Barca uvjerljiva na domaćem terenu!
Objavljeno: 15. 02. 2020 - 9:35

U utakmici 12. kola VELUX EHF Lige prvaka, rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb gostovao je u Barceloni kod istoimenog domaćina. I u uzvratnom susretu pobjedu je odnijela izgledno kvalitetnija Barca. Španjolska momčad slavila je protiv Zagrebaša pred gotovo popunjenom Palau Blaugranom s rezultatom 32:23. Utakmicu je obilježila kazna za glavnog trenera Zagrebaša Veselina Vujovića, koji ju je morao gledati s tribina, tako da je momčad s klupe vodio pomoćni trener Denis Špoljarić.

Barca je odlično otvorila utakmicu rezultatom 5:0, a promjenu trenera Špoljarića u vidu igranja sa 7 igrača obilježile su tehničke pogreške što je Barca kaznila te povećala svoju prednost na 9:3. Premda se obrana Zagrebaša poboljšala što je rezultiralo i boljim napadom, svaku njihovu grešku ili obranu Mollera, Barca bi zaključila brzim kontrama i polukontrama tako da već na poluvremenu bilježi prednost od +7 (17:9).

Drugi dio utakmice Zagrebaši su otvorili prije svega agresivnije u obrani što je igrače Barce navelo na niz pogrešaka. Premda je PPD Zagreb bio u zaostatku najčešće 7 pogodaka igra je bila kudikamo bolja, čvršća i sigurnija. Nastavak odaje dojam da su igrači Zagreba započeli dvoboj u grču i tremi ili pod dojmom gotovo pune dvorane ali i samog protivnika. Prikazana igra ali i rezultat je puno povoljniji od onog prikazanog u Zadru. Pred kraj utakmice obrane su popustile a atraktivnost porasla tako da su gledatelji uživali u prikazanom rukometu. Barci na kraju treba čestitati i okrenuti se protivnicima Zagrebovog 'ranga'. Konačan rezultat utakmice je 32:23.

Barca - PPD Zagreb 32:23 (17:9)

PPD Zagreb: Ašanin, Wang; Šipić 2, Božović 6, Horvat 4, Stojnić, Grahovac 2, Ravnić 2, Hrastnik , Srna 2, Vlah 2, Yao, Gadza, Vistorop 1, Hrstić 1, Mandić

Barca: Perez de Vargas, Moller; Andersson 1, Arino 4, Tomas 6, Mem 3, Serdio Guntin 1, Palmarsson 6, Entrerrios, N'guessan 2, Sorhaindo 1, Fabregas 3, Goncalves Dos Santos, Dolenec 3, Mortensen 1, Diocou 1

Zanimljivost utakmice leži i u prvim upisanim minutama u VELUX EHF Ligi prvaka dvaju predstavnika rukometnog kluba Beijing Sport University s kojim je rukometni klub PPD Zagreb ljetos potpisao i dugogodišnji ugovor o suradnji. Desni vanjski Xueyan Yao dobio je priliku u oba poluvremena, dok je golman Quan Wang upisao četiri odlične obrane u drugom dijelu utakmice. Uz njih, prve minute su također zabilježile i mlade nade hrvatskog rukometa Zvonimir Srna i Nikola Grahovac, a obojica su se i upisali u strijelce.

Idući susret Zagrebaša je posljednja domaća utakmica grupne faze VELUX EHF Lige prvaka u sklopu 13. kola kada u Arenu Zagreb dolazi danski Aalborg. Ova je utakmica na rasporedu u subotu, 22. veljače u 18 sati uz izravan prijenos na drugom programu HRT-a.

  Povratak na sve vijesti