Dibirov: Zagreb je bio bolji 50 minuta! Vori: Kao da smo se uplašili pobjede!
Objavljeno: 04. 09. 2020 - 11:24

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nisu se uspjeli plasirati u finale SEHA Gazprom lige, nakon što su u polufinalnom susretu poraženi od aktualnih prvaka Europe i branitelja naslova – rukometnog kluba Vardar.

Više o polufinalnom porazu PPD Zagreba možete pročitati OVDJE

U jednom od najuzbudljivijih polufinala u povijesti natjecanja hrvatski su rukometni prvaci imali prednost gotovo čitavih 60 minuta susreta, ali pogotkom bivšeg Zagrebaša Lovre Jotića dvije sekunde prije isteka vremena izborili su prvaci Makedonije priliku da prođu u finale ukoliko udu uspješniji u lutriji sedmeraca.

Sa psihološkom prednošću na svojoj strani i uz dvije obrane veterana Borka Ristovskog, branitelji naslova ipak su svladali PPD Zagreb i prošli u finale gdje će u nedjelju 06. rujna igrati s mađarskim Veszpremom.

Najboljim hrvatskim rukometašima, pak, predstoji dvoboj za broncu s prvacima Bjelorusije – rukometnim klubom Meshkov Brest. Taj dvoboj na rasporedu je u nedjelju 06. rujna, s početkom u 18.00 sati uz izravan prijenos na programu Arena Sport 1.

Nakon utakmice i šokantnog polufinalnog poraza na konferenciji za medije govorili su trener PPD Zagreba Igor Vori i rukometaš David Mandić, kao i trener rukometnog kluba Vardar Stevče Aluševski i rukometaš Timur Dibirov.

  • Zagreb je bio bolja momčad 50 minuta, ali naše iskustvo i njihov pad konkurencije na kraju su presudili. Ponekada za pobjedu moraš dati i više nego što imaš, a takav je slučaj bio i danas. Posebno bih htio istaknuti ulogu našeg vratara Borka Ristovskog koji nas je nosio do pobjede. Bila je ovo veličanstvena utakmica koja će se još dugo pamtiti – poručio je današnji kapetan Vardara Timur Dibirov.
  • Nismo dobro otvorili utakmicu, ali u tom nas je periodu Dissinger držao u igri. Obrana je većim dijelom utakmice bila na zadovoljavajućoj razini, ali u napadu moramo još dosta toga popraviti. Slažem se da je Zagreb bio bolja momčad 50 minuta i ja im čestitam na odličnoj partiji večeras – kazao je trener pobjedničke momčadi Stevče Aluševski.
  • Imam osjećaj kao da sam nas urekao kada sam na najavnoj press konferenciji rekao kako moramo svih 60 minuta biti oprezni i koncentrirani protiv ovako iskusne ekipe kao što je Vardar. Tog plana smo se držali 53 minute, a tada smo se skroz ugasili. Obrana nam je bila u redu, ali napad je bio previše statičan. Još uvijek ne mogu vjerovati da smo ovo uspjeli izgubiti. Kao da smo se uplašili pobjede. S druge strane, iskustvo jednog Čupića i Dibirova donijelo je Vardaru pobjedu. Moramo se sada odmoriti i okrenuti novim izazovima. Želimo u nedjelju uzeti tu broncu – poručio je trener PPD Zagreba Igor Vori.
  • Bili smo bolja momčad 52 minute, a onda smo se ugasili. U zadnjih osam minuta napad nam je bio katastrofalan. Sedmerci su uvijek lutrija, a sreća je ovoga puta bila na njihovoj strani – kratko je komentirao poraz u polufinalu strijelac čak osam pogodaka David Mandić.
  Povratak na sve vijesti