Granitnom obranom Zagrebaši stigli do uvjerljive pobjede u Poreču!
Objavljeno: 23. 04. 2022 - 8:30

Do sedme pobjede u osam odigranih utakmica u sklopu Paket24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske, stigli su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb na gostovanju u Poreču, gdje su protiv istoimenog protivnika slavili rezultatom 29:15 (14:2).

U dvoboju Poreča i PPD Zagreba domaćin je bio hrvatski prvak, budući da su ranije ove sezone klubovi zamijenili domaćinstva te je utakmica 03. kola, u kojoj je domaćin bio Poreč, odigrana u Zagrebu.

Na put u Poreč trener PPD Zagreba Ivica Obrvan nije vodio teže ozlijeđenog Aleksa Kavčića, kao niti lakše ozlijeđene i rekonvalescente Sandra Obranovića, Zvonimira Srnu, Željka Musu, Mateja Mandića, Csabu Leimetera, Ivana Čupića i Karpa Sirotića.

Trener ekipe Poreča Ilija Lovrinović nije mogao, pak, računati na oba srednja vanjska Vedrana Mataiju i Tomislava Bošnjaka, a u sastavu nije bilo niti obrambenog specijalista Mirka Petrova.

Zagreb dopustio Poreču samo jedan gol iz igre u prvih 30 minuta!

Zagrebaši su dvoboj otvorili sa Slavićem na golu, Matanovićem i Mandićem na krilima, vanjskom linijom Klis-Vistorop-Klarica, te Šipićem na crti. U fazi obrane umjesto lijevog vanjskog Edina Klisa ulazio je nekada najbolji obrambeni igrač svijeta – Jakov Gojun, a trener Ivica Obrvan susret je otvorio obranom 5-1 s kapetanom Mandićem kao isturenim čovjekom.

Nakon uvodnih desetak minuta Zagreb je imao prednost od 3:1, a zanimljivu situaciju vidjeli smo nakon što je isključen Luka Lovre Klarica. Tada je, naime, na poziciju desnog vanjskog morao doći krilni igrač Vlado Matanović, budući da je drugi desni vanjski, mađarski reprezentativac Csaba Leimeter, zbog lakše ozljede ostao u Zagrebu.

U 15. minuti Zagreb nakon pogotka Edina Klisa vodi 4:1, a nekoliko tehničkih pogrešaka i sjajno raspoloženi vratar Poreča Erik Krbavčić glavni su razlog zašto prednost hrvatskih prvaka nije bila i veća.

Ipak, trener Poreča Ilija Lovrinović, uvidjevši da se njegova momčad itekako muči u napadu, poziva minutu predaha.

Interesantno, nakon uvodnog pogotka Luciana Krajcara u 4. minuti utakmice rukometaši Poreča morali su čekati čak 23 minute da sljedeći put zatresu mrežu Dina Slavića. Dogodilo se to u 27. minuti, nakon što je Matija Rađaković bio precizan s linije sedam metara.

Do konca prvog poluvremena prednost Zagreba dodatno je narasla, pa se na predah otišlo s rezultatom 14:2 u korist hrvatskih rukometnih prvaka.

Zagrebaši u nastavku digli nogu s gasa, trener Obrvan rotirao sve igrače!

Nastavak utakmice otvaraju Ivić na vratima, Mandić i Perić na krilima, ista vanjska linija kao i u prvom poluvremenu, te Grahovac na crti. Jakov Gojun, baš kao i u prvom dijelu susreta ulazi u fazi obrane, samo ovoga puta umjesto srednjeg vanjskog Filipa Vistoropa.

Prvi pogodak u nastavku, nakon koraka Filipa Perića, iz kontre za Poreč postiže Matija Rađaković, a da su se Porečani sabrali na poluvremenu pokazalo nam je i uvodnih desetak minuta nastavka, period u kojemu su postigli duplo više pogodaka nego u čitavom prvom poluvremenu.

Doduše, Zagreb je i taj period bio uspješniji sa šest postignutih golova, ali rukometaši Poreča pokazali su puno bolje izdanje nego u prvih 30 minuta.

U 44. minuti, nakon što je desni vanjski ekipe Poreča Tim Thoss pogodio za smanjenje Zagrebove prednosti na 21:8, trener Ivica Obrvan pozvao je minutu predaha.

U posljednju četvrtinu utakmice ulaze hrvatski rukometni prvaci sa jedinstvenom vanjskom linijom u kojoj je lijevi vanjski Fabijan Grubišić, srednji vanjski Davor Ćavar (inače lijevo krilo) te desni vanjski Vlado Matanović (inače desno krilo). Valja spomenuti da su u tim trenucima utakmice na krilima Valentino Ravnić i Paolo Kraljević, na crti je Adin Faljić, dok vrata i dalje čuva Filip Ivić.

Ovako izmiješana postava ne samo da je uspjela sačuvati stečenu prednost, već su do konca susreta istu povećali na zaključnih 29:15.

Pojedinačni učinak

Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su Davor Ćavar i Luka Lovre Klarica s po četiri pogotka. Dino Slavić imao je dvije obrane, dok je Filip Ivić u nastavku skupio njih četiri.

Kod ekipe Poreča najviše je pokazao Matija Rađaković također s četiri postignuta gola.

Erik Krbavčić imao je tri, dok je David Vladić skupio dvije obrane.

Sljedeće subote gostujemo u Sesvetama!

U 09. kolu Paket 24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske najbolji će hrvatski rukometaši gostovati u Sesvetama.

Gostovanje hrvatskih rukometnih prvaka kod trećeplasirane momčadi prvenstva na rasporedu je u subotu 30. travnja. Početak dvoboja naknadno će biti određen.

U posljednjem, 10. kolu natjecanja hrvatski će rukometni prvaci ugostiti našički Nexe. Taj dvoboj na rasporedu je u subotu 07. svibnja u sportskoj dvorani Kutija šibica, a početak će, također, biti objavljen naknadno.

Poreč – PPD Zagreb 29:15 (14:2)

SRC Veli Jože: 200 gledatelja

Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

Delegat: Dragutin Modesto

Poreč: Krbavčić 3 obrane, Vladić 2 obrane; Gavran, Thoss 3, Krajcar 1, Vučić, Đukanović, Popović 2, Boka, Malinarich 2, Rađaković 4, Radunović, Moslavac, Ikanović 1, Vinković, Ljubić 2

PPD Zagreb: Slavić 2 obrane, Ivić; Šipić 1, Vistorop 1, Ćavar 4, D. Mandić 3, Faljić, Klarica 4, Gojun, Klis 3, Kraljević 2, Perić 1, Matanović 3, Ravnić 2, Grahovac 2, Grubišić 3

  Povratak na sve vijesti