Dva od dva! Zagreb još jednom bolji od Dubrave!
Objavljeno: 19. 05. 2021 - 8:32

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb nastavljaju svoj pobjednički niz. Nakon stopostotnog učinka u prva tri kola najbolji su hrvatski rukometaši gostovali na istoku grada – u Dubravi – gdje su po drugi puta ove sezone bili uspješniji od istoimenog gradskog rivala.

Zbog pandemije korona virusa i odgode prvenstva koja se dogodila u travnju te ponešto izmijenjenog rasporeda odigravanja utakmica rukometaši PPD Zagreba i Dubrave odmjerili su snage po drugi puta ove sezone.

Dvoboj koji se igrao u sklopu 06. kola Paket 24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske završen je pobjedom najboljeg hrvatskog kluba i to krajnjim rezultatom 24:34 (12:18).

Sastavi

Kao i u prethodnoj utakmici s ekipom Poreča, trener PPD Zagreba Ivica Obrvan nije mogao računati na usluge od ranije ozlijeđenih Marina Šipića, Marija Vuglača, Mateja Hrstića i Zvonimira Srne. U sastavu, također, nije bilo niti Mateja Ašanina, Paola Kraljevića i Filipa Vistoropa koji su susret pratili s tribina Sportske dvorane Dubrava.

Prvo poluvrijeme

Za razliku od prvog dvoboja ove dvije ekipe, u kojemu je PPD Zagreb uspavano otvorio utakmicu i mučio se kroz cijelo prvo poluvrijeme, drugi je sraz donio puno odlučniji ulazak u susret najboljih hrvatskih rukometaša.

Od prvog pogotka Nemanje Obradovića Zagrebaši su postepeno povećavali svoju prednost.

Nakon deset minuta igre ona je iznosila 3:6, a nakon toga slijedi i i jedini period igre u kojemu je domaćin bio bolji.

Naime, Dubrava je na krilima svog vratara Tomislava Grahovca i sjajnog mladog srednjaka Marina Lisca napravila seriju 3:0 i u 13. minuti prvi i jedini put na utakmici došla do egala. U tom trenutku rezultat je bio 6:6.

Ipak, naši su se Zagrebaši odmah pribrali i ponovno krenuli maksimalno skoncentrirano i ozbiljno kako u napadu, tako i u obrani.

Prednost najboljeg hrvatskog kluba rasla je gol po gol, sve do konačnih 12:18 po isteku 30. minute dvoboja.

Iz prvog poluvremena svakako valja izdvojiti i pohvaliti nastup Radivoje Ristanovića s pet obrana, ali i borbenog kapetana Davida Mandića s isto toliko pogodaka.

Drugo poluvrijeme

U nastavku susreta hrvatski prvaci nisu podigli nogu s gasa već su, baš naprotiv, nastavili povećavati svoju prednost.

Sjajan je na golu bio mladi Todor Jandrić, a kapetan Mandić nastavio je igrati kapetanski te je vodio svoju momčad ka još jednoj uvjerljivoj pobjedi.

Trener Obrvan uoči susreta zazivao je energetsku i psihološku reakciju igrača i upravo to je najvećim dijelom dvoboja i dobio. Rukometaši PPD Zagreba naprosto su od prve do posljednje minute igrali kao da je riječ o najvažnijoj utakmici sezone i na koncu su zasluženo i slavili.

U 40. minuti Filip Perić pogodio je iz kontre za vodstvo 14:23, da bi deset minuta kasnije na semaforu stajalo okruglih +10 (18:28).

Do kraja susreta prednost Zagrebaša zaustavila se na konačnih 24:34.  

Što se tiče pojedinačnog učinka svakako treba izdvojiti već spomenutog kapetana Davida Mandića sa sedam pogodaka, vratarski dvojac Ristanović – Jandrić koji je kombinirano obranio 11 lopti, ali i jako dobre role Aleksa Vlaha i Nemanje Obradovića s po četiri pogotka.

Kod domaćina apsolutno najbolji je bio Marin Lisac sa sedam pogodaka, a sjajno drugo poluvrijeme s 11 je obrana zaključio i mladi vratar Dominik Marković.

U goste nam stižu Sesvete!

Pred rukometašima PPD Zagreba još je jedan ligaški dvoboj na rasporedu ovoga tjedna. Naime, u subotu 22. svibnja u Sportsku dvoranu Trešnjevka dolazi ekipa Sesveta.

Momčad trenera Silvija Ivandije ranije je ove sezone svladala PPD Zagreb u prijateljskoj utakmici, a dvoboj 04. kola Paket 24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske na rasporedu je u 17.00 sati.

Kao i svi ranije odigrani susreti i ovaj će se odigrati bez prisustva gledatelja.

Dubrava – PPD Zagreb 24:34 (12:18)

Sportska dvorana Dubrava: Bez gledatelja

Dubrava: Marković 11 obrana, Grahovac 3 obrane; Farkaš 1, Ivanković 3, Bahtijarević 2, Mandić, Šalić 1, Turčić, Lisac 7, Vučelić, Godec 2, Malbašić, Sofić 1, Obradović 2, Kaštelan 5, Patrk

PPD Zagreb: Ristanović 6 obrana, Jandrić 5 obrana; Mrakovčić 3, Ćavar 3, Mandić 7, Klarica 3, Burić 2, Obradović 4, Stojnić, Perić 2, Laljek, Matanović 1, Ravnić 2, Leimeter, Grahovac 3, Vlah 4

  Povratak na sve vijesti