Juniori zlatni, kadeti brončani na jakom međunarodnom turniru u Veszpremu!
Objavljeno: 24. 01. 2019 - 11:04

Juniori i kadeti rukometnog kluba Prvo plinarsko društvo Zagreb sudjelovali su na jednom od najkvalitetnijih međunarodnih turnira u mlađim dobnim skupinama, a koji se minulog vikenda održao u mađarskom Veszpremu.

Drugu ekipu PPD Zagreba (juniori) s klupe je vodio trener Branimir Kutnjak i oni su na koncu osvojili ovo natjecanje, dok su kadeti (dječaci rođeni 2002. godine i mlađi), pod stručnim vodstvom trenera Nine Markovića, zauzeli visoko treće mjesto.

Kao pomoćni trener u obje generacije na klupi je bio i Bruno Pavlić, baš kao i fizioterapeutkinja Ivana Minauf.

Zlatni juniori

Dječaci rođeni 2000. godine, uz vodstvo s klupe Branimira Kutnjaka, ostvarili su tri pobjede u vrlo jakoj skupini i to redom savladavši renomirane protivnike poput slovenskog prvaka Celja Pivovarne Laško (24:18), mađarskog MOL Pick Szegeda (25:21) i njemačkog Fuchse Berlina (26:21).

U polufinalu bili su bolji od Barcelone rezultatom 28:22, da bi u velikom finalu nadigrali i domaćina Telekom Veszprem i to konačnim rezultatom 25:18.

Za ekipu PPD Zagreba u ovoj su generaciji nastupali Stipe Purić, Mateo Kajba, Karlo Medić, Antonio Vrbić, Filip Grga Zrinušić, Marino Gabrieri, Paolo Kraljević, Rudolf Zvonimir Šafranko, Luka Klarica, Fran Kasap, Fran Tomašić, Antonio Ljubić, Vid Starčević, Josip Bepo Kadija i Alan Javor.

Najboljim lijevim vanjskim proglašen je Rudolf Zvonimir Šafranko.

Brončani kadeti

Generacija dječaka rođena 2002. godine i mlađi, pod stručnim je vodstvom trenera Nine Markovića, osvojila treće mjesto.

U skupini su odmjerili snage s domaćim Telekom Veszpremom (22:22), norveškim HK Drammenom (20:12), rukometnim klubom Zubri (poraz 17:16) i crnogorskim RK Rudarom (19:14).

U utakmici za treće mjesto svladali su mađarsku reprezentaciju 2002. godišta (22:15), a najboljim desnim vanjskim turnira proglašen je Jakov Neralić.

Za ekipu kadeta nastupali su Mislav Turčić, Adam Šalić, Ivan Goluža, Dominik Grdović, Jakov Neralić, Leon Jutriša, Karlo Jurina, Luka Leskovec, Mislav Trninić, Ivan Tintor, Lukas Pandža, Tin Konrad, Matteo Mačaš, Matej Svržnjak, Nikola Bešlić i Andro Lopac.

  Povratak na sve vijesti