Damir Bičanić novi je igrač PPD Zagreba!
Objavljeno: 25. 05. 2017 - 3:44

Uprava rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb potpisala je dvogodišnji ugovor s bivšim hrvatskim reprezentativcem Damirom Bičanićem koji će od sljedeće sezone po drugi puta u svojoj bogatoj karijeri zaigrati u dresu najtrofejnijeg hrvatskog kluba.

Ovaj 195 centimetara visoki lijevi vanjski tako će se nakon devet godina igranja van Hrvatske vratiti u klub u kojemu je već proveo dvije uspješne sezone i iz kojega se otisnuo u Španjolsku, potom i u Francusku.

Vukovarac rođen 1985. godine u karijeri je nastupao za RK Osijek, RK Agram Medvešćak, RK Zagreb, španjolski Ademar Leon i francuski Chamberry, a u nacionalnom je dresu osvojio srebro na Mediteranskim igrama u Almeriji 2005. godine i Europskom prvenstvu u Austriji 2010. godine.

U 2012. godini okitio se brončanim medaljama na Euru u Srbiji kao i na Olimpijskim igrama u Londonu, a godinu kasnije medalju istoga sjaja uzeo je na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

  • Do nedavno nisam razmišljao o povratku kući, ali jednom kada je stigao poziv Zagreba nisam puno dvojio. Zagreb je klub koji se ne odbija. Sretan sam što ću biti dio te sportske priče i siguran sam da u sebi imam još kvalitetnih rukometnih godina i da svojim iskustvom i kvalitetom mogu pomoći Zagrebu. U sportskom smislu veliki mi izazov predstavlja igranje EHF Lige prvaka u kojoj Chamberry nije nastupao u proteklih nekoliko godina, a veseli me i sudjelovanje u SEHA Gazprom ligi u kojoj se još nisam okušao – kazao je po potpisu dvogodišnjeg ugovora Damir Bičanić.
  • Kada sam prije devet godina odlazio iz Zagreba tu su bili iskusniji igrači poput Ivana Balića ili Marka Kopljara koji su se već etablirali na rukometnoj karti, dok je danas situacija malo drugačija. Pratio sam Zagreb cijelo vrijeme i mislim da imaju sjajnu priču u kojoj dominiraju mlađi igrači koji su se kroz ovih par godina afirmirali, a najvažnije u svemu tome je da rezultat nije izostao – dodao je Bičanić te se potom osvrnuo i na suradnju s trenerom Kasimom Kamenicom.
  • Nisam imao priliku raditi s trenerom Kamenicom ranije u karijeri, ali veselim se toj suradnji jer o njemu sam čuo zaista sve najpozitivnije. Moj suigrač iz Chamberryja Fahrudin Melić za njega ima samo riječi hvale i iskreno mogu reći da se veselim jednoj lijepoj suradnji – za kraj je kazao Damir Bičanić
  Povratak na sve vijesti