Goropadni Zagreb uvjerljivo slavio na gostovanju kod pomlađenog Poreča!
Objavljeno: 09. 06. 2021 - 8:21

Nadomak 29. naslovu prvaka Hrvatske stigli su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb, nakon što su u sklopu 08. kola Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske svladali ekipu Poreča.

Najbolji hrvatski rukometaši slavili su u dvorani Veli Jože u Poreču rezultatom 17:32(7:17), te im je u preostala dva kola dovoljan i bod ne bi li obranili titulu.

Sastavi

Trener Ivica Obrvan za ovu utakmicu nije mogao računati na od ranije ozlijeđene Marina Šipića i Marija Vuglača, a u sastavu nije bilo niti Filipa Vistoropa, Davora Ćavara, Paola Kraljevića, Nikole Grahovca i Nemanje Obradovića.

U sastavu je bio, ali zbog bola u šaci lijeve ruke nije igrao Filip Perić.

Kod ekipe domaćina također je bilo nekih važnih izostanaka. U prvom redu valja spomenuti kako u sastavu nije bilo uobičajenih nositelja igre poput Antonia Pribanića, Matije Rađakovića i Vedrana Mataije.

Prvo poluvrijeme

Uvodnih nekoliko minuta igralo se gol za, nakon čega je Zagreb ubacio u brzinu više i već do 10. minute došao do prednosti od 2:6.

Vrlo su raspoloženi bili gostujući vanjski igrači Luka Mrakovčić i Aleks Vlah, ali i tradicionalno najbolji Zagrebaš David Mandić. Spomenuti trojac nosio je igru Zagreba, a prednost hrvatskih rukometnih prvaka do 20. minute narasla je na sada već velikih 4:10.

Do konca prvog poluvremena razgoropadili su se rukometaši PPD Zagreba, a pomlađen sastav domaćina nije na to imao odgovora. Nakon 30 minuta igre na semaforu je stajalo velikih 7:17.

Drugo poluvrijeme

U nastavku je Zagreb pomalo stao na loptu, pa se prvih desetak minuta igralo gol za gol, a domaćin je preko raspoloženog Luke Moslovca u 45. minuti stigao na prihvatljivih -7 (14:21).

Ipak, trener Obrvan ne dopušta svojim dečkima opuštanje te Zagrebaši do konca utakmice vraćaju prednost s poluvremena.

U 50. minuti na semaforu stoji opet velikih + 12 (14:26), a do konca susreta hrvatski je rukometni prvak svoju prednost povećao na uvjerljivih + 15 (17:32).

Pojedinačni učinak

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su mađarski reprezentativac Csaba Leimeter koji je gađao 6/6,  te sjajni Vlado Matanović sa šutom 5/5. Radivoje Ristanović, Todor Jandrić i Matej Ašanin upisali su svaki po dvije obrane.

Kod domaćina valja pohvaliti nastupe Luke Moslovca sa četiri, odnosno Ariana Lugara, Luke Radunovića i Filipa Glavaša koji su postigli svaki po tri pogotka. Erik Krbavčić imao je pet, a Ivan Vekić jednu obranu.  

U Sesvete po obranu titule, pa dočekati Nexe za veliko slavlje!

Pred rukometašima PPD Zagreba dvoboj je 09. kola Paket 24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske.

Najbolji hrvatski rukometaši u subotu 12. svibnja gostovati će u Sesvetama. Početak tog dvoboja predviđen je za 19.00 sati, a ukoliko u istome ne izgube hrvatski će rukometni prvaci po 29. puta osvojiti titulu prvaka Hrvatske.

Posljednje, 10. kolo, donosi i najveći derbi hrvatskog rukometa. Naime, u srijedu, 16. lipnja u goste nam dolazi našički Nexe. Početak tog dvoboja predviđen je za 17.00 sati u sportskoj dvorani Trešnjevka.

Poreč – PPD Zagreb 17:32 (7:17)

SC Veli Jože: Bez gledatelja

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

Delegat: Darko Cerniar (Rijeka)

Poreč: Krbavčić 5 obrana, Vekić 1 obranu; Muranović, Medved, Lugar 3, Petrov, Moslavac L. 4, Malinarich 1, Čipraka, Radunović 3, Moslavac K., Ikanović, Vinković 2, Glavaš 3, Ljubić 1

Trener: Ilija Lovrinović

PPD Zagreb: Ristanović 2 obrane, Jandrić 2 obrane, Ašanin 2 obrane; Mrakovčić 2, Mandić 4, Klarica 3, Burić 1, Srna 3, Stojnić 1, Perić, Laljek, Matanović 5, Ravnić 4, Hrstić, Leimeter 6, Vlah 3

Trener: Ivica Obrvan

  Povratak na sve vijesti