Burić pozitivan uoči Nantesa: Nema straha, idemo im otežati posao!
Objavljeno: 03. 11. 2018 - 8:54

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 06. kola EHF Lige prvaka u sklopu kojega će Zagrebaši u subotu, 03. studenoga, gostovati kod francuskog HBC Nantesa. Ovaj dvoboj Lige prvaka koji će biti odigran u dvorani Palais des Sports de Beaulieu u Nantesu, na rasporedu je u 17.30 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Kada su u pitanju subotnji protivnici, pamtimo dva međusobna susreta ovih dviju momčadi u Ligi prvaka, i to iz prethodne sezone kada su Zagrebaši s Nantesom po prvi puta smješteni u istu skupinu (A). Prije gotovo godinu dana, odnosno početkom Lige prvaka za sezonu 2017../2018., Lavovi su gostovali kod ekipe iz Nantesa gdje su u napetoj završnici pobjedu za dlaku prepustili domaćinu. Ipak, shvativši koliko mogu protiv jedne u toj mjeri ambiciozne momčadi, revanširali su najbolji hrvatski rukometaši s Francuzima u veljači, kada su u Areni Zagreb slavili s 28:27.

Omjer u susretima Lige prvaka, dakle, iznosi 50:50 te nije na strani nijedne od ovih dviju momčadi, što nas ostavlja radoznalima po pitanju ishoda subotnjeg dvoboja.

Trener Lino Červar naglasio je njihov uspjeh u prethodnoj sezoni:

  • U našoj grupi Lige prvaka u odnosu na nas svi su favoriti, a Nantes je doprvak Lige prvaka. Ali, opet kažem, u Francusku ne idemo s bijelom zastavom, idemo igrati, pokušat ćemo dati sve od sebe i pokazati ono što možemo. Tjedan koji nas očekuje bit će vrlo zahtjevan – Brest u SEHA ligi i Celje u Ligi prvaka koje je veliki protivnik. U Nantesu ćemo igrati sa željom da pokažemo kako se u narednom tjednu možemo nositi s protivnicima – glasio je komentar trenera Červara.

U susretu protiv Nantesa trener Červar neće moći računati na ozlijeđene Leona Šušnju i Lovru Jotića, pa je prokomentirao trenutačno stanje rostera:

  • Na ozljede zaista ne možemo utjecati. Šušnja se možda vrati narednog tjedna, ali to je upitno. Što se tiče Jotića, taj problem s koljenom vuče se još od prije. Dakle, igramo bez ta dva igrača, međutim oni koji su tu igraju i moramo razmišljati o njima, odnosno pokušati i bez njih pružiti otpor favoriziranom Nantesu – kazao je trener.

Svoje misli uoči utakmice u subotu podijelio je i doprošlogodišnji član svojeg subotnjeg protivnika, Senjamin Burić, koji je u Nantesu proveo pune dvije sezone:

  • Očekuje nas težak i zahtjevan protivnik prije svega. Nisu puno mijenjali ekipu u odnosu na prošlu godinu, a zna se da su prošle godine igrali finale Lige prvaka. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju i otežati im posao jer su oni sebi vjerojatno već upisali ova dva boda protiv nas, ali sigurno da neće u utakmicu ući mislima da će lako protiv Zagreba. Nadam se da ćemo dobro odgovoriti na njihove napade i uspjeti uzeti koji bod – rekao je Burić.

Prokomentirao je, zatim, atmosferu u momčadi:

  • Atmosfera u klubu je dobra kao i uvijek. Mislim da smo protiv Željezničara igrali onoliko koliko nam je bilo potrebno da dobijemo tu utakmicu, a protiv Nantesa ćemo igrati potpuno drugačije te u potpunosti drugačije shvatiti utakmicu. Nema straha, atmosfera je odlična i kao što sam već rekao, nadam se da ćemo uzeti neke bodove s tog gostovanja.

Osvrnuo se i na izostanak Šušnje i Jotića zbog ozljeda:

  • Realno, nama svaki igrač znači puno, pa tako i Šušnja, posebno u obrani gdje igra gotovo savršeno. Ista je situacija i s Jotićem u napadu na srednjem tako da nam svaki igrač nedostaje, ali takav je rukomet. Svakoj ekipi netko nedostaje, pa tako vjerojatno i Nantesu, moramo se na to navikavati, tako da što je – tu je, koga nema idemo bez njega igrati i utakmicu odraditi najbolje što možemo – podijelio je za kraj Burić.
  Povratak na sve vijesti