Dino Slavić predvodio PPD Zagreb do nove pobjede u Ligi prvaka!
Objavljeno: 08. 12. 2021 - 11:09

U susretu desetog kola grupnog dijela EHF Lige prvaka, PPD Zagreb je u Sutinskim vrelima stigao do dva nova boda slavivši protiv velikih rivala iz Skopja, makedonskog Vardara 23:22. U infaktnoj završnici Zagrebaše je predvodio Dino Slavić s 12 obrana dok je pogodak odluke zabio Zvonimir Srna.

Od samog početka bilo je jasno vidljivo kako je riječ u susretu čiji bi ishod vrlo lako mogao odlučivati u putniku u nokaut fazu natjecanja EHF lige prvaka - napadi su bili nervozni, nestrpljivi a obrane čvrste. Sredinom prvog dijela Makedonci nakon nekoliko ukradenih lopti i iskorištenih kontra-napada tjeraju trenera Obrvana na minutu odmora. Rezultat je Zvonimir Srna na 5-1 i 'Lavovi' u samo dvije minute dolaze do egala (8:8). Obrana Zagreba predvođena sjajnim Dinom Slavićem ipak do kraja prvog dijela radi razliku na terenu i Zagrebaši odlaze na poluvrijeme sa dva pogotka prednosti (14:12). Ivan Čupić je odigrao sjajno prvo poluvrijeme protiv svoje bivše momčadi s kojom se dva puta popeo na europski tron završivši prvi dio sa pet pogodaka. Nezaustavljiv je s druge strane u polukontri bio Timur Dibirov sa tri pogotka u prvih 30 minuta.

U drugom poluvremenu nastavilo se istim tempom a naglasak je na obe strane i dalje bio na obrani. U prvom dijelu drugog poluvremena nešto bolje se ipak snašao Vardar koji u posljednju četvrtinu utakmice ulazi sa dva pogotka prednosti (16:18). Svoj doprinos dao je i iskusni Borko Ristovski koji je prvo s linije sedam metara zaustavio Ivana Čupića a onda i Davora Čavara. Pet minuta nakon, Vardar po prvi puta bježi i na +3 (18:21) pogotkom Darka Djukića. Nakon toga u seriju ulazi Zagreb predvođen Filipom Vistoropom te se u zadnjih pet minuta susreta ulazi sa 21:21. U infaktnoj završnici, spretniji je bio Zagreb koji na kraju stiže do velike pobjede 23:22. Odlučujući pogodak za Zagreb postigao je Zvonimir Srna.

Iduća utakmica na rasporedu je u subotu u Vinkovcima protiv Spačve u sklopu Paket24 Premijer lige. Uzbuđenja u najjačem europskom klupskom natjecanju nastavljaju se pak u veljači - nakon zimske stanke i Europskog prvenstva u Mađarskoj i Slovačkoj.

 

PPD ZAGREB – VARDAR 1961 23:22 (14:12)

PPD ZAGREB: Slavić 12 obrana, 1 pogodak, M. Mandić; Šipić, Vistorop 3, Čavar 2, D. Mandić 4, Klarica 3, Gojun, Srna 1, Klis, Musa 1, Matanović, Čupić 5 (3), Hrstić, Obranović 3, Grahovac. Trener Ivica Obrvan.

VARDAR 1961: Ristovski 4 obrane, Tomovski 3 obrane; Stoilov 1, G. Nyokas 2, Walczak 2, Morales 1, Georgievski, A. Nyokas, Diallo 1, Czuwara, Toto 4, Gadža 2, Taleski 1, Dibirov 4 (2), Djukić 3, Kuduz 1. Trener Veselin Vujović.

Izjave nakon utakmice:

Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba:

Teško je išta reći nakon ovakve utakmice. Sretan sam, digli smo se iz pepela u zadnjih par tjedana i došli do velikih šest bodova. Pobjeda protiv sjajne momčadi na kraju, bili smo malo sretniji na kraju. Očekivali smo ovakav susret i iskoristio bih priliku da čestitam svojim dečkima na sjajnoj igri u obrani. Cilj je naravno zadržati ovaj tempo i u drugom dijelu sezone. Čestitke i Vardaru naravno, utakmice protiv njih su uvijek drugačije, iznimno čvrste.

Veselin Vujović, trener Vardara:

Nadali smo se boljem rezultatu ovdje danas. Napravili smo neke neobjašnjive greške koje se apsolutno ne smiju događati i to se pokazalo ključnim. Utakmice protiv Zagreba su uvijek teške, drugačije. Imamo težak susret protiv Eurofarma ispred nas i moramo pronaći način da se dignemo i pobjedimo.

David Mandić, kapetan PPD Zagreba:

Nevjerojatno borbena utakmica, vjerojatno najteža koju smo uopće odigrali u ovom prvom dijelu sezone. Bilo je puno grešaka na obe strane terena. Moram spomenuti Dinu Slavića koji je bio sjajan na golu i pomogao nam u tim ključnim trenucima. Sjajna utakmica, čestitke svima.

Ante Kuduz, igrač Vardara:

Čestitke Zagrebu, lijepo je gledati kako rastu iz utakmice u utakmicu. Čudna utakmica od samog početka. Propustili smo previše čistih šansi ali smo nekako uspjevali zadržati priključak. Nažalost, u odlučujućim trenucima nismo bili pravi i Zagreb je to znao iskoristiti. Pravi balkanski derbi.

  Povratak na sve vijesti