to je nešto na čemu treba raditi. Mislim da su gledatelji mogli uživati u atraktivnom rukometu i naravno hvala svima koji su došli podržati Zagreb danas.

Ole Norgaard, trener Skjerna:

Zagreb je danas bio bolji od nas. U prvom poluvremenu smo po mom mišljenju bili bolji ali nažalost po nas nije se to vidjelo na rezultatu dok su oni bili mnogo bolji u drugom dijelu i na kraju zasluženo pobjedili.

Ivan Sršen, igrač PPD Zagreba:

Obrana nije bila dobra u prvom dijelu i to je razlog zašto su uspijevali ostati blizu. U drugom dijelu smo bili bolji, brži, čvršći i na kraju zasluženo pobjedili.

Bjarke Christensen, igrač Skjerna:

Teška utakmica. Zagreb ima jako dobru momčad i treba biti puno bolji nego što smo mi bili danas da bi se slavilo protiv njih, pogotovo u Zagrebu. Prvo poluvrijeme nije bilo loše ali u drugom jednostavno nismo bili na pravoj razini.

  Povratak na sve vijesti