Osmorica Zagrebaša na popisu za EURO 2020!
Objavljeno: 05. 12. 2019 - 4:44

Hrvatski izbornik Lino Červar objavio je popis 28 igrača, koje je danas službeno morao prijaviti Europskoj rukometnoj federaciji, a na koje računa za Europsko prvenstvo 2020. godine kojemu su domaćini Austrija, Norveška i Švedska.

Na put u Graz gdje Hrvatska igra prvi krug natjecanja protiv Crne Gore, Bjelorusije i Srbije, hrvatski izbornik će voditi 16 igrača, s ovog popisa. Svi ostali čekat će svoju priliku ukoliko se netko ozlijedi ili razboli tijekom turnira, i mogu biti pozvani u svakom trenutku.

Od Zagrebaša na popisu su:

- Zlatko Horvat

- Marin Šipić

- Matej Ašanin

- David Mandić

- Matej Hrstić

- Ante Gadža

- Valentino Ravnić

- Josip Vekić

Inače prva faza priprema za Europsko prvenstvo počinje 17. prosinca okupljanjem u Zagrebu. Tu će igrači boraviti i trenirati do 23. prosinca. Nakon kratkog predaha novo okupljanje zakazano je za 26. prosinca i ono traje do 30. prosinca. Taj dio priprema će se održati u Poreču. Završno okupljanje je na samu Novu godinu, kada počinje treća i ujedno posljednja faza priprema za EURO 2020. godine. Domaćin tog ciklusa priprema također je grad Poreč.

U sklopu tog dijela priprema održat će se i Croatia kup na kojemu će uz Hrvatsku nastupiti još BiH i Katar. Pripreme u Poreču završavaju 7. siječnja 2020. godine, nakon čega slijedi povratak u Zagreb, iz kojega  reprezentacija sutradan putuje u Graz.

Nek im je sa srećom!

  Povratak na sve vijesti