Horvat i Kastelic vodili Zagreb do 25. naslova pobjednika Kupa Hrvatske!
Objavljeno: 13. 05. 2018 - 6:31

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb po 25. puta u svojoj povijesti osvojili su Kup Hrvatske. U velikom finalu igranom u sportskoj dvorani Marija i Line u Umagu svladali su ekipu Nexe Našica rezultatom 27: 18 (12:11).

U odnosu na polufinalnu utakmicu, u kojoj su Zagrebaši bili uvjerljivi protiv domaćina Umaga i u kojoj su slavili rezultatom 39:24, u sastav su se vratili kapetan Zlatko Horvat i desni vanjski David Miklavčić dok su na tribine preselili Petar Medić i Josip Ereš.

Na klupi PPD Zagreba uz trenera Zlatka Saračevića bili su i službeni predstavnik Božidar Jović, trener vratara Mario Kelentrić i fizioterapeut Damir Kajba. U sklopu šireg stručnog stožera na tribinama su bili pomoćni trener Andrija Nikolić, kondicijski trener Igor Blažinčić i drugi fizioterapeut Slobodan Škorić.

Šahovska bitka u prvom poluvremenu!

U prvom poluvremenu gledali smo šahovsku bitku trenera Saračevića i Horvata, vidjeli smo 30 minuta igre s dvije fantastične obrane, svjedočili raspoloženim Urhu Kastelicu i Kristianu Pilipoviću koji su branili i najveće zicere te stoga ne treba čuditi da se na predah otišlo sa samo jednim golom prednosti za Zagreb (12:11).

Kroz čitavo prvo poluvrijeme Našičani su poveli samo jednom, međutim borbeni kao i uvijek nisu dopustili da im se Zagreb odlijepi i da napravi značajniju razliku već u prvom dijelu igre.

Dva imena koja su obilježila prvu dionicu utakmice svakako su Urh Kastelic sa sedam, odnosno Kristian Pilipović sa šest obrana. Zlatko Horvat postigao je četiri, a Vedran Zrnić tri pogotka iako su obojica promašila po jedan sedmerac.

Drugo poluvrijeme…

U uvodnim minutama nastavka gledamo presliku prvog poluvremena.

Nexe se ne predaje, pušu Našičani za vrat kolegama iz Zagreba, a o tome koliko je velika njihova želja dovoljno govori i podatak je samo u uvodnih desetak minuta drugog poluvremena zbog trećeg isključenja na tribinama završio Marko Mrđenović, dok su se Leon Šušnja i Saša Barišić-Jaman umalo i fizički obračunali.

Ipak, u 39. minuti pogotkom Josipa Valčića Zagreb prvi put odlazi na +3 (16:13).

Nakon toga Nexe postiže dva vezana pogotka, a potom Zagrebaši rade nevjerojatnu seriju od 9:0.

Prvo, u 45. minuti pogađa Damir Bičanić za 18:15, a trener gostiju Hrvoje Horvat zove minutu predaha.

Nažalost po Našičane utakmica je tu već bila prelomljena, a kada su u naredna dva napada poentirali prvo Kontrec s crte a potom i Marković na prazan gol s centra, govor tijela rukometaša Nexea jasno je dao do znanja da su se predali.

U 48. minuti opet je pogodio Bičanić i trener Horvat na +6 (21:15) odlučio je iskoristiti i posljednju minutu predaha.

Međutim, dojam je da ne bi Našičanima pomogla niti još dva time-outa jer su nakon ovoga za Zagreb redom zabijali Horvat u dva navrata, Božić-Pavletić i potom opet Bičanić.

U 54. minuti, nakon gotovo deset sušnih minuta za Nexe je poentirao Marin Šipić, ali bilo je prekasno da bi se Našičani mogli vratiti u utakmicu. 

Zagreb je mirno priveo utakmicu kraju i s uvjerljivih 27:18 (12:11) osvojio 25. Kup Hrvatske.

Najbolji u finalnoj utakmici bili su Zlatko Horvat s osam te Damir Bičanić sa šest pogodaka. Urh Kastelic igrao je veliku utakmicu i sa 16 obrana bio možda i prvo ime u pobjedničkim redovima.

Jubilarni 25. Kup Hrvatske za PPD Zagreb su osvojili Josip Ereš, Luka Mrakovčić, Tin Lučin, Josip Božić – Pavletić, Tin Kontrec, Igor Vori, Arian Jović, Dobrivoje Marković, Ivan Vekić, Zlatko Horvat, Leon Šušnja, Josip Valčić, Petar Medić, Tonči Valčić, David Miklavčić, Valentino Ravnić, Matej Hrstić, Mario Vuglač, Damir Bičanić, Domagoj Pavlović, Josip Vekić i Urh Kastelic.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 08. kola Premijer Lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske. Najbolji hrvatski rukometaši u subotu 19. svibnja gostovat će kod posljednje plasirane ekipe Lige za prvakaVinkovačke Spačve.

Ukoliko opravdaju ulogu favorita i pobjede i u toj utakmici, najbolji hrvatski rukometaši obranit će naslov prvaka Hrvatske.

PPD Zagreb – Nexe Našice 27:18 (12:11)

OŠ Marija i Line: 1 000 gledatelja

Suci: Matija Gubica (Višnjevac) i Boris Milošević (Osijek)

Delegat: Vladimir Sokol (Topličice)

PPD Zagreb: Jović, Kastelic 16 + 1 obrana; Mrakovčić 1, Lučin, Božić – Pavletić 2, Kontrec 1, Vori 1, Marković 1, Horvat 8, Šušnja 1, J. Valčić 1, T. Valčić, Miklavčić, Ravnić 2, Bičanić 6, Pavlović 3

Nexe: Lelić 3 obrane, Pilipović 6 obrana; Šipić 3, Gadža 3, Leban 1, Eter 1, Zrnić 3, Mrđenović, Barišić-Jaman, Manci Mičević, Buvinić 3, Greganić 1, Jurić Grgić 1, Lavrič, Tomić 2

  Povratak na sve vijesti