I drugi put u listopadu Zagreb zamrznut na minus sedam kod Vardara!
Objavljeno: 17. 10. 2017 - 7:26

Photo credit: Denis Dukovski

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb i drugi puta u mjesecu listopadu poraženi su na gostovanju kod aktualnih prvaka Europe – rukometnog kluba Vardar. Nakon što su na samo početku mjeseca kapitulirali rezultatom 28:21 u sklopu EHF Lige prvaka, najbolji hrvatski rukometaši poraženi su i u sklopu 06. kola SEHA Gazprom lige, također sa sedam pogodaka razlike i to rezultatom 30:23 (17:10).

Trener Kasim Kamenica zbog ozljeda nije mogao računati na Valentina Ravnića, Domagoja Pavlovića, Josipa Vekića, Davida Miklavčića i Ariana Jovića, a u Zagrebu su ostali i kapetan Zlatko Horvat, odnosno mladi Tin Lučin.

Kod domaćina zbog ozljeda su izostali kružni napadači Stojanče Stoilov i Rogerio Moraes Ferreira, kao i desno krilo Daniil Shiskarev, dok se u odnosu na prvu utakmicu u sastav vratio hrvatski reprezentativac Igor Karačić.

O utakmici....

U uzbudljivom dvoboju igranom pred oko tisuću gledatelja u supermodernoj sportskoj dvorani Jane Sandanski, gledatelji su mogli uživati u prekrasnom rukometu, nizu atraktivnih poteza i sjajnim partijama hrvatskih rukometaša na obje strane.

Povratnik u redove prvaka Europe Igor Karačić briljirao je u svojim solo prodorima, a na koncu se zaustavio na šest pogodaka koliko je zabio i Timur Dibirov, dok je Vuko Borozan dao gol manje. Ivan Čupić postigao je tri gola, dok Luka Cindrić večeras nije ulazio u igru. Odmor velikom Arpadu Šterbiku priuštio je večeras fenomenalni Strahinja Milić koji je obranio čak 17 lopti.

Kod PPD Zagreba još jednom je pucački sjajno raspoložen bio Stipe Mandalinić s osam pogodaka, a odličnu je partiju pružio i Tin Kontrec koji se u strijelce upisao u četiri navrata, dok je Mario Vuglač dao tri zgoditka. Urh Kastelic u prvom je poluvremenu imao pet obrana, dok je Matevž Skok u nastavku skupio jednu više.

Kamenica: Najgore poluvrijeme ove sezone!

Čestitke Vardaru na apsolutno zasluženoj pobjedi. Mi smo se nadali iskoristiti njihov umor jer su u odnosu na nas igrali Ligu prvaka dva dana kasnije, međutim pružili smo najlošije prvo poluvrijeme u ovoj sezoni. Igrači su loše reagirali na sve moje napore i moram ovom prilikom istaknuti kako je velik broj tehničkih grešaka i čak 17 primljenih golova u jednom poluvremenu nedopustivo za rukometni klub Zagreb. U nastavku smo igrali nešto bolje, uspjeli održati egal i s tim sam dijelom bitno zadovoljniji. Vardar je danas bio bolja momčad i ja im mogu samo čestitati – poručio je nakon utakmice trener PPD Zagreba Kasim Kamenica.

Apsolutno sve čestitke ekipi Vardara koja nas je još jednom nadigrala. Prvo poluvrijeme obilježio je velik broj tehničkih grešaka s obje strane, ali su se oni u jednom trenutku pribrali, a mi smo nastavili po starom do kraja poluvremena. Nastavak je definitivno bi bolji, ali stizati -7 protiv Vardara u Skopju jednostavno nije realno. Čestitke njihovom treneru i igračima na novoj velikoj pobjedi – dodao je kružni napadač PPD Zagreba i strijelac četiri pogotka večeras Tin Kontrec.

Reprezentativna pauza pa gostovanje u Barceloni!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb sada je reprezentativna pauza koju će trener Kamenica iskoristiti ne bi li osvježio i dodatno uigrao svoje igrače, a prvi sljedeći izazov na rasporedu je 04. studenog kada hrvatski rukometni prvaci u sklopu EHF Lige prvaka gostuju u Barceloni.

Vardar – PPD Zagreb 30:23 (17:10)

Jane Sandanski: 1 000 gledatelja

Suci: Siarhei Kulik i Dzmitry Nabokao (BLR)

Delegat: Siarhei Kot (BLR)

Vardar: Šterbik, Milić 17 obrana, Gjorgjeski 2 obrane; Nedanovski 1, Popovski, Kristopans, Maqueda 2, Karačić 6, Abutović, Canellas 2, Cindrić, Čupić 3, Dibirov 6, Borozan 5, Vojvodić 1, Marsenić 4

PPD Zagreb: Skok 6 obrana, Kastelic 5 obrana + 1 gol; Ž. Marković 2, Ereš 1, Mrakovčić, Božić – Pavletić 2, Kontrec 4, Vori, D. Marković 2, Šušnja, J. Valčić, T. Valčić, Mandalinić 8, Hrstić, Vuglač 3, Bičanić

  Povratak na sve vijesti