Hrvatska na Europsko prvenstvo 2020. putuje kao pobjednik kvalifikacijske skupine!
Objavljeno: 13. 06. 2019 - 6:36

U petom kolu kvalifikacija za EHF EURO 2020, Hrvatska rukometna reprezentacija savladala je Švicarsku za sigurno prvo mjesto u skupini. Na gostujućem je terenu Hrvatska nakon punih 60 minuta igre s 33:28 bila bolja od domaćina.

Izbornik Lino Červar iz redova rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb poziv je uputio sedmorici Lavova – Josipu Božiću Pavletiću, Davidu Mandiću, Luki Mrakovčiću, Ivanu Sršenu, Valentinu Ravniću, Mateju Hrstiću i Tinu Kontrecu. Kapetan Zagrebaša, Zlatko Horvat, Červaru nije bio na raspolaganju radi ozljede. S reprezentacijom putuje i Marin Šipić koji je svoj debi na velikim natjecanjima ostvario u sklopu ove godine odigranog Svjetskog prvenstva, a koji će s početkom nove sezone 2019./2020. nositi dres PPD Zagreba. 

S prvotnog je popisa od 23 igrača otpao Valentino Ravnić koji se potom vratio klupskim obvezama, a koji izborniku svejedno stoji na raspolaganju u slučaju potrebe.

Najbolji su u pobjedi protiv Švicaraca bili Luka Stepančić (8), Domagoj Duvnjak (7), Marko Mamić (6) i Marin Šipić (5), a Hrvatskoj su da zasjedne na sami vrh skupine pomogli i David Mandić s četiri, Manuel Štrlek s dva te Josip Božić Pavletić s jednim pogotkom.

U Poreč stiže Belgija!

Kvalifikacije za nadolazeće Europsko prvenstvo, a na kojemu je Hrvatska svoj nastup osigurala u travnju ove godine, reprezentacija će zaključiti ogledom protiv Belgije u Poreču u nedjelju, 16. lipnja.

  Povratak na sve vijesti