/nbsp;
Objavljeno: 12. 11. 2007 - 4:20

ZAGREB – Rukometaši španjolskog Ademar Leona neće doći u Zagreb sljedeće nedjelje na izlet. Za utakmicu s Croatia osiguranjem (17.45) imaju dva plana – prvi je osvojiti barem bod i potvrditi prvo mjesto u C skupini, a drugi je ne izgubiti s više od četiri pogotka razlike (u Leonu su slavili 29-25), pa u Skoplju u posljednjem kolu osigurati čelnu poziciju.

Rekao nam je to hrvatski reprezentativac i vratar Ademar Leona Mirko Alilović, koji se veseli dolasku u Zagreb.

- Uvijek je gušt doći u domovinu. U posljednje vrijeme sam, bilo s klubom ili zbog reprezentacije, stvarno često u Hrvatskoj – rekao je Alilović.

• Zagreb je u zamahu, neće vam biti lako?

- Zagrebu se ‘otvorilo’ u Skoplju, i stvarno su uvjerljivo odigrali protiv Vardara. Drago mi je zbog njih, družio sam se u reprezentaciji s Vorijem, Džombom i ostalima pa znam koliko su ‘propatili’ poradi loših rezultata – istaknuo je Alilović pa nastavio:

- Također, razgovarao sam uoči utakmice s Jerkovićem. Spomenuo je da je atmosfera u momčadi dobra, napomenuo da vjeruje u pobjedu i pokazalo se da je bio u pravu. Iskreno, veće su nam šanse u Skoplju nego u sljedećem kolu u Zagrebu, što ne znači da se nećemo boriti u nedjelju.

• Pritisak, za razliku od prve utakmice u Leonu, ipak, seli na pleća zagrebaša?

- Mi ćemo igrati puno opuštenije, nemamo pritisak rezultata, prošli smo u drugi krug i vjerujem da smo u psihološkoj prednosti.

• Prošle sezone je u poluzavršnici Kupa kupova (26-20 u Ledenoj dvorani, 23-30 u Leonu) bilo poprilično tijesno, no u nedjelju će istrčati uvelike izmijenjene postave na obje strane. Osim toga, u Ademarovim redovima je poveći broj ozlijeđenih igrača…

- Slobodno se može reći da smo ‘bolnica’ iz Leona. Oba kružna napadača su ozlijeđena, Jacobsen već desetak dana ne igra maksimalnom snagom, u stvari, gotovo da i nema igrača koji nema veću ili manju ozljedu. Nakupilo se dosta problema zbog teških putovanja i utakmica. (Željko Petan, Jutarnji list)

  Povratak na sve vijesti