Hrvatska poražena u Švedskoj! Horvat ponio kapetansku traku i postigao tri gola!
Objavljeno: 06. 04. 2018 - 8:32

Hrvatska rukometna reprezentacije poražena je u prijateljskom dvoboju na gostovanju u Eskilstuni, gdje ju je s uvjerljivih 32:25 (17:13) porazila ekipa Švedske. Na gostovanju kod aktualnih viceprvaka Europe izbornik Hrvatske Lino Červar poveo je jedan novi, pomlađeni sastav u kojemu su svoje mjesto našla i četiri rukometaša Prvog plinarskog društva Zagreb.

Dugogodišnji kapetan reprezentacije Igor Vori po prvi je puta putovao u svojstvu direktora seniorske reprezentacije, dok je kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat dobio veliku čast da ponese i titulu kapetana hrvatske rukometne reprezentacije. U sastavu su se još našli i Josip Božić Pavletić, odnosno Domagoj Pavlović.

Na koncu učinak Zagrebaša bio je solidan s tri gola Horvata, dva Pavlovića i jednim Božića Pavletića. Najbolji strijelac Hrvatske bio je kružni napadač Krešimir Kozina s pet pogodaka, dok je četiri dodao bivši zagrebaš Lovro Mihić.

Drugu prijateljsku utakmicu protiv istog protivnika Kauboji će odigrati u subotu, 7. travnja u Norrköppingu s početkom u 16 sati.

  Povratak na sve vijesti