Kamenica: Bez lažne skromnosti lovimo pobjedu!
Objavljeno: 06. 10. 2017 - 11:47

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb druga je domaća utakmica EHF Lige prvaka, gdje traže pobjedu i ostanak dva boda u Zagrebu. Utakmica se igra u nedjelju u 17:00 sati u Areni Zagreb, a protivnik Lavovima biti će poljski doprvak Orlen Wisla iz Plocka. Izravan prijenos možete pogledati i na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije s početkom od 16:45 sati.

Poljaci od početka EHF Lige prvake nemaju niti jednu  dobivenu utakmicu te su pred domaćom publikom gubili od aktualnog europskog prvaka Vardara (22:26) i španjolskog prvaka Barcelone (30 :37). Ni u gostima se nisu proslavili, te se s gostovanja kod njemačkog Rhein-Neckar Löwena vraćaju s rezultatom 31:27.

Lavovi u dosadašnjim utakmicama imaju remi u gostima kod IFK Kristianstada (28:28), te poraze od MOL-Pick Szegeda (23:28) i Vardara (28:21)

 

Na današnjoj press koferenciji održanoj u Trofejnoj sali u Kutiji šibica s početkom u 10:00 sati prisustovali su trener PPD Zagreba Kasim Kamenica, te igrač Stipe Mandalinić, koji su iznjeli svoje stavove i očekivanja od nedjeljnje utakmice.

 

 Sigurno je jedno, kako je prostor za pripremu pojedinačne utakmice veoma kratak, posebno kada se dogodi da neki igrači budu zdravstveni opterećeni. To nam  dodatno remeti planove u malom fontu treninga za određenog protivnika te stvara dodatne probleme. Ja bi rekao da nam je utakmica s Wislom jednako važna kao što je to bila i utakmica s Kristianstadom u Švedskoj, pošto je to drugi klub kojeg napadamo po pitanju plasmana. Za nas je sigurno to jedna vrlo važna utakmica u kojoj bez lažne skromnosti lovimo pobjedu, koja bi nas učvrstila na tom putu. Rekao sam da određene probleme u ovom trenutku imamo s desnim vanjskim i Žarko Marković i Vuglač imaju određene ozlijede, dok nam se Damir Bičanić vratio u potpunosti. Zadnja utakmica s Metalurgom pokazala je da je ekipa sasvim ozbiljno shvatila utakmicu, pristup je bio pozitivan i ono što mene posebno raduje da je na toj utakmici došlo do nekih novih momenata koje do sada nismo imali, a to je preko 12 golova iz kontra napada i da smo utakmicu prelomili pri kraju što do sada nije bio slučaj, što ohrabruje pred naredne utakmice, te stvara jednu dozu optimizma više za konačan uspjeh na utakmici protiv Wisle. Pripremamo se već od povratka iz Skopja za utakmicu. Rekao sam da nam desni vanjski remete malo planove, ali mislim da ćemo uspjeti ući u suštinu igre ekipe Wisle čija je najveća kvaliteta upravo taj visoki ritam trčanja i tu su zaista fenomenalni. Drže to s planiranom rotacijom negdje do 15 minuta po poluvremenu što stvara jedan dodatni zadatak gdje se moramo brzo vraćati. Ako taj segment odnosno njihovu fazu igre uspješno riješimo mislim da u ostalim fazama možemo biti uspješni.

 

 Kazao je trener PPD Zagreba Kasim Kamenica, a na njegovo mišljenje i očekivanja nadovezao se i igrač Stipe Mandalinić koji je prenio i dio atmosfere iz svlačionice.

 

Što se tiče svlačionice mi smo jako dobro raspoloženi i znamo sto ta utakmica s Wislom znaci u Areni pred našom publikom. Po meni jedna od važnijih ako ne i najvažnija utakmica u Areni koju trebamo dobiti na sve načinima, što se kaže. Mi smo toga svjesni i trener je rekao kako je jako malo vremena za pripremiti se, ali u što kraćem roku ćemo pokušati i mi da smo maksimalno koncentrirani na treningu i da slušamo sve i da pokušamo napraviti taktiku svi zajedno s kojom ćemo doci do pobjede nad Wislom u Areni. Još bih samo htio ovim putem pozvati navijače da nas dođu stvarno podržati, jer će nam to biti potrebno i uz njihovu pomoć sigurno da će biti puno lakše u ključnim trenucima doći do pobjede.

  Povratak na sve vijesti