Barcelona sa 24:32 slavila u Areni, Saračević: ‘‘Prespori smo za ovakav rukomet’’
Objavljeno: 23. 11. 2017 - 9:34

Novi trener Zagrebaša Zlatko Saračević doživio je težak poraz na svom debiju pred nešto više od 8,000 navijača u Areni Zagreb. Barcelona je ovaj put ipak bila prevelik zalogaj za Zagrebaše kojima je, pored toga što su ostali bez Stipe Mandalinića koji je od ovog tjedna novi igrač Füchse Berlina, danas nedostajao i Tin Kontrec. Na kraju 24:32 za katalonskog diva kojeg su u Areni sa po 7 pogodaka predvodili Dika Mem i Valero Rivera te Perez de Vargas sa svojih 13 obrana.

Zagrebaši su slabo otvorili utakmicu – što svojom krivicom ali treba biti pošten i reći što i zaslugom sjajne igre Katalonaca u oba pravca. Bekovski trojac Bičanić – Josip Valčić – Vuglač nije se baš najbolje snašao protiv čvrste obrane gostiju tradicionalno predvođene majstorima svog zanata Sorhaindom i Morrosom. Barcelona je otvorila sa 0:4 te je uslijedila minuta odmora Zlatka Saračevića. Nakon toga, tek u osmoj minuti susreta dočekali smo i vezane pogotke Zagreba – precizan je dva puta za redom bio Leon Šušnja, ali i nešto efikasniju igru 'Lavova'. Što se pak obrane tiče, u prvom dijelu za nevjerojatno atletičnog Diku Mema i osjećaj za prostor dua Raul Entrerrios – Alexis Borges odgovora nije bilo iako je trener Saračević iskušao nekoliko obrambenih opcija. Sjajni Francuz je prvi dio završio sa 4 pogotka, isto toliko dodao je i poznati sin još poznatijeg oca Valero Rivera. Španjolski vratar Perez de Vargas brojao je čak do 8 te su obzirom na prikazano Zagrebaši mogli biti i zadovoljni sa 'samo' -5 (11:16).

Početak drugog dijela bio je obećavajuć. Zagreb je serijom 7:4 u koju je pogodak u svom debiju pred domaćom publikom ugradio i Tin Lučin stigao do samo -2 (18:20) i napravio paniku u redovima katalonskog diva. Ipak, trener Pascual znao je kako ugasiti požar – pozvao je time-out, stavio natrag Raula Entrerriosa i poljskog pivota Syprzaka i serijom 4:0 Barcelona je brzo opet bila na velikih +6. Crnoj seriji Zagrebaša tu nažalost nije bio kraj, gosti su ubrzo otišli na nedostižnih 21:28 i nešto više od 10 minuta prije posljednjeg sučevog zvižduka rješili pitanje pobjednika. Na kraju velikih 24:32 uz po 7 pogodaka Dike Mema i Valera Rivere. Perez de Vargas završio je na 13 obrana. 'Lavove' su s druge strane predvodili Žarko Marković sa 6 i danas napadački efikasan Leon Šušnja sa 4 pogotka. Matevž Skok obranio je 10 lopti. U slijedećem kolu Zagrebaši u Areni za šest dana dočekuju 'Lavove' ali one iz Manheima – u Arenu stiže njemački Rhein Neckar Löwen.

Izjave nakon susreta:

Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba:

Čestitam Barceloni koja je odigrala dobru utakmicu. Što se nas tiče moram biti iskren i reći da smo za ovakav rukomet prespori u ovom trenutku. Činjenica da nismo napravili niti jedno isključenje samo svjedoči o tome da nismo stigli napraviti prekršaj na igračima Barcelone. U napadu je bilo grešaka ali isto tako ću dodati da sam zadovoljan pristupom, vidio sam želju. Žao mi je da nije na kraju ipak malo manja razlika ali to je tako. Na nama je da radimo.

Tin Lučin, igrač PPD Zagreba:

Zahvalio bi se prije svega gledateljima koji su došli, bilo je sjajno igrati ovdje pred gotovo punom Arenom. Trener je sve rekao, loše smo otvorili utakmicu, dozvolili im da naprave razliku koju je kasnije bilo iznimno teško stizati. Čestitam Barceloni.

Xavier Pascual, trener Barcelone:

Zadovoljan sam, nije bilo lako pripremiti se za utakmicu nakon poraza od Szegeda u prošlom kolu. Dobra je stvar što smo sjajno otvorili utakmicu i to nam je dalo vjetar u leđa. U drugom dijelu bilo je dosta oscilacija, ponajviše u obrani što je vidljivo i na rezultatu. To je segment na kojem još moramo poraditi. Uvijek je sjajno igrati ovdje u Zagrebu i ponavljam zadovoljan sam ovom pobjedom i velikim dijelom naše igre danas.

Victor Tomas, igrač Barcelone:

Nakon loše utakmice prošli vikend u Mađarskoj nije bilo lako pripremati se za ovu utakmicu, pogotovo kada smo znali gdje dolazimo i da je Zagreb promijenio trenera te da će sigurno pokušati nešto na što se ne možemo pripremiti. Zadovoljan sam našom igrom i onim što smo pokazali. Na kraju zaslužena pobjeda. 

PPD ZAGREB – BARCELONA LASSA 24:32 (11:16)

PPD ZAGREB: Skok 10 obrana, Kastelic 1 obrana; Ž. Marković 6, Mrakovčić 1, Lučin 1, Božić – Pavletić, Vori 3, D. Marković, Horvat 2(1), Šušnja 4, J. Valčić 3, T. Valčić, Ravnić 1, Hrstić, Vuglač 1, Bičanić 2. Trener Zlatko Saračević.

BARCELONA LASSA; Perez de Vargas 13 obrana + 1 pogodak, Ristovski; Tomas 6, Entrerrios 3, Sorhaindo 2, Arino, Rivera 7(1), N'Guessan 2, Syprzak, Borges 2, Mem 7, Morros, Lenne, Palmarsson 2, Abello, Jallouz. Trener Xavier Pascual.

  Povratak na sve vijesti