Junačka partija Lavova u Nantesu nedovoljna za senzaciju!
Objavljeno: 19. 11. 2017 - 7:48

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb na gostovanju u Nantesu upisali su šesti ovosezonski poraz u sklopu natjecanja EHF Lige prvaka te tako nakon osam odigranih kola na kontu imaju dva boda, osvojena u remijima s IFK Kristianstadom (gostovanje) odnosno Wislom Plock (domaći parket). U malenom gradiću Rezeu, u samoj okolici Nantesa, hrvatski rukometni prvaci poraženi su od aktualnih viceprvaka Francuske – HBC Nantesa – rezultatom 28:27 (13:12).

Na put u Francusku trener PPD Zagreba Kasim Kamenica poveo je 17 igrača, a nakon dva odrađena treninga odlučio je da će dvoboj s tribina odgledati mladi Tin Lučin.

U Zagrebu su, pak, ostali Arian Jović, Josip Ereš, Valentino Ravnić, kao i ozlijeđeni Domagoj Pavlović, David Miklavčić i Josip Vekić.

Prvo poluvrijeme...

Uz spomenute remije, najbolji hrvatski rukometaši u dosadašnjem su tijeku natjecanja upisali pet poraza od MOL – Pick Szegeda, Rhein – Neckar Loewena, FC Barcelone Lasse i u dva navrata od aktualnih prvaka Europe – RK Vardara, a na vrućem gostovanju u Rezeu, pred službeno najboljim francuskim rukometnim navijačima, igrači Kasima Kamenice pružili su jednu od najboljih partija ove sezone koja, međutim, ipak nije bila dovoljna za veliko iznenađenje.

Hrvatski je prvak susret otvorio u sastavu Urh Kastelic na golu, Dobrivoje Marković i Zlatko Horvat na krilima, Damir Bičanić, Josip Valčić i Mario Vuglač u vanjskoj liniji te Leon Šušnja na poziciji kružnog napadača. U fazi obrane umjesto Josipa Valčića ulazio je Tin Kontrec.

Hrvatski prvaci odlično su otvorili susret te su već u 3. minuti imali vodstvo 1:3 na iznenađenje više od četiri tisuće domaćih navijača. S dva vezana gola susret je otvorio Damir Bičanić, a zabijali su u tom periodu redom i Dobrivoje Marković, Leon Šušnja i Mario Vuglač.

Prvu četvrtinu utakmice igralo se gol za gol, minimalno vodstvo izmjenjivalo se čas na jednu čas na drugu stranu, a u 15. minuti utakmice, kada su u igru ušli Igor Vori i Stipe Mandalinić umjesto Leona Šušnje i Damir Bičanića, na semaforu je stajao rezultat 5:5.

Četiri minute kasnije domaćin prvi puta odlazi na +2 (8:6), da bi u 22. minuti pogotkom iz kontre kružnog napadača Senjamina Burića domaći sastav prvi puta imao prednost od tri pogotka razlike (10:7).

Ipak, do konca poluvremena hrvatski rukometni prvaci uspjeli su se othrvati pritisku i smanjiti zaostatak na 13:12.

Drugo poluvrijeme...

U nastavak krećemo sa Skokom na golu, Horvatom i Dobrivojem Markovićem na krilima, Vorijem na crti te s vanjskom linijom Mandalinić – Žarko Marković – Josip Valčić. U fazi obrane umjesto Ž. Markovića i J. Valčića ulazili su Leon Šušnja i Matej Hrstić.

Drugu dionicu igre s dva vezana gola otvara dokapetan Josip Valčić, a u 35. minuti nakon jednog nezgodnog udarca i pada iz igre izlazi kapetan Zlatko Horvat kojega mijenja Josip Božić – Pavletić.

U 41. minuti, pri vodstvu domaćina 20:18, trener Kasim Kamenica pozvao je minutu predaha i nakon toga u igru poslao novu vanjsku liniju u sastavu Bičanić – Mrakovčić – Vuglač. Dvije minute kasnije, nakon pogotka Mrakovčića i nekoliko sjajnih obrana Matevža Skoka, s dva vezana gola Damira Bičanića hrvatski prvak prelazi u vodstvo 20:21, a domaći strateg Thierry Anti primoran je pozvati minutu predaha.

U 48. minuti isključen je kapetan Zlatko Horvat, a pogotkom na praznu mrežu Eduarda Gurbinda domaćin prelazi u vodstvo 24:23.

Sedam minuta prije kraja, domaćin ima vodstvo 25:24, a trener Kamenica umjesto Mrakovčića u igru vraća Josipa Valčića, a umjesto Bičanića ulazi Stipe Mandalinić. U međuvremenu u igru se vratio i kapetan Zlatko Horvat.

Mandalinić pogađa za 25:25 i s tim rezultatom ulazimo u posljednjih pet minuta utakmice.

Za Nantes pogađa Lazarov, uzvraća Kontrec i Thierry Anti četiri minute do kraja zove posljednju minutu predaha.

Nakon tri neuspješna napada PPD Zagreba za vodstvo,  Nicolas Claire pogađa za 27:26 vodstvo Nantesa 28 sekundi prije kraja susreta.

Trener PPD Zagreba Kasim Kamenica pozvao je minutu predaha, izvadio iz igre vratara Skoka i dobio izjednačenje pogotkom Marija Vuglača. Nažalost, domaćin je brzim centrom uzvratio, Klein je pogodio praznu mrežu, a posljednji pokušaj Tina Kontreca zaustavio je Cyril Dumolin.

Zagrebački Lavovi pružili su veličanstvenu partiju na jednom od najtežih gostovanja u EHF Ligi prvaka, ali na koncu im je za senzaciju nedostajalo malo sportske sreće.

U goste nam dolazi FC Barcelona Lassa!

Vremena za odmor nema na pretek, budući da nam već u četvrtak 23. studenog u goste stiže najtrofejnija europska momčad svih vremena, naš stari rival Barcelona. Dvoboj s prvacima Španjolske na rasporedu je u 19.00 sati u Areni Zagreb.

Samo šest dana nakon gostovanja Barcelone u Zagreb stižu i Lavovi iz Mannheima, aktualni prvaci Njemačke – Rhein Neckar Loewen. Taj dvoboj na rasporedu je u srijedu 29. studenog s početkom u 19.00 sati u Areni Zagreb.

HBC Nantes – PPD Zagreb 28:27 (13:12)

Salle Sportive de la Trocardie: 4 250 gledatelja

Suci: Oscar Raluy Lopez i Angel Sabroso Ramirez (ESP)

EHF delegat: Sotiris Migas (GRE)

HBC Nantes: Dumoulin, Siffert; Lagarde 4, Saurina 1, Faluvegi 1, Claire 3, Burić 6, Klein 3, Pechmalbec, Tournat 1, Feliho, Matulić 2, Lazarov 5, Gurbindo 1, Balauger 1, Matiaba – Tuzolana

PPD Zagreb: Skok, Kastelic; Marković Ž. 2, Mrakovčić 2, Božić – Pavletić, Kontrec 2, Vori 2, Marković D. 1, Horvat 1 (1), Šušnja 1, Valčić J. 2, Valčić T., Mandalinić 6, Hrstić, Vuglač 2, Bičanić 6

  Povratak na sve vijesti