Celje uzvratilo hrvatskim prvacima pred punim Zlatorogom!
Objavljeno: 18. 11. 2018 - 6:27

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb poraženi su u sklopu 08. kola EHF Lige prvaka na gostovanju u Celju.

Najbolji hrvatski rukometaši tako nisu uspjeli svladati stare rivale iz Slovenije po drugi puta u tjedan dana te su na koncu izgubili rezultatom 30:21 (10:9).

Sastavi….

Trener Lino Červar na put u Celje poveo je 16 igrača, a u Zagrebu su ostali ozlijeđeni Lovro Jotić, Nikola Potić i Arian Jović, kao i Filip Vistorop, Josip Ereš i Ivan Vekić.

U sastav se nakon više od mjesec dana vratio Leon Šušnja.

Prvo poluvrijeme….

Počelo je dobro za Celje koje dolazi u vodstvo pogotkom TIlena Kodrina s lijevog krila, dok na drugoj strani erupciju oduševljena mnogobrojnih Florijana donosi Klemen Ferlin obranom sedmerca Zlatku Horvatu.

Prvi pogodak za Zagreb postigao je Arber Qerimi u 7. minuti, a zahvaljujući dobro izviždanom Urhu Kastelicu nisu se slovenski prvaci uspjeli odvojiti na otvaranju utakmice.

Ipak, u 10. minuti prvo dvostruko vodstvo za domaćina svojim je trećim pogotkom donio raspoloženi Tilen Kodrin. Na semaforu je stajalo 4:2 za Celje.

Minutu kasnije prvo je isključenje na utakmici zaradio povremeni hrvatski reprezentativac Kristian Beciri nakon nesportskog guranja Arbera Qerimija, ali zagrebaši niti s igračem više ne uspijevaju pronaći put do mreže Klemena Ferlina.

U 12. minuti s pozicije desnog vanjskog za 5:2 je pogodio Branko Vujović, na što je reagirala Zagrebova klupa koja traži minutu predaha.

Počeo je Zagreb nakon toga igrati 7 na 6 što je prvo rezultiralo Bičanićevim prvim pogotkom na utakmici, ali odmah zatim i pogotkom Vujovića u praznu mrežu.

U 17. minuti, pri vodstvu Celja 7:6, prvo isključenje kod Zagreba zaradio je Tin Kontrec, što odmah koristi i svoj drugi pogodak postiže Jaka Malus.

U 20. minuti opet se iskazao Urh Kastelic koji je prvo obranio sedmerac Accambrayu, a potom i šut Anića koji je ulovio odbijenu loptu.

Zanimljivo, trener Lino Červar u 21. minuti na gol ipak stavlja Radivoja Ristanovića, a na drugoj strani Klemen Ferlin brani još jedan Zagrebov sedmerac. Ovoga puta neprecizan je bio Arber Qerimi.

Pri vodstvu Celja 10:7 u 24. minuti, trener domaće ekipe Tomaž Ocvirk pozvao je svoju minutu predaha.

Nažalost po njega to mu nije urodilo plodom, jer nakon toga se razbranio Ristanović, a Zagreb preko Qerimija i Božić Pavletića smanjuje zaostatak na 10:9 u 27. minuti.

Posljednje dvije minute prvog poluvremena igrao je PPD Zagreb s čovjekom manje nakon što je isključen Matej Hrstić, a na predah se otišlo s minimalnom prednošću Celjana (10:9).

Drugo poluvrijeme….

Nastavak svojim četvrtim pogotkom otvara Branko Vujović, a na drugoj strani odmah odgovara Gregor Potočnik. Zagreb ne odustaje od igre 7 na 6, što je već postalo zaštitni znak ove ekipe, a u dvorani Zlatorog decibeli sve više rastu.

Priliku da donesu prvo izjednačenje na utakmici nisu u dva vezana napada iskoristili Sršen i Potočnik, a Bećiri u 35. minuti svojim prvim pogotkom to kažnjava i postavlja rezultat 12:10.

Nakon što je hrvatski prvak primio još dva pogotka na praznu mrežu (vratar Ferlin i Vujović strijelci), trener Lino Červar pozvao je novu minutu predaha.

U 37. minuti Kristian Bećiri zaradio je novo isključenje, a nakon napada 7 na 5 za Zagreb pogađa Gregor Potočnik.

Celjani su petim pogotkom Vujovića prvi puta otišli na plus 5 (17:12) u 41. minuti, a u 42. minuti vratar Ferlin svojim je drugim pogotkom na utakmici postavio rezultat 19:13.

Da stvar bude gora po Zagreb osim pogodaka Ferlin je bio fantastičan i na golu, dok je drugoj strani trener Lino Červar opet u vatru gurnuo Urha Kastelica.

U 45. minuti trener domaćina Tomaž Ocvirk pozvao je svoju drugu minutu predaha ne bi li pokušao definitivno prelomiti ovu utakmicu i riješiti pitanje pobjednika.

 U 50. minuti treće je isključenje zaradio Kristian Beciri, a u posljednjih deset minuta susreta ušlo se s rezultatom 22:16 za Celje PL.

U 52. minuti najveća prednost za domaćin na utakmici. Francuski reprezentativac William Accambray postiže dva vezana pogotka 25:16 prednost slovenskih prvaka.

U 56. minuti trener Ocvirk zove i treću minutu predaha pri vodstvu svoje momčadi rezultatom 26:19.

Na koncu potpuno zaslužena pobjeda Celja koji je u nastavku zaigralo puno bolje od zagrebaša te na koncu slavilo rezultatom 30:21 (10:9).

U Areni dočekujemo Nantes!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 09. kola EHF Lige prvaka u kojemu će u zagrebačkoj Areni ugostiti francuski HBC Nantes.

Dvoboj hrvatskog prvaka i aktualnih finalista ovog natjecanja na rasporedu je u subotu 24. studenog s početkom u 19.15 sati.

RK Celje PL – RK PPD Zagreb 30:21

Dvorana Zlatorog: 5 600 gledatelja

Suci: Kursad Erdogan i Ibrahim Ozdeniz (Turska)

Delegat: George Bebetsos (Grčka)

RK Celje PL: Panjtar, Ferlin 11 obrana + 2 pogotka; Vujović 7, Jurečić 1, Malus 3, Kljun, Kosec, Razgor, Ovniček 4, Šarac, Nenadić 1, Accambray 3(1), Kodrin 6, Horzen, Anić, Bećiri 2

RK PPD Zagreb: Ristanović 4 obrane, Kastelic 6 obrana + 1 pogodak; Mrakovčić, Božić – Pavletić 4, Kontrec 2, Burić 1, Sršen 1, Horvat 5(3), Šušnja, Potočnik 2, Ravnić 1, Qerimi 2, Mandić, Hrstić, Bičanić 2, Vekić

  Povratak na sve vijesti