Obrvan i Mandić sumirali dojmove s priprema: Odlazak na Vlašić bio je pun pogodak!
Objavljeno: 03. 08. 2021 - 1:33

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb odradili su jedanaestodnevne visinske pripreme na planini Vlašić, sjajnom sportsko rekreacijskom centru Bosne i Hercegovine.

Nakon više od 20 godina odrađivanja prvog dijela priprema za sezonu na slovenskoj Rogli, najbolji hrvatski rukometaši odlučili su promijeniti ambijent što se, slušajući dojmove naših trenera, pokazalo kao pun pogodak jer je ekipa sjajno reagirala na uvjete koje im je ponudila jedna od najpoznatijih bosanskohercegovačkih planina.

Od prvoklasnog smještaja, hrane i osoblja u hotelu Pahuljica, preko više nego kvalitetnih dvorane i teretane kao i nogometnih terena, pa sve do bajkovite prirode, planina Vlašić dala je našim Zagrebašima upravo ono što im je bilo potrebno ne bi li se što bolje pripremili u ovoj početnoj fazi ljetnih priprema.

Pod budnim okom i prema planu iskusnog trenera Ivice Obrvana hrvatski su rukometni prvaci odradili deset dana izuzetno napornih fizičkih priprema kroz koje su ih osim spomenutog glavnog trenera vodili i kondicijski trener Šime Tomašević, pomoćni treneri Tonči Valčić i Denis Špoljarić, kao i trener vratara Arian Jović.

Za zdravlje igrača glavni i odgovorni je, kao i sve ove godine, bio naš prvi fizioterapeut Damir Kajba pod čijom su paskom o rukometašima brinuli Slobodan Škorić i Ivana Minauf.

Zadnjega dana priprema sumirali smo dojmove s glavnim trenerom Ivicom Obrvanom, a svoje je viđenje odrađenog za službene klupske stranice podijelio i kapetan prve ekipe David Mandić.

  • Za početak bih htio kazati da smo svi skupa, od igrača, struke pa do vodstva kluba, jako zadovoljni sa onime što smo imali na raspolaganju ovdje na Vlašiću. Od smještaja i hrane, preko dvorane, teretane i vanjskog terena pa sve do iznimne brige ljudi koji su se skrbili o našim potrebama i kojima ovim putem od srca zahvaljujem, sve je bilo zaista na jednom visokom nivou – kazao je u uvodu razgovora trener Obrvan te se potom osvrnuo na stanje svoje ekipe.
  • U odnosu na lanjsku sezonu dosta smo promijenili ekipu. Otišlo je dosta igrača, a pristigao je velik broj ovih novih. Stigli su nam Čupić, Musa i Gojun koji nam donose iskustvo i kvalitetu igranja jakih utakmica, liga i reprezentativnih nastupa i njihovo prisustvo će između ostaloga puno koristiti i mladim igračima. Potom nam je stigla i jedna grupa igrača srednjih godina poput Obranovića, Slavića i Ivića koji bi uz već spomenute „senatore“ trebali biti naši nositelji igre. Tu su potom i mladi igrači poput Klisa i Faljića iz bosanskohercegovačke lige koji su svojom kvalitetom i talentom ukazali na sebe. Pod ove nove igrače možemo na neki način ubrojiti i Marina Šipića, budući da je on zbog teške ozljede i operacije propustio dobar dio prošle sezone – kazao je trener PPD Zagreba te potom dodao:
  • Mislim da smo odradili dosta kvalitetno ovaj dio priprema, onako kako i treba da bi se akumulirala snaga za sve ono što nas čeka dalje. U nastavku ovih priprema nastavljamo s našim radom u Zagrebu, gdje ćemo mijenjati obim postotka rada u korist tehničko taktičkih detalja da bi došli do našeg osnovnog cilja, a to je da budemo spremni na početku sezone. Ipak, moram naglasiti kako je ovo ljeto specifično i po tome što nam za razliku od svih prijašnjih, kada Zagreb tempira formu za sredinu rujna i prvu utakmicu EHF Lige prvaka, u raspored ulaze i dvije četvrtfinalne utakmice SEHA Gazprom lige s Vardarom koncem kolovoza. Dakle, sada moramo razmišljati i pripreme planirati da nam ekipa bude u dobrom stanju već za te dvoboje jer igramo protiv jako dobre momčadi Vardara gdje su nam, usuđujem se kazati, šanse za prolazak na Final Four turnir u Zadar podjednake – poručio je trener Obrvan, nakon čega smo za dojmove prvog dijela priprema razgovarali s kapetanom Davidom Mandićem.
  • Jako mi je drago da smo došli ovdje na Vlašić jer u ime svih igrača mogu reći da smo apsolutno zadovoljni sa svim uvjetima koji su nas ovdje dočekali. Da ne zaboravim kazati jedno veliko hvala osoblju hotela Pahuljica koje se o nama brinulo od prvog dana i zbog kojih smo se osjećali kao doma – rekao nam je David Mandić te potom nastavio:
  • Atmosfera na pripremama je bila izvrsna. Svi novi igrači su se jako dobro uklopili, od novih mladića iz Bosne i Hercegovine Klisa i Faljića, preko malog Karpa Sirotića, pa naravno do ovih najiskusnijih Čupka, Muse i Jakova. Njihovo prisustvo i savjeti dosta nam pomažu tako da mogu reći da već sada imamo jednu jako dobru energiju među sobom. Puno smo radili na kondiciji s trenerom Šimom Tomaševićem, a uz trenera Obrvana u popodnevnim smo satima počeli raditi i na taktici koje će sada biti sve više. Ima nas dosta, ali ima i nikad veći broj utakmica pred nama tako da će biti dovoljno minuta za sve. Prvo nam slijedi četvrtfinalni okršaj s Vardarom u SEHA ligi, a potom i domaća liga koju ove godine igramo od početka i koja će biti sjajna prilika da mlađi igrači dobiju veću minutažu i steknu potrebno iskustvo – zaključio je naš kapetan.

Posljednjeg dana priprema Zagrebaši će se spustiti s Vlašića prema Banjoj Luci, gdje će u srijedu 04. kolovoza odigrati prvu ovosezonsku prijateljsku utakmicu. Riječ je o dvoboju s banjalučkim Borcem, koji je na rasporedu u sportskoj dvorani Borik s početkom u 18.00 sati.

Nakon povratka iz Bosne i Hercegovine Zagrebašima slijedi nekoliko slobodnih dana, a potom se kreće s drugim dijelom priprema koji će se odraditi u Zagrebu.

U sklopu tog segmenta pripremnog perioda najbolji će hrvatski rukometaši odigrati i prijateljsku utakmicu sa slovenskim Celjem. Ista je na rasporedu u petak, 13. kolovoza u Celju.

Nakon toga hrvatski će rukometni prvaci sudjelovati na 52. međunarodnom rukometnom TV turniru pobjednika Doboj 2021, koji će se održati od 17. do 21. kolovoza i na kojemu će uz najbolji hrvatski klub nastupiti i renomirani europski klubovi poput slovačkog Tatran Prešova, finskog Cocksa, srpske Vojvodine, slovenskog Kopera, rumunjskog Dinama te domaćih predstavnika Sloge iz Doboja, odnosno Izviđača iz Ljubuškog.

  Povratak na sve vijesti