Červar i Božić Pavletić uoči Zaporožja: Neće biti jednostavno!
Objavljeno: 29. 11. 2018 - 2:33

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 10. kola VELUX EHF Lige prvaka. U Areni Varaždin Zagrebaši će u subotu, 1. prosinca ugostiti rukometaše ukrajinskog prvaka Motor Zaporožja.

Utakmica je na rasporedu u 17 sati uz izravan prijenos na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Lavovi su u gostima u Zaporožju uvjerljivo izgubili (35:27), a trener PPD Zagreba Lino Červar nada se kako će u uzvratnoj utakmici doći do nova dva boda te na kratki predah od Lige prvaka otići s osam bodova. Napomenuo je i kako situacija nije jednostavna zbog nekoliko ozljeđenih igrača.

„Znamo da će to biti teška utakmica, vrlo su nezgodna ekipa, glavni igrači su im vanjski. Ono što ih čini opasnim je što imaju vrlo moćnu i oštru sredinu i bit će dosta problema s njihovom obranom i golmanom. Ova utakmica je za nas iznimno zahtjevna i tražit ću od naših igrača da se timskom igrom suprotstavimo ekipi koja također ima vrlo brzo kontru i dva brza krila. Tražit ću da dobro igramo obranu, ali i da napad ne bude rascjepan kao u nekim utakmicama dosad. Trebamo pogreške smanjiti na najmanju razinu ako nešto želimo napraviti. Velik je ovo izazov za našu ekipu i kad bi osvojili nova dva boda, to bi bila prekrasna situacija“, rekao je trener Lino Červar.

Trener je pozdravio Bijele lavove i sve navijače te ih pozvao da u što većem broju dođu podržati Zagrebaše u Varaždin.

Utakmicu je najavio i igrač Zagreba Josip Božić Pavletić.

„Dobra je atmosfera i pripremamo se za utakmicu te pozitivno gledamo na subotu. Naravno da želimo nova dva boda. Oni su stvarno odlična ekipa, u početku smo mislili da će nam biti lakše s njima, ali su pokazali da su super ekipa, pobijedili su i Nantes i Celje. Čeka nas stvarno teška utakmica, imaju sjajnu vanjsku liniju i nadamo se da ćemo ih uspjeti zaustaviti“, istaknuo je Božić Pavletić. 

  Povratak na sve vijesti