Uz lavovsku borbu, gorak poraz od Motora!
Objavljeno: 17. 12. 2020 - 6:50

U susretu zaostalog 8. kola rukometne EHF Lige prvaka PPD Zagreb je otišao na teško gostovanje u Zaporožje u četvrtak 17. prosinca. Motor je i u uzvratnoj utakmici bio bolji te ovog puta slavio rezultatom 29:25 (13:13) .

Premda su na put otišli bez Vlaha, Klarice, Ašanina, Vuglača i Ćavara, Zagrebaši su utakmicu dobro otvorili te držali egal do 13. minute. Efikasnost u napadu pada, nije iskorišten igrač više i domaćini se odvajaju na četiri gola razlike. No, vanjska linija Vistorop, Mrakovčić, Laljek je uz povezane četiri obrane Ristanovića dovela Zagrebaše do izjednačenja (11:11) tri minute do kraja prvog poluvremena. Na odmor se otišlo s identičnim rezultatom kao i u Zagrebu 13:13. Napad Zagreba predvodili su Matanović s četiri te Burić s tri pogotka. Najviše problema obrani Lavova s druge je strane zadao Kozakevych s četiri gola iz isto toliko pokušaja.

Drugo poluvrijeme krenulo je istim Zagrebovim ritmom s držanjem dva gola prednosti sve do 37. minute kada u istom napadu domaćina isključenja dobijaju Mandić i Obradović. Mandić je dobio i drugo isključenje u 39. minuti nakon čega i trener Šola žuti karton zbog protestiranja, no domaćini su u 43. minuti već imali 21:18. Premda je Šipić iznudio dva isključenja kod domaćina tu razliku Zagrebaši nažalost nisu mogli stići i preokrenuti rezultat. Uz 6 isključenja Zagrebaša u drugom poluvremenu i crveni karton Obradovića utakmica je na kraju završila rezultatom 29:25. Najefikasniji u redovima PPD Zagreba je bio Matanović sa osam pogodaka dok je s druge strane Kozakevych postigao deset.

U posljednjoj utakmici u ovoj kalendarskoj godini Zagrebaše će 23.12. ugostiti Celje Pivovarna Laško. Utakmica u Celju na rasporedu je u 18:45 sati.

MOTOR ZAPOROZHYE - PPD ZAGREB 29:25 (13:13)

MOTOR: Viunik, Maroz; Kubatko, Babichev 1, Malasinskas 4, Pukhouski 2, Denysov 2, Orbović 2, Turchenko, Molina Cosano, Kozakevych 10, Horiha, Burzak 1, Kasai, Minotskyi, Bokhan 7. Trener Gintaras Savukynas.

PPD ZAGREB: Jandrić 2 obrane, Ristanović 4 obrane; Šipić 1, Vistorop 3, Mrakovčić 2, Mandić 1, Božić-Pavletić 3, Burić 3, Srna, Obradović 1, Laljek 2, Matanović 8, Ravnić, Hrstić, Grahovac 1, Stojnić. Trener Vlado Šola.

  Povratak na sve vijesti