Još jedna uvjerljiva pobjeda! Zagreb nadigrao Sesvete s +14!
Objavljeno: 22. 05. 2021 - 6:20

Do pete pobjede u sklopu natjecanja Paket 24 Premijer lige za prvaka rukometnog prvenstva Hrvatske stigli su rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb u subotu, 22. svibnja, nakon što su u Sportskoj dvorani Trešnjevka bili bolji od ekipe Sesveta.

Za poraz od prije nekoliko mjeseci u prijateljskoj utakmici, najbolji hrvatski rukometaši „osvetili“ su se pobjedom u sklopu 04. kola natjecanja, a konačni rezultat glasio je 36:22 (20:12) u korist aktualnih prvaka Hrvatske.

Sastavi

Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan za ovaj susret, kao i za neke ranije, nije mogao računati na ozlijeđene Mateja Hrstića, Marina Šipića, Marija Vuglača i Zvonimira Srnu, a dvoboj sa Sesvetama s tribina su odgledali i Paolo Kraljević, Davor Ćavar i Todor Jandrić.

Prvo poluvrijeme

Zagreb je sjajno otvorio utakmicu. Čvrsta 5-1 obrana s kapetanom Davidom Mandićem na čelu nije dopuštala Sesvečanima da se razmašu u napadu, dok su na drugoj strani Zagrebaši lako dolazili do protivničkog gola.

Tako u 5. minuti već bilježimo početno 4:0 vodstvo PPD Zagreba, da bi 10. minuti, pri vodstvu domaćina 6:1, trener gostujuće ekipe Silvio Ivandija pozvao prvu minutu predaha.

U 15. minuti imali su Zagrebaši prednost 10:4, a zanimljivo je da su čak osam pogodaka postili David Mandić i Aleks Vlah.

Trener Obrvan izmiješao je postavu nakon polovice prvog poluvremena, a Zagreb je nastavio povećavati vodstvo.

U 20. minuti na semaforu je stajalo 12:6, da bi prednost hrvatskih prvaka do konca prvog poluvremena narasla na 20:12.

Drugo poluvrijeme

Nastavak utakmice Zagrebaši otvaraju u petoj brzini, pa tako i njihova prednost nastavlja sve više rasti.

U 35. minuti na semaforu stoji 24:13 u korist domaćina, da bi već u 40. minuti hrvatski prvak imao prednost 27:15, a samo pet minuta kasnije i velikih 29:16.

U posljednjih deset minuta utakmice ušli su Zagrebaši s prednošću od 34:19, a do konca susreta ista se smanjila tek za jedan gol. Na kraju uvjerljiva i zaslužena pobjeda PPD Zagreba konačnim rezultatom 36:22 (20:12).

Najbolji u pobjedničkim redovima bio je kapetan David Mandić s čak devet pogodaka, dok su sjajnu partiju pružili i stopostotni Senjamin Burić s četiri pogotka, odnosno raspoloženi Matej Ašanin s deset obrana.

Kod gostiju najbolji je bio bivši Zagrebaš Daniel Vusić sa sedam golova, dok je četiri dodao Davor Gavrić.

U goste nam dolazi Metaloplastika, a potom idemo na megdan s Našičanima!

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 04. kola SEHA Gazprom lige u kojemu će hrvatski rukometni prvaci ugostiti viceprvake Srbije – rukometni klub Metaloplastiku. Taj dvoboj na rasporedu je u utorak, 25. svibnja u sportskoj dvorani Sutinska Vrela u Podsusedu, a početak je predviđen za 20.00 sati. Kao i svi dosadašnji susreti i ovaj će se, nažalost, igrati bez prisutnosti navijača.

A nakon Metaloplastika stiže nam i jedna od dvije najvažnije utakmice ove sezone. Riječ je, dakako, o gostovanju kod našičkog Nexea koje je na rasporedu u nedjelju, 30. svibnja u Školskoj dvorani Kralja Tomislava u Našicama, a početak istoga predviđen je za 18.00 sati.  

PPD Zagreb – Sesvete 36:22 (20:12)

Sportska dvorana Trešnjevka: Bez gledatelja

Suci: Ivan Grbavac (Postrana) i Siniša Ravlić (Makarska)

Delegat: Boris Čačić (Zagreb)

PPD Zagreb: Ristanović 4 obrane, Ašanin 10 obrana; Vistorop, Mrakovčić, Mandić 9, Klarica 3, Burić 4, Obradović 4, Stojnić 1, Perić 2, Laljek, Matanović 2, Ravnić 3, Leimeter 3, Grahovac 2, Vlah 3

Trener: Ivica Obrvan

Sesvete: Perić 4 obrane, Kahlina 2 obrane; Krndelj 1, Topić 1, Žaja 2, Matić, Papić 2, Baković, Strbad 2, Vusić 7, Šuker, Krešić, Štrković, Gavrić 4, Sirotić, Finek 3

Trener: Silvio Ivandija

  Povratak na sve vijesti