Dječaci A osvojili rukometno prvenstvo Hrvatske! Bravo Lavići!
Objavljeno: 29. 05. 2017 - 1:36

Dječaci A rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb osvojili su prvenstvo Hrvatske u konkurenciji 20 klubova dječaka rođenih 2004. godine ili mlađih.

Pod stručnim vodstvom trenera Branimira Kutnjaka, s kojim su na klupi sjedili treneri Boris Nemec i Luka Panza kao i fizioterapeut Tomislav Huzak, mladi su zagrebaši suprotno svim očekivanjima s maksimalnim učinkom otišli do kraja i tako već na svojoj prvoj završnici pokazali da rukometni klub PPD Zagreb ima najbolji omladinski pogon u državi i da se u klubu mogu s pravom veseliti nekim novim rukometnim zvijezdama.

Premda dočekani kao autsajderi u svojoj generaciji, Lavići su s četiri pobjede u grupi izborili direktan plasman u četvrtzavršnicu, a nakon toga su s još tri pobjede postali prvaci Hrvatske.

No, krenimo redom...

U prvom su kolu mladi Zagrebaši s 11:7 (3:4) svladali ekipu Buja uz pet pogodaka srednjeg vanjskog Tina Bakovića i tri pogotka lijevog vanjskog Mihaela Posenjaka. Dva je pogotka dodao desno krilo Mislav Šoljić, a jedan kružni napadač Petar Janev.

Drugo kolo donijelo je pobjedu nad ekipom Ribole Kaštele rezultatom 18:6 (10:4). Četiri su pogotka postigli Tin Baković i Petar Janev, tri je dodao Mislav Šoljić, po dva su postigli Toni Mrkić, Zvonimir Turkalj i Miha Posenjak, dok je jedan pogodak upisao Karlo Antolić.

U trećem kolu bili smo bolji od ekipe RK Osijeka i to rezultatom 10:14 (4:7). Četiri pogotka u ovu je pobjedu ugradio Petar Janev, po tri Mislav Šoljić i Tin Baković, dva Mihael Posenjak te po jedan pogodak Zvonimir Turkalj i Frane Knežević.

Posljednja utakmica u grupi C donijela je i četvrtu pobjedu. Ovoga puta rukometaši PPD Zagreba svladali su vršnjake iz Čakovca rezultatom 20:14 (12:7). Mislav Šoljić, Petar Janev i Tin Baković postigli su po pet pogodaka, tri je dodao Zvonimir Turkalj, a dva Mihael Posenjak.

Nakon četiri izborene pobjede PPD Zagreb je kao prvoplasirana ekipa svoje skupine preskočio osminu finala i izborio direktan plasman u četvrtzavršnicu gdje ih je čekao dvoboj s vršnjacima iz Dugog Sela.

Dvoboj četvrtfinala donio je i najuvjerljiviju pobjedu mlade ekipe PPD Zagreba koja je svladala Dugo selo rezultatom 19:10 (10:5). Šest je pogodaka u toj utakmici upisao kružni napadač Petar Janev, a gol manje dao je Tin Baković. Mislav Šoljić i Mihael Posenjak dali su svaki po tri pogotka, dok su po jedan gol upisali Zvonimir Turkalj i Frane Knežević.

U polufinalu gledali smo sjajnu utakmicu između PPD Zagreba i Valpovke koja je odlučena fenomenalnim pogotkom Tina Bakovića u posljednjoj sekundi. Mladi su Zagrebaši tako s ukupnih 14:13 (5:8) izborili plasman u finale uz pet pogodaka Mislava Šoljića, četiri Tina Bakovića, dva Gabriela Botića, te po jedan gol Petra Janeva, Zvonimira Turkalja i Mihaela Posenjaka.

Finalni dvoboj donio je još jedan veliki preokret sve boljeg PPD Zagreba. Premda su na poluvremenu gubili 7:8, naši su dečki do konca velikom borbenošću i sjajnom kolektivnom igrom uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist i na koncu slaviti sa 16:14. Pet je pogodaka u velikom finalu postigao Mihael Posenjak, gol manje dao je Tin Baković, po dva su dali Mislav Šoljić, Petar Janev i Zvonimir Turkalj, dok je jedan gol djelo Tonija Mrkića.

Osim one najvrjednije grupne – osvojenog naslova prvaka države – možemo se pohvaliti i s nekoliko sjajnih pojedinačnih nagrada.

Najboljim golmanom turnira proglašen je na Antonio Kranjčević, dok je za najkorisnijeg igrača turnira izabran Zagrebov srednji vanjski Tin Baković. Najboljim trenerom proglašen je naš Branimir Kutnjak.

Za PPD Zagreb na završnici prvenstva Hrvatske 2017. godine nastupili su: Zvonimir Janjić, Gabriel Botić, Roko Filipović, Ivan Vuk, Toni Mrkić, Bruno Mandac, Borna Bubalo, Antonio Kranjčević, Mislav Šoljić, Petar Janev, Roko Badurina, Zvonimir Turkalj, Mihael Posenjak, Karlo Antolić, Tin Baković i Frane Knežević.

U stručnom stožeru bili su trener Branimir Kutnjak, pomoćnici Boris Nemec i Luka Panza, kao i fizioterapeut Tomislav Huzak

  Povratak na sve vijesti