Ivić: Zagrebaši mogu biti jako opasni! Kontrec: Samo da Fićo ne ponovi Varaždin!
Objavljeno: 26. 11. 2016 - 7:36

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 08. kola VELUX EHF Lige prvaka u kojemu najbolji hrvatski rukometaši gostuju kod europskog prvaka Vive Tauron Kielcea. Dvoboj perjanice hrvatskog rukometa i aktualnih osvajača Lige prvaka na rasporedu je u nedjelju 27. studenog s početkom u 18.00 sati.

Dan ranije stigli su Zagrebaši u poljski gradić Kielce gdje su odradili večernji trening, upoznali se s dvoranom i najavili veliki dvoboj koji ih očekuje sutra.

Trener Silvio Ivandija, koji kaže da nije ovdje došao s bijelom zastavom, na put u Poljsku nije poveo ozlijeđene Domagoja Pavlovića i Leona Šušnju, a u Zagrebu su ostali i Arian Jović odnosno Lovro Šprem. U Kielce je tako stiglo čak 17 igrača, a odluku o tome koji se od njih neće skidati trener Ivandija ostavio je za dan utakmice.

Trener će sutra odlučiti tko se ne skida, a na tu će odluku vjerojatno i utjecati činjenica da Mandalinić i Marković imaju lakše ozljede. Što se tiče naših ambicija one su nepromijenjene. Za plasman u daljnji krug moramo preskočiti Celje i Kristianstad, a da bi to učinili moramo negdje na strani uzet bodove. Nastojat ćemo to učiniti sutra. Imamo 17 igrača, zdravstveni bilten je dobar a dobra je i vijest da nam se nakon utakmice suspenzije vratio Tin Kontrec. U odnosu na prvu utakmicu moramo bitno popraviti našu realizaciju, a što se tiče protivnika dovoljno je reći da opasnost prijeti sa svih strana. Na nama je da se „potučemo“ s njima i da damo sve od sebe pa ćemo vidjeti – kazao je u najavi utakmice pomoćni trener PPD Zagreba Vladimir Jelčić.

Put je bio malo naporan, ali sada ćemo kroz trening malo rasteretit noge i vjerujem dobro se odmoriti za sutrašnji dvoboj. Dobro smo analizirali protivnika i znamo što nas sutra očekuje u hali Legionow. Mislim da moramo ispraviti naše greške iz prvog dvoboja s Kielcem u Varaždinu, a tu u prvom redu mislim na realizaciju i koncentraciju u napadu koja nam je u nekim bitnim trenucima nedostajala. Ako to uspijemo popraviti, a zadržimo visok nivo čvrste i pokretljive obrane, jasno i uz doprinos s vratarske strane, možda se možemo nadati nekom malom čudu. Što se tiče Kielce oni su ekipa puna sjajnih pojedinaca, ali ja iskreno mislim da nam je najveća opasnost naš Fićo Ivić koji je i u prvoj utakmici bio njihov najbolji igrač. Čak ga ni to što sam ga pogodio u glavu nije omelo. Nadam se da sutra neće biti baš jako raspoložen – kroz smijeh će Tin Kontrec.

Drago mi je da sam opet u svega dest dana imao priliku zagrliti ljude s kojima sam igrao pet, šest ili više godina. Mislim da nas sutra očekuje pravi rukometni spektakl, kao što znate i EHF je ovu utakmicu proglasio utakmicom kola tako da je sve spremno za još jednu veliku rukometnu večer. Zagreb je opasna ekipa koja je već u prvoj utakmici pokazala da ima sjajnu obranu, kroz koju dolaz do velikog broja lakih golova kroz kontru i polukontru. Oni su u prvom dvoboju promašili previše zicera i to je glavni razlog zašto su izgubili, a mi moram sutra biti oprezni jer neće se Zagrebu dva puta dogoditi da nam nešto pokloni. Mi sutra moramo uči koncentrirano i dati svoj maksimum da upišemo nove bodove i da se nastavimo boriti za to prvo mjesto koje nam se sada nakon pobjede Loewena u Skopju ponovno čini itekako dostižno – kazao je u najavi utakmice vratar Vive Tauron Kielcea Filip Ivić.

  Povratak na sve vijesti