Hrvatski prvaci osvojili četvrto mjesto SEHA Gazprom lige!
Objavljeno: 09. 04. 2017 - 8:12

Nakon što su prije dva dana poraženi od makedonskog Vardara u polufinalu završnog turnira SEHA Gazprom lige, rukometaši PPD Zagreba izgubili su i u razigravanju za treće mjesto u kojemu ih je nadigrao domaćin Meshkov Brest.

Najbolji hrvatski rukometaši tako niti u petom pokušaju ove sezone nisu uspjeli nadigrati prvake Bjelorusije, a konačni rezultat glasio je 23:19 (14:10) u korist ekipe trenera Sergeja Bebeshka.

Nakon što su u sezoni 2012. / 2013. osvojili ovo prestižno natjecanje, a u preostala četiri pokušaja osvajali treće mjesto, hrvatskim rukometnim prvacima ovoga puta nije pošlo za rukom ponoviti isti rezultat.

Nakon Zagreba, Skopja, Novog Sada, Veszprema i Varaždina čast da organizira završni turnir SEHA Gazprom lige ove je godine pripala bjeloruskom Brestu u kojemu se Final Four održao od petka 07. travnja do nedjelje 09. travnja.

I na koncu šestog završnog turnira svakako treba čestitati uredu SEHA Gazprom lige koji je organizacijski napravio besprijekoran posao, kao i navijačima i djelatnicima rukometnog kluba Meshkov Brest na jedinstvenoj atmosferi i toplom gostoprimstvu.

Vori i Cingesar preselili na tribine, Jović i Mrakovčić na klupu!

U odnosu na utakmicu s Vardarom došlo je do promjena u sastavu hrvatskog prvaka, pa su tako zbog lakših ozljeda i umora na tribine preselili lijevo krilo Darko Cingesar i kružni napadač Igor Vori dok su se sastavu priključili treći vratar Arian Jović i srednji vanjski Luka Mrakovčić.

U Zagrebu su, pak, ostali srednji vanjski Stefan Vujić, lijevo krilo Lovro Šprem, desni vanjski Josip Vekić i od ranije ozlijeđeno desno krilo Josip Ereš.

Prvo poluvrijeme dobar napad, drugo poluvrijeme dobra obrana!

Rukometaši PPD Zagreba u rezultatskom su deficitu bili od četvrte minute susreta kada prvi pogodak na utakmici postiže kružni napadač Rastko Stojković, a već u 10. minuti pogotkom latvijskog pucača Dainisa Kristopansa imao je domaćin +4 (5:1).

Kako će kasnije na konferenciji za medije kazati trener Slavko Goluža imao je hrvatski prvak u prvom poluvremenu objektivnih problema u obrani koja je izostankom Vorija i Cingesara bila znatno tanja nego li je to inače slučaj.

Na poluvrijeme se otišlo s prednošću domaćina od +4 (14:10), da bi nastavak pogotkom otvorio kapetan PPD Zagreba Zlatko Horvat u 32. minuti.

I zaigrao je hrvatski prvak u nastavku pokretljivije i čvršće u obrani, ulogu isturenog igrača u 5-1 obrani dobro je odradio Domagoj Pavlović, a dobru je rolu kao i protiv Vardara odigrao kružni napadač Leon Šušnja.

I premda su domaćina u nastavku zaustavili na svega devet postignutih golova, zaostatak od četiri pogotka, kao i sjajan vjetar u leđa koji je Meshkov Brest dobio od svojih navijača bili su prevelik zalogaj za u nastavku puno bolji PPD Zagreb.

Najbolji u redovima PPD Zagreba bili su Dobrivoje Marković i kapetan Zlatko Horvat s po pet postignutih golova, dok je Ivan Stevanović skupio devet obrana.

Kod domaćina svakako valja izdvojiti standardno odličnog Rastka Stojkovića s četiri gola, odnosno našeg Ivana Pešića s 13 obrana.

Kreće Liga za prvaka i završnica Kupa Hrvatske!

Pred rukometašima PPD Zagreba početak je natjecanja u Ligi za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske u kojemu će se za titulu najboljeg hrvatskog rukometnog kluba boriti protiv našičkog Nexea, Dubrave, Umaga, vinkovačke Spačve i Gorice.

Na završnici Kupa Hrvatske koja se održava od 12. do 14. svibnja u Umagu rukometaši PPD Zagreba za plasman u finale borit će se protiv Dubrave, dok će u drugom polufinalu snage odmjeriti Nexe i GRK Varaždin.

PPD Zagreb – Meshkov Brest 19:23 (10:14)

Victoria Sport Hall: 3 500 gledatelja

PPD Zagreb: Stevanović 9 obrana, Skok 2 obrane, Jović; Mrakovčić, Kontrec, Šebetić, Marković 5 (1), Horvat 5(2), Šušnja 1, J. Valčić 3, Jotić 1, T. Valčić, Mandalinić 3, Miklavčić 1, Markoski, Pavlović

Meshkov Brest: Pešić 13 obrana, Mijatović; Rutenka 2, Yaschanka, Babichev, Kulak 1, Kristopans 3, Yurynok, Stojković 4(2), Shumak 1, Vukić 3, Prodanović 2, Razgor 1, Ostroushko 2, Jamali 3

  Povratak na sve vijesti