Červar emotivan uoči Metalurga: Bila je čast biti dijelom jedne prekrasne rukometne priče!
Objavljeno: 01. 10. 2018 - 12:57

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 05. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši ugostiti makedonski Metalurg.

Dvoboj hrvatskog prvaka i makedonskog viceprvaka na rasporedu je u utorak 02. listopada u sportskoj dvorani Sutinska vrela u Podsusedu, s početkom u 20.45 sati.

Dan uoči utakmice svoju su najavu ovog susreta ponudili trener PPD Zagreba Lino Červar i rukometaš Josip Ereš.

  • Za mene ovo nije svakidašnja utakmica budući da ću prvi puta voditi susret protiv momčadi na čijoj sam klupi proveo osam godina. Za mene će to biti vrlo emotivno. Bile su to sjajne godine jer sam u Skoplju proživio puno lijepih dana i nosim pregršt lijepih uspomena. Ne samo zato što smo u dva navrata igrali četvrtfinale Lige prvaka, niti zbog četiri osvojena prvenstva i tri kupa Makedonije, već zato što sam bio dijelom jedne prekrasne rukometne priče. Priča je to o klubu koji iako nešto slabije platežne moći uspijeva sve ove godine biti najvećim rasadnikom makedonskog rukometnog talenta. Priča je to o klubu koji danas daje preko 90 posto igrača u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj reprezentaciji Makedonije. Metalurg je živi primjer onima koji plaću da nema novaca kako se s voljom, entuzijazmom i željom mogu nadići svi problemi. U odnosu na Vardar oni rade u puno skromnijim uvjetima, ali zato su već davnih dana prepoznati kao makedonski brend i makedonski proizvod. Vardar je ostvario izvanserijske rezultate, ali to je već druga priča, priča o skupu sjajnih internacionalnih igrača. U današnjem rukometu kvalitetu i uspjeh često diktira proračun jednog kluba. U godinama kada sam ja s Metalurgom igrao u dva navrata četvrtfinale Lige prvaka bilo je novaca i imali smo jak proračun. Nakon toga, nakon odlaska svih tih renomiranih igrača, nastavili smo raditi s mladima i to je put na kojem se Metalurg nalazi i danas – kazao je u uvodu trener PPD Zagreba Lino Červar.
  • Ekipa protiv koje igramo sutra je mlada, ali je i povrh te mladosti pokazala neke dosta kvalitetne partije. Ako govorimo o pojedincima onda u prvom redu treba spomenuti našeg Halila Jaganjca koji je prvo ime te ekipe, a od naših su tu i vrlo dobri Miličević i Tokić. Od perspektive svakako valja pohvaliti i golmana Tomovskog, a tu su još i Velkovski, Serafimov i Lazarovski na koje treba obratiti pažnju. Puno je tu mladih igrača koji igraju u omladinskim selekcijama, a neki od njih već danas kucaju na vrata seniorske reprezentacije. Možda im rezultati ove sezone nisu najsjajniji, ali treba imati u vidu da je to mlada ekipa u nastajanju. I protiv Tatran Prešova u Ligi prvaka držali su se al pari sve do samoga kraja kada su pokleknuli. Njihovo zajedništvo, entuzijazam i želju i volju za dokazivanjem svakako treba respektirati – dodao je Červar te izlaganje zaključio sljedećim riječima:
  • Kod nas će biti nekih izmjena u sastavu u odnosu na utakmicu s Parizom, ali trebamo odraditi još današnji trening da bi bili sigurni tko će nastupiti. Dobra je vijest što nam se nakon duge ozljede vraća Matej Hrstić. On već neko vrijeme normalno trenira s prvom ekipom, ali čekali smo do danas da od liječničke službe dobijemo zeleno svjetlo za njegov eventualni nastup. Hoće li zaigrati protiv Metalurga ili Skjerna u nedjelju još ne znam, ali svakako će konkurirati za sastav – zaključio je trener PPD Zagreba Lino Červar.
  • Trener je rekao sve važno o Metalurgu pa ću ja samo dodati da mi moramo misliti na sebe i da moramo maksimalno koncentrirani ući u ovu utakmicu ne bi li opravdali ulogu favorita i uzeli nova tri boda. Ako se trener odluči poštedjeti neke iskusnije igrače i da priliku ili više minuta nama mladima onda je na nama da opravdamo njegovo povjerenje i da na svojim leđima iznesemo taj zadatak. Što se Metalurga tiče mogu reći da se radi o jednoj mladoj i poletnoj ekipi koja je u stanju iskoristiti svaku priliku koju joj protivnik ponudi. Ne smijemo ih nipošto podcijeniti jer bi nam se to moglo vratiti kao bumerang – zaključio je rukometaš PPD Zagreba Josip Ereš.
  Povratak na sve vijesti