Burić u najboljoj sedmorci Lige prvaka!
Objavljeno: 08. 10. 2018 - 9:25

Po završetku 4. kola VELUX EHF Lige prvaka, doznali smo i imena sedam najboljih. Nakon što je PPD Zagreb odigrao vrlo dobru, čvrstu i izjednačenu utakmicu protiv Skjern Handballa te su se u Zagreb vratili s jednim bodom (31:31), dodatna potvrda dobre igre Zagrebaša jest i odabir Senjamina Burića u najbolje igrače ovoga kola.

No, krenimo redom.

Najbolje lijevo krilo ovoga puta je igrač Vardara Timur Dibirov. U pobjedi protiv Rhein Neckar Lowena (29:27) Dibirov je bio najefikasniji igrač sa čak 89% realizacije (8/9).

Zasluženo je nagradu za najboljeg lijevog vanjskog u ovome kolu dobio mladi igrač Metalurga te hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac. U porazu svoje momčadi od Bjerringbro-Silkeborga (25:33) Jaganjac je bio najefikasniji sa 67% realizacije te 10 pogodaka. Ne smijemo nikako izostaviti kako ga je nakon ovog kola EHF prozvao “hrvatskim supertalentom”.

Playmaker ovoga kola je, priznat ćemo zasluženo, Thomas Mogensen iz Skjerna. Uz realizaciju od 75% (6/8) vodio je svoju ekipu do dobrog rezultata te onemogućavao Zagreb da se u određenim trenucima odvoji na značajniju prednost. Njegova čvrsta, beskompromisna pa u konačnici i vrlo uspješna realiacija i dobra igra ovaj su ga put doveli na mjesto najboljeg organizatora igre. 

Igrač Flensburg-Handewitta Abelvik Röd odigrao je važnu pa možda čak i ključnu ulogu u visokoj pobjedi svoje ekipe protiv ukrajinskog Motor Zaporožja (31:24) te je odabran za najboljeg desnog vanjskog. Bio je njihov najefikasniji igrač te zabio 8 golova (80% realizacije).

U pobjedi protiv IFK Kristianstada (33:31) na poziciji desnoga krila u ovome je kolu briljirao igrač PGE Vive Kielcea Arkadiusz Moryto sa gotovo stopostotnom realizacijom (7/8). Podsjetimo kako je Moryto tek nedavno stigao u Kielce iz poljskog kluba Zagłębie Lubin, a tek što je zaigrao u njihovim bojama već je pokazao sav svoj talent i dao svoj veliki doprinos u novoj pobjedi Kielcea u Ligi prvaka.

Stigli smo tako i do nama najzanimljivijeg i najdražeg dijela odabira najboljih 7 u ovome kolu. I više nego zasluženo, sa stopostotnom realizacijom (7/7) nagrada za najboljeg pivota otišla je Zagrebašu Senjaminu Buriću koji se nakon ozljede ligamenta “vratio sa stilom” te u Danskoj odigrao sjajnu utakmicu.

Barça Lassa “srušila” je europskog prvaka Montpelliera (35:27) te osvojila nova dva boda. U tom je susretu Gonzalo Perez de Vargas Moreno obranio sve što se obraniti dalo, ali i ono što bismo ipak očekivali da će završiti u mreži. Uz sjajnih 43% obrane te čak i jednim zabijenim pogotkom, Perez de Vargas najbolji je golman 4.kola.

Zanimljivo je istaknuti kako je čak 3 od 7 najboljih igrača ovoga kola iz grupe B u kojoj je Zagreb (Burić, Mogensen i Röd).

Podsjetimo, Zagreb je u Skjernu odigrao izjednačeno (31:31) te je trenutno peta momčad grupe B s 3 boda te 4 odigrane utakmice. Prva momčad grupe je Paris Saint-Germain s 8 bodova.

Zagreb sljedećeg vikenda očekuje susret protiv ukrajinskog Motor Zaporožja koji su posljednji na tablici skupine B sa četiri poraza u dosadašnjem natjecanju. Susret će se igrati u nedjelju 14. listopada u 17 sati po hrvatskom vremenu.

  Povratak na sve vijesti