Bravo majstori! Zagrebaši kolo prije kraja osvojili 29. naslov prvaka Hrvatske!
Objavljeno: 12. 06. 2021 - 7:40

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb novi su stari prvaci Hrvatske! Do 29. titule u 30 izdanju (lani se prvenstvo nije odigralo zbog pojave pandemije virusa covid_19) najvišeg ranga klupskog natjecanja u našoj zemlji, stigli su najbolji hrvatski rukometaši nakon što su po drugi puta ove sezone svladali ekipu Sesveta.

Nakon što su koncem svibnja pobijedili ekipu trenera Silvia Ivandije rezultatom 36:22 u Kutiji šibica, hrvatski su rukometni prvaci bili bolji i u Sportskoj dvorani Gimnazije Sesvete rezultatom 24:43 (13:20).

Sastavi

Za ovaj dvoboj, kao uostalom i za sve ranije odigrane, trener PPD Zagreba Ivica Obrvan nije mogao računati na ozlijeđene Marija Vuglača i Marina Šipića, a u sastavu za utakmicu nisu se našli niti Matej Ašanin, Filip Perić, Davor Ćavar, Nikola Grahovac i Nemanja Obradović.

Kod Sesveta zbog ozljeda, također, nije bilo nekih značajnih igrača poput Karpa Sirotića i Leona Strbada, ali i od ranije ozlijeđenih Mateja Mudrinjaka i Dominika Miškovića.

Prvo poluvrijeme

Uvodnih desetak minuta igralo se gol za gol, a Zagreb je u nekoliko navrata imao i dvostruku prednost (3:5, 4:6, 5:7).

Početak utakmice sjajnim ulaskom u istu obilježili su raspoloženi Darko Stojnić i Csaba Leimeter s jedne, odnosno Eugen Josip Žaja i Daniel Vusić s druge strane.

Zagreb prvi puta odlazi na +3 (5:8) u 12. minuti pogotkom s crte slovenskog rukometaša Darka Stojnića. Iako poznatiji po igri u obrani, Slovenac je bio izuzetno raspoložen i na drugom kraju parketa u Sesvetama.

Četiri minute kasnije kapetan David Mandić istrčao je kontru i pri padu poentirao za 7:11, a samo minutu kasnije gledamo gotovo identičan scenarij samo ovoga puta s Vladom Matanovićem u glavnoj ulozi.

U 23. minuti, sjajnim šutom s devet metara, Matej Hrstić postiže pogodak za vodstvo Zagreba 10:16, a do kraja prvog poluvremena prednost hrvatskih prvaka narasla je na velikih 13:20.

Drugo poluvrijeme

Drugo poluvrijeme lijepim pogotkom s krila otvara ponajbolji rukometaš Sesveta Nikola Finek, ali Zagrebaši ubrzo uzvraćaju i nastavljaju povećavati svoju prednost.

U 38. minuti Senjamin Burić postiže pogodak s crte za vodstvo Zagreba 17:27, a samo dvije minute kasnije bosanskohercegovački reprezentativac ponovno pogađa, ovaj puta za +12 (17:29).

U 43. minuti, nakon veličanstvene parade Radivoja Ristanovića na jednoj strani, munjeviti Valentino Ravnić pogađa iz kontre za 18:31 vodstvo PPD Zagreba, a samo napad kasnije u strijelce se još jednom upisao i raspucani Stojnić.

U 50. minuti na semaforu stoji 20:35 u korist najboljeg hrvatskog kluba, a u 58. minuti mladi Paolo Kraljević s krila pogađa za ogromnih +20 (22:42).

Na koncu velika i apsolutno zaslužena pobjeda rukometaša PPD Zagreba konačnim rezultatom 24:43.

Pojedinačni učinak!

Najbolji u pobjedničkim redovima bili su Senjamin Burić sa sedam, odnosno David Mandić i Valentino Ravnić s po šest pogodaka. Spomenuti trojac odigrao je nadasve inspiriranu utakmicu, a tome u korist najbolje svjedoči podatak da nisu imali niti jedan promašaj.

Vratari Zagreba također su „kumovali“ ovako uvjerljivoj pobjedi. Todor Jandrić u prvom je dijelu imao osam, a Radivoje Ristanović u nastavku sedam obrana.

Kod domaćina istaknuo se Eugen Josip Žaja sa šest golova, dok je pet obrana upisao Filip Perić.

S Nexeom za čast u uvertiri završnice Kupa Hrvatske!

U srijedu 16. lipnja u goste nam dolazi našički Nexe. Najveći derbi hrvatskog rukometa na rasporedu je u 17.00 sati u sportskoj dvorani Trešnjevka („Kutija šibica“), a nakon istoga igračima i stručnim stožerima obiju ekipa biti će dodijeljene medalje i pehari za prvo, odnosno drugo mjesto.

Narednoga vikenda na rasporedu je, također, i završnica Kupa Hrvatske. Polufinalni dvoboji na rasporedu su u subotu 19. lipnja, dok će pobjednici polufinalnih susreta u nedjelju, 20. lipnja odlučiti o pobjedniku Kupa Hrvatske.

Prvo polufinale u sportskoj dvorani Žatika na rasporedu je u 17.00 sati, a u njemu se sastaju rukometni klubovi PPD Zagreb i Dubrava, dok će u kasnijem terminu, s početkom u 19.00 sati, na parket istrčati rukometaši Nexea i Sesveta.

Sesvete – PPD Zagreb 24:43 (13:20)

Sportska dvorana Gimnazije Sesvete: Bez gledatelja

Suci: Ivan Grbavac (Podstrana) i Siniša Ravlić (Makarska)

Delegat: Siniša Rudić (Biograd na moru)

Sesvete: Perić 5 obrana, Kahlina; Baković L., Krndelj 1, Topić 1, Potnar, Žaja 6, Matić 2, Papić 1, Baković T., Vusić 3, Šuker 1, Krešić, Štrković 3, Gavrić 4, Finek 2

PPD Zagreb: Ristanović 7 obrana, Jandrić 8 obrana; Vistorop 2, Mrakovčić, Mandić 6, Klarica 2, Burić 7, Srna 2, Stojnić 5, Kraljević 1, Laljek, Matanović 3, Ravnić 6, Hrstić 3, Leimeter 4, Vlah 2

  Povratak na sve vijesti