Horvat: Ako zaustavimo Schmidta napravili smo pola posla! Ivandija: Vrijeme je za bodove!
Objavljeno: 30. 11. 2016 - 1:04

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 09. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu najbolji hrvatski rukometaši u četvrtak 01. prosinca dočekuju njemački Rhein Neckar Loewen.

Dvoboj hrvatskog prvaka i aktualnog osvajača Bundeslige predviđen je za 19.00 sati.

Dva dana uoči utakmice na prigodnoj konferenciji za medije susret „lavova“ najavili su trener PPD Zagreba Silvio Ivandija i kapetan Zlatko Horvat.

Pred domaćom publikom naše su ambicije uvijek iste, dakle idemo na pobjedu i po dva boda. Sigurno da nam neće biti lako jer nam dolazi ekipa koja igra jako dobar rukomet i koja je s dvama gostujućim pobjedama u Kielceu i Skoplju najavila po meni i kandidaturu za Final Four turnir u Koelnu. Najveća opasnost u njihovim redovima je srednji vanjski, Švicarac Andy Schmidt koji odlično distribuira lopte dali na bekove, dali na Španjolca Baenu koji je gotovo nezadrživ na crti, a ako nema takvog rješenja onda i sam postaje izuzetno opasan po protivnički gol. Schmidt je definitivno njihov motor pokretač i njihova najveća napadačka snaga, a što se tiče obrane tu su se bitno popravili u odnosu na lani i danas djeluju vrlo čvrsto i pokretljivo u obrambenom segmentu igre. Njihovi nastupi u dosadašnjem dijelu sezone sugeriraju da imaju možda malo problema s pristupom, jer vidjeli ste da su protiv nas uvjetno rečeno „slabijih“ poput Zagreba, Celja ili Kristianstada imali na koncu dosta problema, dok su favorite u skupini poput Vardara i Kielcea u gostima tukli i to s uvjerljivom razlikom. U svakom slučaju očekujem maksimalno motivirani Loewen u četvrtak u Areni, a isti takvi moramo biti i mi – poruka je kapetana ekipe Zlatka Horvata.

U Njemačkoj sm bili jak blizu u prvoj utakmici, a sada moramo dati sve od sebe da dobre igre oplemenimo i s nekim bodovima. Protivnik je izuzetno atraktivno ime i veliki je mamac za publiku, a ja ovim putem i pozivam sve navijače da nam se pridruže i da nas podrže jer njihova nam pomoć itekako treba da  bi pobijedili prvaka Bundeslige. U odnosu na prvu utakmicu moramo odigrati čvršće obranu i moramo raditi manje tehničkih pogrešaka u napadu. Ako u tome uspijemo onda nam pobjeda ne bi smjela izmaknuti. Frustrirajuće je igrati dobro kao što mi igramo u posljednje vrijeme, a svaki put ostati bez bodova. Činjenica je da igramo protiv protivnika iz top klase europskog rukometa, ali mislim da dečki ostavljaju srce na terenu i da bi to trebala biti dovoljno dobra pozivnica svim ljubiteljima rukometa da sutra dođu u Arenu i da nas nose do pobjede nad velikim rivalom – kazao je trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.

Dvoboj PPD Zagreba i RN Loewena na rasporedu je u 19.00 sati, a ulaznice se još uvijek mogu podići na blagajni Arene Zagreb i to u srijedu 30. studenog s od 16.00 do 20.00 sati, odnosno u četvrtak 01. prosinca od 14.00 do 19.00 sati.

  Povratak na sve vijesti