“Biti službeni partner RK PPD Zagreb poseban je iskaz povjerenja, ali isto tako i izazov i prilika.”
Objavljeno: 14. 01. 2020 - 2:01

Ugovor o partnerstvu i suradnji prema kojem će RK PPD Zagreb sljedeće dvije sezone dolaziti na zimske sportske pripreme u Lipik potpisan je krajem svibnja 2019. godine u službenim prostorijama RK PPD Zagreb. Danas, nešto više od pola godine kasnije, u konferencijskoj dvorani „Quella“ u Lipiku održana je konferencija za medije na temu realizacije ovog partnerskog ugovora temeljem kojeg rukometaši RK PPD Zagreb provode zimske pripreme svoje prve ekipe u Toplicama Lipik u terminu od 12. do 18. siječnja 2020.

  • „Svoje obveze prema rukometnom klubu PPD Zagreb počeli smo ispunjavati prije dva dana, od nedjelje 12. siječnja kad su rukometaši prve ekipe na čelu s trenerom Vujovićem počeli sa zimskim pripremama u Lipiku koje će trajati do subote 18. siječnja.“ - izjavio je Darko Kelemen, ravnatelj Toplica Lipik te dodao kako je rukometašima osiguran smještaj, prehrana prilagođena vrhunskim sportašima, masažni prostori, kupke i konferencijska sala, dok je uz posredovanje Grada Lipika te uz pomoć Osnovne škole „Lipik“, poduzeća „Stragatrans“, kao i uz podrške Požeško-slavonske županije, osigurana sportska dvorana te fitness prostor.
    „Dolazak rukometaša PPD Zagreb u Lipik velik je sportsko-turistički događaj za Toplice, kao i za Grad Lipik. U goste nam je došao vrhunski i najtrofejniji hrvatski klub. Došao je dvostruki klupski prvak Europe. Došli su osvajači svjetskih, europskih i olimpijskih medalja. Biti službeni partner RK PPD Zagreb poseban je iskaz povjerenja, ali isto tako i izazov i prilika. Izazov je da pokažemo kako možemo vrhunskim sportašima osigurati sve uvjete za kvalitetan trening, smještaj, prehranu, opuštanje i mir." - zaključio je ravnatelj Kelemen.
  • “Smatram da je PPD Zagreb dovoljno jak brend da pomogne Toplicama Lipik i Gradu Lipiku da naprave jedan dodatni iskorak i prema drugim sportskim momčadima, ne samo iz Hrvatske, nego eventualno i iz Europe.“, rekao je Šupuković te, pohvalivši ljubaznost i gostoprimstvo domaćina, dodao kako je njihova intencija na prostoru Hrvatske izaći u neke manje sredine te se tako povezati s lokalnim sredinama na način obostranog zadovoljstva, kluba i lokalnih zajednica, a Lipik je u tome jedna od početnih stanica. - rekao je direktor RK PPD Zagreb, Vedran Šupuković.

Na izjavu direktora Šupukovića nadovezao se i Božidar Jović, glavni menadžer kluba, koji je istaknuo kako je kroz razgovor s trenerom Vujovićem i igračima doznao da su oduševljeni svim uvjetima i smještajem. Mnogi od njih nikada nisu bili u Lipiku, tako da su dolaskom ostali ugodno iznenađeni, kazao je Jović, istaknuvši kako će o Lipiku govoriti i u drugim sportskim krugovima te nagovijestivši da bi ova suradnja mogla postati svojevrsnom tradicijom.

Lipički gradonačelnik Vinko Kasana ovom je prigodom zahvalio svima onima koji su doprinijeli da uopće dođe do ovakve suradnje, osvrnuvši se na to da Lipik ima dugogodišnju tradiciju što se tiče sportskih priprema i napomenuvši  da su prije rata u Lipiku boravile brojne sportske ekipe i važni klubovi. „Sa zadovoljstvom možemo reći kako naš grad ponovno postaje idealno mjesto za provođenje profesionalnih sportskih priprema, a na tome iskreno zahvaljujem RK PPD Zagreb jer je otvorio vrata i vratio nas na onu destinaciju na kojoj smo nekad bili.“, naglasio je gradonačelnik.

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević je naglasio kako se ovih dana ispisuje budućnost Grada Lipika, složivši se s gradonačelnikom Kasanom da se Lipik vraća na turističku kartu Hrvatske, ali i šire. „Prije nešto manje od trideset godine na ovim su se prostorima odvijala strašna razaranja, ali unatoč svemu tome, nije uništen čovjek.“, rekao je župan te dodao kako se ovaj grad oporavlja, a tome u prilog govori i uspješni razvoj Toplica Lipik. Župan je istaknuo i to da su upravo ovi vrhunski rukometaši, igrači najtrofejnijeg hrvatskog kluba, svojevrsni ambasadori Grada Lipika, ali i Požeško-slavonske županije jer će svojim dolaskom potaknuti i druge sportaše da dođu ovdje.

  Povratak na sve vijesti