Červar uoči Nexea: Zagreb je ove godine u drugačijem ruhu, a Nexe zaslužuje sav naš respekt!
Objavljeno: 29. 08. 2018 - 11:01

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 01. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će najbolji hrvatski rukometaši gostovati na istoku Hrvatske, kod velikog rivala Nexea.

Prva službena utakmica u novoj sezoni na rasporedu je u četvrtak 30. kolovoza s početkom u 20.45 u osnovnoj školi Kralja Tomislava u Našicama.

Dan uoči otvaranja osme sezone SEHA Gazprom lige u najavi susreta razgovarali smo s trenerom prve ekipe PPD Zagreba Linom Červarom i rukometašem Josipom Božićem – Pavletićem.

  • Rukometni klub Zagreb je ove sezone u jednom drugačijem ruhu. Nedostaje tu sedam igrača koji su lani nosili teret, a kroz pripreme smo imali dosta složen zadatak da ove nove mladiće pokušamo pripremiti za velike izazove koje donose nastupi u SEHA Gazprom ligi i EHF Ligi prvaka. Sezonu otvaramo protiv Nexea, ekipe koja u najmanju ruku zaslužuje našu pažnju i sav naš respekt. Zagreb je kroz godine imao s njima i dosta teških utakmica s jačim sastavom nego danas, tako da očekujem da ćemo i mi u četvrtak imati vatreno krštenje i da nam svakako neće biti lako. Činjenica je da nismo ni kompletni, niti smo u optimalnoj formi. Želimo pobijediti u Našicama, ali za to ćemo morati biti u našem najboljem mogućem izdanju. U najmanju ruku moramo biti bolji nego smo to bili na posljednjem pripremnom turniru u Francuskoj – poručio je trener prve ekipe Lino Červar.

PPD Zagreb u svojim redovima ima i rukometaša Nexe Našica Ivana Sršena. Zanimljivo, desni je bek stigao u redove hrvatskog prvaka na posudbu upravo iz redova najvećih rivala, a toplu mu je dobrodošlicu poželio njegov bivši suigrač upravo iz Nexea, sjajno desno krilo Josip Božić-Pavletić.

S našim Božom porazgovarali smo o utakmici u kojoj otvaramo sezonu, ali i o kadru jedne i druge ekipe, netom završenim pripremama i očekivanjima za nadolazeću sezonu.

  • Pa da krenemo od priprema koje su bila dosta teške i fizički iscrpljujuće, ali sve u svemu kvalitetno odrađene. Mislim da je rezultat mogao i morao biti bolji u zadnje dvije utakmice, ali zbog nekih objektivnih faktora taj rezultat i nije realan na kraju krajeva. Što se tiče utakmice u Našicama mogu samo reći da je svi željno iščekujemo i da jedva čekamo da više krene sezona. Sigurno je da nam neće biti lako protiv Nexea, ali znamo što želimo i kako doći do pobjede. Morat ćemo dati sve od sebe jer Nexe je odlična ekipa i gostovati kod njih nikada nije lako. U kontaktu sam sa svojim bivšim suigračima i mogu reći da kod njih vlada jedna odlična atmosfera. Odradili su vrlo uspješne pripreme, bili u finalu uglednog međunarodnog turnira u Kanjiži i pokazali da igraju jedan brz i moderan rukomet. Mislim da tu neće biti nekih velikih tajni, jer godinama se znamo i gledamo videa jedni drugih tako da ne očekujem da netko nekoga taktički iznenadi. Mi smo promijenili ekipu u velikoj mjeri u odnosu na lani, ali mislim da imamo veliki potencijal s ovom mladošću koja nam je na raspolaganju. Trebat će izvjesno vrijeme da se uhodamo i uigramo, ali naporan rad koji demonstriramo svakoga dana doći će na naplatu. Nadam se da će se to pokazati već u prvoj utakmici s Nexeom – poručio je Božić – Pavletić.

Prvo kolo SEHA Gazprom lige otvorili su rumunjska Steaua Bukurešt i slovački Tatran Prešov. Klub našeg bivšeg igrača Stefana Vujića u super uzbudljivoj utakmici slavio je protiv kluba naših bivših igrača Brune Butorca i Leona Vučka s minimalnih 26:25.

U drugom susretu jučerašnjeg dana u srbijanskom je derbiju aktualni tamošnji prvak Vojvodina slavila na gostovanju kod niškog Željezničara rezultatom 20:27.

Danas se sastaju Izviđač iz Ljubuškog i Meshkov Brest, kao i Vardar i Metalurg.

  Povratak na sve vijesti