Čudesnim preokretom kadeti PPD Zagreba stigli do naslova prvaka Hrvatske!
Objavljeno: 14. 05. 2017 - 5:24

Kadeti rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb novi su prvaci Hrvatske. Dječaci rođeni 2000. godine i mlađi pod stručnim su vodstvom trenera Borisa Nemeca, s kojim su na klupi bili i treneri Luka Panza i Branimir Kutnjak kao i fizioterapeut Tomislav Huzak, u velikom finalu nadigrali ekipu RK Zameta.

Nakon pobjeda u skupini nad ekipama RK Senja (29:17), GRK Varaždina 1930 (40:15) i HRK Karlovca (31:23), polufinalnog slavlja nad gradskim rivalima iz Dubrave (29:19), Zagrebovi su kadeti u finalnoj utakmici nadigrali i odličnu momčad RK Zameta rezultatom 26:22 (10:14).

U superuzbudljivom finalu koje je bolje otvorila riječka ekipa vidjeli smo čitav niz sjajnih poteza, atraktivnih akcija i uzbudljivih preokreta. Riječani su bili bolji u prvom poluvremenu ponajviše zahvaljujući vanjskom dvojcu Patriku Martinoviću i Matiji Starčeviću, ali možda i najviše fenomenalnom vrataru Franu Lučinu koji je u prvih 25 minuta izluđivao Zagrebove vanjske pucače.

Na predah se otišlo se prednošću Riječana od 14:10 i tom trenutku malo je tko vjerovao da ekipa PPD Zagreba može stići do preokreta.

No vjerovali su oni sami i u nastavku zaigrali u petoj brzini.

Pod dirigentskom palicom lucidnog Karpa Sirotića, s krila nepogrešivog Antonija Vrbića, uz „dašak ludila“ eksplozivnog Rudolfa Zvonimira Šafranka te uz nevjerovatnog Matea Kajbu koji je svojim obranama u nastavku doslovce donio preokret i pobjedu, učinili su Zagrebaši nemoguće i tako stigli do naslova prvaka Hrvatske.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Antonio Vrbić sa šest, Karpo Sirotić s pet, odnosno Karlo Medić, Rudolf Zvonimir Šafranko i Alan Javor s po četiri pogotka. Na vratima je s osam obrana u nastavku briljirao Mateo Kajba koji se ulaskom u igru pretvorio u junaka finalne pobjede mladih Zagrebaša.

Kod ekipe RK Zameta svakako valja pohvaliti odlične Patrika Martinovića sa sedam, Tina Timljanovića sa šest, odnosno Matiju Starčevića s pet pogodaka. Odličan je na golu bio Fran Lučin s 10 obrana.

U najboljoj sedmorci turnira svoje su mjesto našli i Zagrebovi kružni napadač Antonio Ljubić, lijevo krilo Antonio Vrbić, kao i srednji vanjski Karpo Sirotić koji je proglašen i najkorisnijim igračem turnira.

Posebno priznanje kao trener najbolje ekipe dobio je trener PPD Zagreba Boris Nemec.

PPD Zagreb: Kajba 8 obrana, Purić 1 obrana; Medić 4, Starčević, Kocen 2, Ljubić 1, Vrbić 6, Kadija, Sirotić 5, Gabrieri, Kraljević, Šafranko 4, Benković, Kasap, Javor 4

RK Zamet: Lučin 10 obrana, Trivunović; M. Mozetić 3, J. Mozetić; Medić, Grgurević, Martinović 7, Tadić, Tomljanović 6, Plantarić, Načinović 1, Jurčević, Starčević 5, Borović, Šegon Lanza

  Povratak na sve vijesti