Hrvatska stopostotna u kvalifikacijama za EHF EURO 2020!
Objavljeno: 17. 06. 2019 - 10:10

Hrvatska rukometna reprezentacija zaključila je još jednu rukometnu sezonu pobjedivši reprezentaciju Belgije s 28:19 kojom se sada i službeno kvalificirala na Europsko prventstvo koje se naredne godine održava u tri države - Austriji, Norveškoj i Švedskoj. Slavljem u Poreču Hrvatska na natjecanje putuje kao pobjednik grupe sa stopostotnim učinkom u kvalifikacijskim utakmicama nakon što je prethodno na putu do plasmana nadjačala još i Švicarsku te Srbiju.

Hrvatska je u posljednju utakmicu koja ju je dijelila od službenog plasmana na EHF EURO 2020 ušla nešto oslabljena, a razlog je tomu bila pokoja ozljeda i umor igrača, s obzirom da su posljednja dva kruga kvalifikacija na raspored stavljena nakon iznimno napornih sezona u klubovima igrača. Iz tog je razloga izbornik Lino Červar odlučio van terena izostaviti praktički cijelu prvu sedmorku uobičajene postave. Tomu unatoč, posljednjeg je protivnika reprezentacija svladala bez većih poteškoća što dokazuje i krajnji rezultat koji je uvjerljivo na strani hrvatskih reprezentativaca.

U utakmici se ovoga puta najviše istaknuo Filip Ivić, nekadašnji pripadnik redova PPD Zagreba, a koji je do konca susreta zabilježio deset obrana. Na listu najboljih strijelaca upisali su se Zagrebaši Luka Mrakovčić i David Mandić, obojica s po pet pogodaka. Zagrebovi Josip Božić PavletićIvan Sršen upisali su svaki po četiri gola, Tin Kontrec tri te Matej Hrstić jedan pogodak, dok se Valentino Ravnić ovoga puta nije upisao na listu strijelaca. S druge je strane briljirao belgijski vratar s 12 skupljenih obrana, dok je najviše zgoditaka postigao Batrosz Kedziora (četiri).

Odmor, pa EHF EURO 2020!

Odmjeravanjem snaga s Belgijom reprezentativci Hrvatske pozdravili su još jednu rukometnu sezonu i to na najbolji mogući način - zaključivši još jedne kvalifikacija bez poraza. Prvu fazu Europskog prvenstva 2020. Kauboji će odigrati u Grazu gdje putuju u siječnju, ali prvo slijedi ono što već dugo čekaju ― ljetna stanka.

  Povratak na sve vijesti