David Miklavčič: U subotu imamo šansu pokazati kako smo ozbiljna momčad!
Objavljeno: 15. 03. 2018 - 1:24

Nakon teškog gostovanja kod srpskog viceprvaka Dinama iz Pančeva, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb okreću se posljednjoj domaćoj utakmici u regularnom dijelu SEHA – Gazprom lige. Zagrebaši će tako ove subote, 17. ožujka, s početkom od 18:00 sati u sportskoj dvorani Sutinska vrela ugostiti bjeloruskog prvaka Meškov Brest. Utakmicom protiv Dinama Pančeva i osvojenim jednim bodom, Lavovi su osigurali drugo ili treće mjesto na regionalnoj tablici, što je i bio cilj kako bi u polufinalu Final 4 SEHA – Gazprom lige izbjegli aktualnog prvaka i domaćina, momčad Vardara.

Na konferenciji za medije održanoj u četvrtak, 15. ožujka, u Trofejnoj sobi sportske dvorane Kutija šibica nadolazeći su dvoboj s Meškovom najavili glavni trener PPD Zagreba Zlatko Saračević te rukometaši David Miklavčič i Tin Kontrec.

Zlatko Saračević, glavni trener PPD Zagreba:

“Igramo s Meškovom tu zadnju utakmicu koja sada rezultatski nije toliko bitna ni nama ni njima, a ne znamo niti u kakvom će sastavu doći. Pripremit ćemo se za svaku varijantu. Oni u zadnje vrijeme SEHA ligu ne igraju s istom ekipom. Jutros smo se vratili iz Pančeva i za sada je Ravnić upitan jer je jučer dobio udarac, a ostalo ćemo vidjeti za ova dva dana treninga. Cilj je na toj utakmici neke stvari uvježbavati, popraviti koje nisu u zadnje vrijeme bile dobre i možda pružiti priliku nekima koji manje igraju. To ćemo sve odlučiti u ova zadnja dva dana do utakmice i naravno pokušati pobijediti.”

David Miklavčić, rukometaš PPD Zagreba:

“Kao što je i trener rekao za nas je svaka utakmica- utakmica i mi ćemo probati pobijediti sada. Ne znamo  hoće li Meshkov sada doći u najboljoj ekipi  ili ne, ali znamo da oni rade  te nas to ne interesira. Mi ćemo probati pobijediti u kakvom god sastavu su i oni i mi. Svaki sportaš želi svaku utakmicu pobijediti tako da nama to ne radi nikakav problem.  Želimo napraviti neki korak naprijed. U nekim situacijama vidi se  da možemo. Trenutno smo u nekoj maloj krizi, ne znam zašto. Igrači sada u subotu sami sebi trebaju potvrditi da nismo zaboravili igrati rukomet i da smo još uvijek na najvišem nivou. Nama je sada u subotu još jedna šansa da pokažemo kako smo ozbiljna momčad koja može pobijediti svakog. Momčad koja se u svakom natjecanju može boriti za najviša mjesta.”

Tin Kontrec, rukometaš PPD Zagreba:

“ Što se tiče samih očekivanja ona su ispunjena. Zadnje kolo neće odlučivati hoćemo li biti četvrti i ići u polufinale na Vardar, već je to riješeno. Sama utakmica nema neke velike značajke i igra se samo za prestiž. Ono što je bitno i što će možda trener iskoristiti za priliku dati sigurno nekim mladim igračima kako bi iskoristili minutažu. Time bi se oni dokazali i sigurno nama olakšali ovaj završetak sezone SEHA – Gazprom lige koji svi očekujemo da dođemo u nekakav normalan ritam. Stvarno se osjeti taj kraj sezone ne samo na nama nego i na jačim ekipama. Forme su svima pale i sigurno da čekaju taj tjedan gdje će se vratiti u formu i doći u pravom izdanju." 

  Povratak na sve vijesti