Červar i Jotić uoči gostovanja kod Skjerna: Imamo šansu, idemo s ciljem da pobijedimo!
Objavljeno: 05. 10. 2018 - 9:56

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 04. kola VELUX EHF Lige prvaka uoči kojeg hrvatski predstavnici putuju u Dansku na gostovanje kod tamošnjeg prvaka – Skjern Handbolda.

Najbolji hrvatski rukometaši i aktualni prvak Danske snage će odmjeriti u nedjelju, 7. listopada, u Skjern Bank Areni. Početak susreta na rasporedu je u 16.50 sati.

Dan uoči utakmice svoja su očekivanja od puta i nedjeljnog hrvatsko-danskog dvoboja s medijima podijelili trener PPD Zagreba Lino Červar i rukometaš Lovro Jotić.

Lino Červar, trener PPD Zagreba

  • Slijede nam iznimno zahtjevne tri utakmice – sa Skjernom, Zaporožjem i u Nantesu. Međutim, sad smo okrenuti prema prvom protivniku i znamo da nam uopće neće biti lako. Nismo favoriti ni protiv jedne momčadi, ali dat ćemo od sebe sve što možemo. Igramo hendikepirani bez Leona Šušnje i Gregora Potočnika koji su povrijeđeni i bez kojih se ide u Skjern. Znamo protivnika i znamo kakav je - pun iskusnih igrača koji su odigrali puno jakih utakmica, tako da je iskustvo na njihovoj strani. Ipak, mi ćemo s mladošću, željom, entuzijazmom i, prije svega, kvalitetnom obranom pokušati parirati im i, ako se ukaže prilika, izvući povoljan rezultat.

Lovro Jotić, igrač PPD Zagreba

  • Sutra putujemo u Skjern. Teška je utakmica ispred nas – utakmica protiv prvaka Danske i direktnog protivnika u skupini Lige prvaka. Definitivno će biti teško, ali idemo tamo s ciljem da ih pobijedimo jer mislim da to možemo. Skjern je jaka ekipa s dosta iskusnih igrača iz Bundeslige, pojačana sa svih strana i koja na svakoj poziciji ima po dva, tri kvalitetna igrača. Sjećam ih se od prošle godine kada smo na mojoj posudbi igrali četiri do pet puta, bilo je i pozitivnih i negativnih rezultata. Doma su zaista jaki, trebat ćemo pripaziti na njihovu polukontru i kontru i tu vidim našu šansu uz našu gustu i pokretljivu 5-1 obranu.
  Povratak na sve vijesti