Četvrti poraz PPD Zagreba u Ligi prvaka, Meshkov slavio u Areni 22:27
Objavljeno: 15. 10. 2016 - 10:23

PPD Zagreb nije uspio stići do prve pobjede ove sezone u EHF Ligi prvaka. U dobroj atmosferi u Areni Zagreb pred 10,000 ljudi slavio je Meshkov Brest sa 22:27 (10:14).

Gosti iz Bjelorusije utakmicu su otvorili puno bolje, kako u obrani tako i u napadu i već nakon nešto više od 10 minuta natjerali trenera Zagrebaša Veselina Vujović da zatraži minutu predaha. Dogovor nažalost nije upalio i prednost Meshkova je polako rasla sve do +6 (6:12) što je bila i najveća razlika u prvih 30 minuta. U zadnjih desetak minuta Zagreb se probudio. Obrana 5-1 predvođena Dobrivojem Markovićem stvarala je vanjskoj liniji gostiju poprilične probleme i desetak sekundi prije kraja Zagreb je drugim pogotkom Mandalinića stigao na -3. Nažalost, Kristopans je u zadnjoj sekundi pogodio iz velike udaljenosti i preko nekoliko Zagrebaša za 10:14 na poluvremenu. U naguravanju nakon zadnjeg sučevog zvižduka Babichev i Kontrec zaradili su plave kartone što znači da ih nećemo gledati u slijedećem kolu Lige prvaka.  

U početku drugog dijela izgledalo je kako je razgovor u svlačionici na poluvremenu urodio plodom. Bio je to onaj pravi Zagreb, Zagreb od prošle godine sa jednom od najboljih obrana u Europi. Trio Vori – Markoski – Tonči Valčić je funkcionirao sjajno i izgledalo je kao da bi Lavovi uz publiku koja se također probudila početkom nastavka mogli preokrenuti susret. Ipak, dobar period je trajao prekratko i gosti su sredinom drugog dijela serijom od 1:4 zaključili utakmicu i odlučili pobjednika. Horvat je 6 puta pogodio za Zagrebaše, Marković i Miklavčič su dodali po 4 dok je s druge strane goste predvodio Kristopans sa 7 uz po 5 pogodaka Nikulenkaua i Atmana.

Zagreb je nakon četiri kola na začelju grupe B bez bodova. U idućem kolu Zagrebaši za tjedan dana u Areni dočekuju Vardar.

Veselin Vujović, trener PPD Zagreba:

Meshkov je od početka dominirao, bili su bolji u svim aspektima igre. Mislim da su najbolja momčad s kojom smo igrali ove sezone, kažnjavali su sve naše greške. Nismo imali raspložene bekove danas, pokušavali smo odigrati na prolaz ali nije to jednostavno bilo dovoljno za nešto više. Naravno, idemo dalje, ništa još nije gotovo i preostaje nam u drugom dijelu sezone vidjeti što i kako možemo nadoknaditi. Meshkov je na dobrom putu, imaju dobru strategiju, dobrog trenera i želim im svu sreću.

Sergej Bebeshko, trener Meshkov Bresta:

Bila je korektna utakmica unatoč dva plava kartona koji su rezultat emocija i ipak malo povišenih tenzija. Imamo dužu klupu, više kvalitete od Zagreba u ovom trenutku i zbog toga smo danas i slavili. U ekipi Zagreba je došlo do nekih promjena, došli su neki novi igrači, neki važni su otišli i sigurno da nije lako napraviti da sve funkcionira sjajno. Igranje u elitnim skupinama Lige prvaka zahtijeva pojačanja svake sezone i ako Zagreb uspije zadržati ove igrače i dodatno se pojačati iduće sezone bit će jako dobri. Utakmicu su prelomili detalji.

David Miklavčič, igrač PPD Zagreba:

Naš problem je taj što ne možemo spojiti 20 minuta kvalitetnih u obrani i napadu. Teško je tako igrati, konstantno stižemo rezultat. Igrali smo danas protiv dobre ekipe koja raste iz godine u godinu ali to nije opravdanje jer barem ja želim pobjediti svakoga. Čestitam im na pobjedi.

Ljubo Vukić, igrač Meshkov Bresta:

Čestitam Zagrebu na velikoj borbi. Pobjedili smo utakmicu zasluženo. Uspjeli smo zadržati sve igrače, dodatno smo se pojačali i mislim da smo u ovom trenutku bolji od Zagreba. Danas smo izbacili neke greške koje smo radili u nekim prijašnjim susretima i stigli do pobjede. 

 

PPD ZAGREB:

Stevanović 5, Skok 3; Ereš, Vujić 2, Kontrec, Vori 2, Šprem, Cingesar, Šebetić, Marković 4(3), Horvat 6(4), Valčić J. 2, Valčić T., Mandalinić 2, Miklavčić 4, Markoski. Trener: Veselin Vujović.

MESHKOV BREST

Pešić 9(1), Mijatović; Rutenka 1, Babichev, Kristopans 7, Yurynok, Nikulenkau 5, Stojković 3, Tiuomentsev 1, Atman 5, Shumak, Vukić 2, Prodanović, Ostroushko 1, Jamali 1, Shylovich 1. Trener: Sergej Bebeshko.

  Povratak na sve vijesti