Horvat najbolji strijelac u povijesti Sparkassen kupa, Zagreb završio peti!
Objavljeno: 13. 08. 2017 - 2:59

Drugoga dana 31. izdanja Sparkassen kupa rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobijedili su njemački TVB 1898 Stuttgart u utakmici za 5. mjesto. Konačni rezultat glasio je 31:28 (16:9).

Nakon što su na otvaranju turnira remizirali s mađarskim Telekom Veszpremom (28:28), a nešto kasnije bili minimalno poraženi od Frisch AUF! Göppingena (34:33), hrvatski rukometni prvaci u posljednjem su susretu uglednog međunarodnog turnira upisali i prvu pobjedu i time završili drugi dio ljetnih priprema (visinske pripreme odrađene su prethodno na slovenskoj Rogli).

U dvoboju s bundesligaškim predstavnikom istaknuli su se Stipe Mandalinić s osam pogodaka, pet je zabio Josip Ereš a po četiri Tin Kontrec i Dobrivoje Marković. Matevž Skok imao je šest, a Arian Jović tri obrane.

Kod protivničke ekipe valja istaknuti legendarnog Mimija Krausa koji se  u strijelce upisao u sedam navrata, dok je pogodak manje postigao Schagen. Bitter i Maier skupili su svaki po tri obrane.

Zlatko Horvat najbolji strijelac u povijesti turnira!

Uoči samog početka utakmice organizatori su uručili  prigodnu plaketu Zlatku Horvatu koji je postao prvi strijelac otkako se prije 31 godinu počeo održavati ovaj ugledni međunarodni pripremni turnir.  

Velika je čast primiti ovu nagradu i biti u ovako uglednom društvu. Ni sam ne znam koji mi je ovo dolazak na Sparkassen kup i zaista mi je drago da sam ostavio trag na jednom od najkvalitetnijih pripremnih turnira u svijetu – kazao je po primitku nagrade Horvat.

Styrian Handball Days!

Rukometaši PPD Zagreba vraćaju se u Zagreb gdje će trenirati do četvrtka 17. kolovoza, a već dan kasnije zaputit će se prema Grazu gdje će od 18. do 20. kolovoza sudjelovati na međunarodnom turniru Styrian Handball Days 2017.

PPD Zagreb: Skok 6 obrana, Jović 3 obrane, Kastelic; Ereš 5, Mrakovčić 1, Božić – Pavletić, Kontrec 4, Vori, Marković 4 (1), Horvat 3 (1), Šušnja 1, J. Valčić 1, T. Valčić, Mandalinić 8, Miklavčić 1, Ravnić 3, Bičanić, Pavlović

TVB 1898 Stuttgart: Bitter 3 obrane, Maier 3 obrane, Lehmann; Schimmelbauer 4, Hafner 1, Labedank, Salger, Weiss, Schagen 6, Schweikardt 3(3), Spath, Kraus 7, M'Bengue, Baumgarten 3, Rothlisberger, Burmeister, Heiss, Kretschmar 3, Orlowski 1

  Povratak na sve vijesti