Bičanić i Kontrec uoči Nexea: Prvo treba skočiti pa reći hop! Idemo odraditi posao do kraja
Objavljeno: 28. 05. 2019 - 2:08

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 10. kola Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojemu će u srijedu, 29. svibnja ugostiti rukometaše Nexe Našica.

Dvoboj dva najbolja hrvatska kluba na rasporedu je u sportskoj dvorani Kutija šibica u Zagrebu, a početak istog predviđen je za 19.00 sati.

Dan uoči novog, šestog ovosezonskog dvoboja Lavova i Gromova, utakmicu su na prigodnoj konferenciji za medije najavili trener PPD Zagreba Branko Tamše, kao i rukometaši Damir Bičanić i Tin Kontrec.

  • Sutra nas čeka još jedna prava utakmica, najveći hrvatski derbi. I jedna i druga ekipa su kroz Premijer ligu napravile odličan rezultat i ako se ne varam ovo je prvi put da će odluka o prvaku pasti u zadnjem kolu. Obje ekipe imaju kvalitetu što se moglo i vidjeti u našim dosadašnjim dvobojima. Oni nemaju što za izgubiti i mislim da će se baciti na glavu od samog početka. Moja je želja da odigramo jako u obrani i da tako stignemo do što većeg broja lakih pogodaka. Pozivam ovim putem sve navijače da nas dođu još jednom podržati i da napune dvoranu. Nadam se i vjerujem da ćemo se na koncu svi zajedno veseliti – poruka je trenera PPD Zagreba Branka Tamšea.

 

  • Umor je prisutan, ali naravno da nam je ostalo dovoljno snage za taj zadnji korak. Svi smo svjesni o kojoj se utakmici radi i maksimalno smo unutra da i taj dio posla odradimo kako treba. Svjesni smo da smo u Našicama napravili veliki korak ka obrani naslova prvaka Hrvatske, ali moramo ostati koncentrirani do kraja i odraditi ovo kako dolikuje najboljem hrvatskom klubu. Sutra moramo promijeniti recept koji smo imali u polufinalu SEHA Gazprom lige i u prvenstvenoj utakmici u Našicama, a to je da ne razbranimo Morena Cara u prvom redu te da ne dozvolimo da se raspuca Halil Jaganjac. To smo propustili napraviti u polufinalu Kupa i stoga smo imali probleme jer su njih dvojica, uz sjajne pivote, stožerni igrači Nexe Našica. U svakom slučaju veselim se punim tribinama i vjerujem kako ćemo obraniti naslov prvaka – poručio je Damir Bičanić.

 

  • Mislim da kada se dva kluba sastanu po šesti puta u jednoj sezoni iznenađenja ne bi smjelo biti. Sve znamo jedni o drugima, a jedino što je bitno jest da mislimo o sebi samima i da budemo maksimalno u utakmici od prve minute. Znam da ćemo se na kraju mi veseliti, ali prvo treba skočiti pa reći hop. Idemo sutra uz pomoć naših navijača posao privesti kraju – jasan je bio Tin Kontrec.

Rukometni klub PPD Zagreb organizirat će i prigodno druženje s navijačima pod šatorom na parkiralištu sportske dvorane Kutija šibica odmah po završetku utakmice.

  Povratak na sve vijesti