Handball Club Beijing Sport University novi je član SEHA Gazprom lige!
Objavljeno: 19. 04. 2019 - 4:58

Izvršni odbor SEHA Gazprom lige donio je odluku kako će od sezone 2019. / 2020. najnoviji član ovog natjecanja biti kineska ekipa koja će nastupati pod imenom Handball Club Beijing Sport University.

Kako će se liga igrati u novom formatu s dvije skupine od po šest ekipa, jedno će mjesto sada biti popunjeno s kineskim predstavnicima.

  • Deveta sezona SEHA Gazprom lige donosi i mnogo noviteta, od kojih je jedan i nastup kineske momčadi Beijing Sport University. Ulazak kineske momčadi u natjecanje obilježava početak nove ere u SEHA Gazprom ligi. Na ovaj način širimo naše horizonte i tržište i izvan granica Europe i to je sjajna vijest za rukomet u globalu. Od samih početaka ovog natjecanja stremili smo ka jačanju sportskog i marketinškog aspekta ove priče, a ulaskom kineske ekipe u ligu postigli smo i jedno i drugo. Ovim putem želimo izraziti toplu dobrodošlicu našim novim članovima na čiji smo ulazak u ligu iznimno ponosni – današnja je poruka gospodina Mihajla Mihajlovskog, predsjednika SEHA Gazprom lige.

Rukometnim klub Beijing Sport University potpisao je tripartitni ugovor s tvrtkom Rukomet Zagreb d.o.o. i rukometnim klubom Prvo plinarsko društvo Zagreb koji će ujedno biti i logistička podrška kineskim kolegama.

  • Kineska ekipa dolazi u Zagreb početkom kolovoza sa izabranom selekcijom Beijing Sport Universityija, a mi smo se s naše strane obvezali pružiti im kompletnu logistiku. Dakle, govorimo o organizaciji, struci, smještaju, prijevozu, ishrani i svemu što je potrebno za svakodnevno funkcioniranje jednog profesionalnog rukometnog kluba. U Zagrebu će, dakle, biti smješteni, tu će trenirati i igrati svoje domaće utakmice SEHA Gazprom lige. Osim selekcioniranih 20 rukometaša u kineskoj će delegaciji biti i njihov trener, menadžer i prevoditelj. Mi u rukometnom klubu Zagreb veselimo se ovoj suradnji i vjerujemo kako će od iste profitirati rukomet u globalu – poručio je direktor rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb, gospodin Vedran Šupuković.
  Povratak na sve vijesti