Hrvatska zauzela osmo mjesto na Europskom prvenstvu!
Objavljeno: 27. 01. 2022 - 11:54

Hrvatska muška rukometna reprezentacija Europsko prvenstvo 2022. godine je završila na osmom mjestu. U posljednje dvije utakmice je upisala 3 boda, pobjedu protiv Islanda (23:22) te remi protiv Nizozemske (28:28).

Kao što se moglo i očekivati i završni dan glavne skupine I, Europskog prvenstva  u Budimpešti bio je dramatičan i uzbudljiv do posljednje sekunde. Na kraju su u polufinale prošli Danska i Francuska. Island će kao najugodnije iznenađenje prvenstva s Norveškom odlučivati o direktnom putniku na Svjetsko prvenstvo 2023. godine. Hrvatska je nakon remija s Nizozemskom osvojila 8. mjesto, što je naš najslabiji plasman od 2002. godine kada smo bili posljednji 16.

U utakmici s Islandom nastupili su i Čupić (5), Šipić, Gojun, Srna (1) i Ćavar. Dok je posljednju utakmicu perfektno odigrao Marin Šipić, postigavši 8 golova iz 9 pokušaja. Među strijelce su se upisali i Srna (2) te Čupić (1). Jakov Gojun je svoju ulogu u obrani već ustaljeno odigrao, dok Ćavar nije ulazio u igru.

Hrvatska je tako svoj nastup završila s tri pobjede, jednim remijem i tri poraza. To je za Hrvatsku najslabiji rezultat u posljednjih 20 godina na europskim smotrama. Veliki utjecaj na to sasvim sigurno imala je korona koja je pokosila reprezentaciju pa se u završnom susretu od 18 pozvanih za Europsko prvenstvo našlo samo njih osam. Stoga želimo prije svega dobro zdravlje našim reprezentativcima u nastavku klupske sezone, a napose na kvalifikacijskom turniru za svjetsku smotru koji će se održati u travnju.

  Povratak na sve vijesti