Gojun i Obrvan uoči finala s Veszpremom: Teško, ali ne i nemoguće!
Objavljeno: 04. 09. 2021 - 5:28

Nakon što su jučer na dramatičan način izborili plasman u finale SEHA Gazprom lige, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb iskoristili su subotu da se rekuperiraju, pripreme za finalni okršaj, ali i odrade svoje medijske obveze.

Na prigodnom „Media Callu“ u hotelu Kolovare u Zadru, trener Ivica Obrvan te rukometaši Jakov Gojun, Ivan Čupić i Csaba Leimeter družili su se s predstavnicima medija te, između ostalog, najavili finalni dvoboj s Telekom Veszpremom koji je na raspored u nedjelju u 19.00 sati.

  • Zagreb nije osvojio ovaj trofej i sada imamo priliku da upravo to učinimo. Neće biti lako, s druge strane je ponajbolja momčad današnjice, ali u sportu su uvijek moguća iznenađenja. Oni jesu favoriti, ali mi smo i protiv Bresta pokazali da se znamo s takvima nositi i da kroz našu čvrstu obranu možemo graditi put do pobjede. Nadam se da možemo to ponoviti i otići do kraja – poručio je glavni obrambeni igrač PPD Zagreba Jakov Gojun.

Biti će ovo četvrto finale SEHA Gazprom lige za Zagrebaše koji su jedini dosadašnji trofej osvojili u sezoni 2012. / 2013., dok će mađarski predstavnik tražiti svoju četvrtu titulu. Zanimljivo, u dosadašnjih devet dvoboja ova dva kluba u sklopu regionalnog natjecanja Zagreb je slavio samo jednom, a da će biti izazovno, ali ne i nemoguće, ponoviti taj pothvat vjeruje i trener PPD Zagreba Ivica Obrvan.

  • Biti će to za nas izuzetno teško finale. Matej Hrstić zbog ozljede nije niti došao u Zadar, a u polufinalu smo ostali brz Zvonimira Srne i vjerojatno Sandra Obranovića. Protiv tako jake obrane kao što je Veszpremova nije lako igrati ni u punom sastavu, a nama će svakako nedostajati rotacije. No, nemojte me krivo shvatiti ne idemo u finale s bijelom zastavom. Mi ćemo se pripremiti najbolje što možemo i uzdati se u naše mlade snage poput Karpa Sirotića, Edina Klisa i Filipa Vistoropa kojega moram pohvaliti  za izvanrednu predstavu u polufinalu. Mišljenja sam da mu je to najbolja utakmica u dresu Zagreba – poručio je u najavi dvoboja trener Obrvan.

Jedini dosadašnji susret Telekom Veszprema i PPD Zagreba na Final Four turniru SEHA Gazprom lige zbio se u polufinalu turnira kojemu je upravo mađarski predstavnik bio domaćin 2015. godine. U super uzbudljivom dvoboju, kakvome se nadamo i sutra, slavio je domaćin rezultatom 25:24.

  Povratak na sve vijesti