Bomba Mandalinića za senzacionalnu pobjedu Zagreba nad Celjem!
Objavljeno: 22. 11. 2016 - 9:02

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb svladali su slovensko Celje Pivovarnu Laško u sklopu 09. kola SEHA Gazprom lige te se tako s nova tri boda dodatno učvrstili na poziciji broj dva koja ih vodi na završni turnir u travnju.

Prvi dvoboj starih rivala u sklopu ovog natjecanja odigran je u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, a hrvatski rukometni prvaci slavili su rezutatom 28:27 (13:15).

Nakon devet odigranih utakmica  rukometaši PPD Zagreba sada imaju sedam pobjeda te po jedan remi i poraz, a na drugom se mjestu nalaze sa 22 osvojena boda. Celjani su, s druge strane, u desetoj digranoj utakmici ubilježili peti poraz i kako sada stvari stoje sve su dalje od završnog turnira SEHA Gazprom lige.

U spomen na velikog Iztoka Puca!

Kao uvertira za najveći regionalni derbi istoga je dana ispred sportske dvorane Kutija šibica, u prisutnosti delegacija oba kluba bila otkrivena spomen ploča legendi hrvatskog i slovenskog rukometa – zlatnom olimpijcu i dvostrukom klupskom prvaku Europe – bivšem članu Zagreba i Celja, velikom Iztoku Pucu.

Premijerni derbi u SEHA ligi ispunio očekivanja!

Za dvoboj s Celjem trener Silvio Ivandija nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Domagoja Pavlovića i Darka Cingesara, suspendiranog Tina Kontreca, dok su iz sastava izostali i Lovro Šprem, Arian Jović i Igor Vujić.

Pred oko tisuću gledatelja, od čega čak stotinjak vrlo bučnih Florijana, zaigrali su stari regionalni rivali u Sutinskm vrelima u Podsusedu.

Od prve minute gosti su pokazali „zube“, odnosno čvrstu namjeru da svoje nade u plasman na završni turnir SEHA Gazprom lige ožive jednim velikim skalpom kao što je pobjeda nad hrvatskim prvakom.

Osim uvodnih desetak minuta u kojima se igralo gol za gol, hrvatski je prvak gotovo čitavu utakmicu morao stizati prednost Celjana koja je u nekim trenucima iznosila i +3.

Otegotna je okolnost za najbolje hrvatske rukometaša bila i ta što se sredinom prvog poluvremena ozljedio i drugi kružni napadač Leon Šušnja te je PPD Zagreb do kraja utakmice na crti ostao samo na Igoru Voriju.

Na odmor se otišlo sa 13:15 u korist gostiju, a nastavak je donio i nastavak Zagrebove jurnjave ne bi li se dohvatila prednost gostujućeg sastava.

Stipina bomba za senzacionalnu pobjedu!

Igračima trenera Ivandije to je konačno pošlo za rukom sredinom nastavka, kada se uz puno ozbiljniju, čvršću i agresivniju, obranu hrvatskog prvaka razbranio i Ivan Stevanović pa se prednost Celjana lagano počela topiti ne bi li u 45. minuti PPD Zagreb konačno uhvatio priključak i odmah potom prešao i u vodstvo.

Međutim, predvođeni nesutrašivim Blažom Jancom ne predaju se Celjani, pa tako u posljednjih pet minuta utakmice ulazimo s egalom 24:24.

Uzbudljiva završnica, u kojoj smo vidjeli nekoliko promašenih stopostotnih prilika na obje strane, okonača je uistinu senzacionalnim pogotkom Stipe Mandalinića u posljednjoj sekundi utakmice.

Pobjednički gol 24-godišnjeg Splićanina bio je njegov deveti, pet je dodao Igor Vori, a Ivan Stevanović upisao je sedam obrana. Kod gostiju standardno najbolji  Blaž Janc s devet pogodaka, dok je pet dodao David Razgor. Ivan Gajić imao je devet obrana.

Na noge europskom prvaku!

Pred rukometašima Prvog pinarskog društva Zagreb dvoboj je 08. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši u nedjelju 27. studenog gostovati u poljskom Kielcu. Dvoboj hrvatskog prvaka i aktualnog prvaka Europe na rasporedu je u 18.00 sati.

PPD Zagreb – Celje PL 28:27 (13:15)

Sutinska vrela: 1 000 gledatelja

Suci: Gjorgi Nachevski i Slave Nikolov (Makedonija)

Delegat: Marjan Nachevski (Makedonija)

PPD Zagreb: Stevanović 7 obrana + 1 gol, Skok 2 obrane; Ereš, Vujić S., Kontrec, Vori 5, Šebetić 2, Marković 2, Horvat 2, Šušnja, Valčić J. 2, Jotić 3, Valčić T., Mandalinić 8, Miklavčić 2, Markoski

Celje PL: Lesjak 3 obrane, Gajić 9 obrana; Malus, Babarskas 2, Janc 9, Razgor 5, Suholeznik 1, Marguč 2, Zarabec, Kodrin 2, Fizuleto, Mačkovšek 2, Mlakar 3, Dobaj, Žvižej, Bećiri 1

  Povratak na sve vijesti