Hrvatski prvak skupo prodao kožu u Veszpremu za kraj polusezone!
Objavljeno: 21. 12. 2016 - 11:21

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u naknadno odigranoj utakmici 05. kola SEHA Gazprom lige odmjerili su snage s aktualnim osvajačima ovog natjecanja – mađarskim divom Telekom Veszpremom. Nakon što su ih prije ravno deset dana svladali  u varaždinskoj Areni najbolji hrvatski rukometaši pružili su jak tpor ali su na koncu ipak poraženi rezulttom 28:25 (14:10).

Bez Mandalinića i Stevanovića!

Trener PPD Zagreba Silvio Ivandija na put u Veszprem nije vodio ozlijeđene Domagoja Pavlovića, Stipu Mandalinića i Igora Vujića, kao ni Lovru Šprema i Ivana Stevanovića. Mesto u sastavu dobio je mladi i perspektivni vratar Arian Jović.

Kod domaćina su zbog ozljeda izostali naš Mirko  Alilović i Islanđanin Aaron Palmarsson.

Ovacije za mladog Jovića!

Gotovo šest tisuća gledatelja, koliko ih je stalo u Veszprem Arenu na posljednju utakmicu omiljenog im kluba u 2016. godini, moglo je uživati u još jednom klasiku u režiji starih rivala Zagreba i Veszprema.

Željni da pokažu kako je poraz u Varaždinu bio samo loš dan, rukometaši Telekom Veszprema od prve su minute krenuli furiozno, te su nošeni tradicionalno najboljim navijanjem u rukometnoj Europi, već na samom startu utakmice stvorili željenu prednost.

Imao je mađarski prvak u nekoliko navrata +2 (2:0, 4:2, 5:3, 6:4), da bi u 10. minuti prvi puta otišao na čak +4 (9:5) nakon čega je trener PPD Zagreba Ivandija pozvao minutu predaha.

Kod Mađara tradicionalno dobra, čvrsta i pokretljiva obrana sa solidni Miklerom, a kada Veszprem igra koncentrirano u obrani onda klasnim krilima poput Marguča i Gajića nije problem postizati lake golove iz kontri i polukontri.

Kod Zagreba je na vratima započeo Arijan Jović koji je na konto nekadašnjeg igranja oca Božidara u Veszpremu dočekan s ovacijama. I odličan je posao odradio mladi Jović koji se ravnopravno nosio s Rolandom Miklerom na vratima mađarskog kluba, ali unatoč dobroj partiji Zagrebovog golmana na predah se otišlo s +4 (14:10) za Veszprem.

Malo sreće nedostajalo za preokret!

Nakon što su u prvom polluvremenu priliku dobili mlađi igrači poput Josipa Ereša ili Arijana Jovića, trener Ivandija u nastavku se odlučio za nešto iskusnije Matevža Skoka i Zlatka Horvata.

Kroz čitavo drugo poluvrijeme Zagreb je uporno i tvrdogavo odbijao kapitulirati i premda su domaćini u nekoliko navrata otišli i na +5 hrabri se Zagrebaši nisu predavali već su stizali i u 55. minuti konačno i stigli vodstvo Veszprema.

Malo nesreće i dekoncentracije na našoj, u posljednjih par minuta probuđeni Ilić i Mikler na njihovoj strani na koncu su presudili da do potpunog preokreta ipak ne dođe.

Konačan rezultat 28:25 u korist favoriziranog domaćina, ali porazu unatoč mogu Zagrebaši biti ponosni na svoju izvedbu večeras i mogu uzdignute glave i čista obraza zaključiti turbulentnu polusezonu.

Nadomak završnog turnira!

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb polusezonu SEHA Gazprom lige zaključili su na trećem mjestu tablice s 28 osvojenih bodova iz 13 utakmica, ali i dva susreta manje od vodećeg dvojca Vardar - Veszprem. U  preostale četiri utakmice hrvatski rukometni prvaci plasman na završni turnir tražiti će u četirima gostovanjima kod Celja Pivovarne Laško (07. veljače 2017.), Metalurga (13. veljače 2017.), našičkog Nexea (28. veljače 2017.) i slovačkog Tatrana iz Prešova (14. ožujka 2017.), odnosno u posljednjoj domaćoj utakmici s bjelorusim Meshkov Brestom (16. ožujka 2017.)

Telekom Veszprem – PPD Zagreb 28:25 (14:10)

Veszprem Arena: 6 000 gledatelja

Suci: Siarhei Kulik i Dzmitry Nabokau (BLR)

Delegat: Siarhei Kot (BLR)

Telekom Veszprem: Borbely, Mikler 14 obrana; Gulyas, Ivancsik 3, Schuch, Ilić 4, Gajić 4(1), Nilsson 4, Nagy 4, Kopljar, Marguč 6, Rodriguez, Terzić, Sulić 1, Lekai 2, Ligetvari

PPD Zagreb: Skok 6 obrana, Jović 6 obrana; Ereš 1, Vujić S. 2, Kontrec 1, Vori 3,  Cingesar, Šebetić 5, Marković 5, Horvat 2(2), Šušnja, Valčić J. 3, Jotić 3, Valčić T., Miklavčić, Markoski

  Povratak na sve vijesti