Celje nadigralo PPD Zagreb na otvaranju EHF Lige prvaka!
Objavljeno: 24. 09. 2016 - 8:17

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb porazom od slovenskog Celja Pivovarne Laško otvorili su ovogodišnji nastup u EHF Ligi prvaka. Na vrućem gostovanju u sportskoj dvorani Zlatorog poraženi su puleni Veselina Vujovića rezultatom 30:28 (14:13) te tako nisu uspjeli ponoviti prošlogodišnje otvaranje Lige prvaka kada su upravo u ovoj dvorani u prvom kolu stigli do prvih bodova.

Zagreb bez Pavla i Šebe!

Kako i priliči jednom od najvećih i najpoznatijih europskih rukometnih derbija atmosfera je bila užarena od prve do posljednje minute, a više od tri tisuće bučnih Florijana dalo je veliki vjetar u leđa domaćinu koji je tako nakon pune četiri godine stigao do pobjede nad najvećim rivalom.

Trener PPD Zagreba Veselin Vujović, koji je kao slovenski izbornik dočekan gromoglasnim aplauzom baš kao i slovenski reprezentativni trio u dresu PPD Zagreba Darko Cingesar, David Miklavčić i Matevž Skok, za ovaj dvoboj nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Domagoja Pavlovića i Luku Šebetića, a u Zagrebu su ostali i Lovro Šprem, Arian Jović i Josip Ereš.

Za povijest u crvenim dresovima!

Poraz od Celja ostati će zapamćen i po tome što su rukometaši PPD Zagreba po prvi put u svojoj povijesti zaigrali u crvenim dresovima koje od ove sezone koriste kao treću igraću garnituru nakon bijelih i plavih.

Trener Veselin Vujović utakmicu je otvorio sa Skokom na vratima, Vorijem na crti, vanjskom linijom Miklavčić – J. Valčić – Mandalinić, te krilima Cingesarom i Rakovićem.

U prvom dijelu susreta Celjanima je nerješiva enigma bio Stipe Mandalinić koji je u tom dijelu igre u čak šest navrata parao protivničku mrežu. Trener Celja Branko Tamše pokušao je sa obranom 3-2-1 i dubokim izlascima Blaža Janca zaustaviti prvog topnika PPD Zagreba, ali nakon Vardara i Velenja u SEHA Gazprom ligi Mandalinić je još jednom potvrdio da je u velikoj formi i da je u ovom trenutku definitivno najopasniji igrač hrvatskog prvaka.

Podršku Stipi Mandaliniću s tri uvodna gola dao je Slovenac David Miklavčić, a svakako valja pohvaliti i vratara Matevža Skoka koji je s nekoliko obranjenih zicera (kontre Jancu i Kodrinu, s crte Poteku) ipak spriječio domaćina da se koncem prvog poluvremena ne odlijepi na veću razliku.

Vatreno krštenje Lovre Jotića!

U nastavku je Zagreb već u prvim minutama preokrenuo rezultat, ali Celjani se nisu dali i vodstvo se smijenjivalo sve tamo do 50. minute kada se domaćin odvojio na 25:22. Imao je hrvatski prvak prije toga pri rezultatu 22:22 veliku priliku s čak dva igrača više, ali manjak koncentracije u napadu koštao nas je i velika dva boda.

Zanimljivo, kada se činilo da je utakmica odlučena trener Vujović u vatru gura golobradog mladića  Lovru Jotića koji je s tri vezana pogotka i iznuđenim isključenjem Blaža Janca vratio nadu hrvatskom ruometnom prvaku.

Nažalost, promašen šut Dobrivoja Markovića u 57. minuti te penal Stipe Mandalinića u 58. minuti bilo je peviše protiv kvalitetnog domaćina koji je nošen sjajnim navijanjem zasluženo stigao do prvih bodova u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka.

Premda dolazi iz redova poražene ekipe igrač utakmice s deset je golova bez konkurencije bio Stipe Mandalinić, a treba pohvaliti i jako dobrog David Miklavčića koji je uz standardno dobru obrannu uspio postići pet pogodaka. Kapetan Zlatko Horvat postigao je četiri, a Dobrivoje Marković tri pogotka. Matevž Skok imao je šest, a Ivan Stevanović četiri obrane.

Kod pobjednika najefikasniji kapetan Luka Žvižej sa sedam golova, od čega čak šest iz sedmerca. Pet  je golova dodao Blaž Janc koji je potkraj utakmice zbog trećeg isključenja morao napustiti dvoranu.

Izviđač i MOL – Pick Szeged pred vratima!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 04. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će u utorak 27. rujna gostovati u Ljubuškom gdje će protiv prvaka Bosne i Hercegovine – rukometnog kluba Izviđač tražiti treću pobjedu u regionalnom natjecanju.

Već u subotu, 01. listopada okreću se zagrebački Lavovi novim izazovima u EHF Ligi prvaka jer im u goste dolazi mađarski doprvak MOL – Pick Szeged. Ta utakmica održati će se u Areni Zagreb s početkom u 20.00 sati.

Celje PL – PPD Zagreb 30:28 (14:13)

Dvorana Zlatorog: 3 000 gledatelja

Suci: Oscar Raluy Lopez i Angel Sabroso Ramirez (ESP)         

Delegat: Božidar Đruković (SRB)

RK Celje PL: Lesjak, Gajić 4 obrane; Malus, Babarskas 2, Janc 5, Razgor, Marguč, Grošelj, Poteko 4, Zarabec 3, Kodrin 3, Fizuleto, Mačkovšek 1, Mlakar 3, Žvižej 7 (6), Bećiri 2

RK PPD Zagreb: Stevanović 3 + 1 obrana, Skok 6 obrana; Vujić, Kontrec, Vori 2, Cingesar, Marković 3, Raković, Horvat 5(2), Šušnja, J. Valčić, Jotić 3, T. Valčić, Mandalinić 10, Miklavčić 5, Markoski

  Povratak na sve vijesti