Kamenica i Valčić uoči Nexea: Odnos snaga je isti, favoriti smo i idemo pobjedom otvoriti sezonu!
Objavljeno: 29. 08. 2017 - 1:33

Nakon više od mjesec dana napornih priprema, koje su započele krajem srpnja na slovenskoj Rogli i završile u nedjelju u francuskom Strasbourgu, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb spremni dočekuju novu sezonu u koju ulaze dvobojem 01. kola SEHA Gazprom lige koje je na rasporedu u četvrtak 31. kolovoza.

Lavovi će tradicionalno otvoriti regionalno natjecanje u susretu s najvećim hrvatskim rivalima, rukometašima našičkog Nexea. Dvoboj PPD Zagreb – Nexe na rasporedu je u 20.30 sati uz izravan prijenos na Arena Sportu.

Dva dana ususret utakmici s ekipom Hrvoja Horvata na prigodnoj konferenciji za medije otvaranje sezone najavili su trener PPD Zagreba Kasim Kamenica i dokapetan Josip Valčić.

Mislim da se u odnosu snage između Zagreba i Nexea nije ništa bitno promijenilo u odnosu na prošlu i prijašnje godine. Mi smo svakako favorit kako u toj utakmici, tako i za bolji plasman u SEHA Gazprom ligi i naravno za domaće trofeje. Ono što je novo jest činjenica da je Nexe dosta promijenio ekipu u odnosu na prošlu sezonu, da sada nastupaju s desetak novih lica, krasi ih jedan drugačiji pristup i osjetna je njihova želja za dokazivanjem. Lani su imali nešto više iskustva u rosteru, ali smatram da imaju kvalitetnu ekipu i s ovim novim igračima. U našoj zadnjoj utakmici u Našicama nama se sve poklopilo i otvorilo i mislim da nije realno očekivati da u ovome trenutku ponovimo takav rezultat. Moram naglasiti da su iza nas tri vrlo iscrpljujuća pripremna turnira. Osobno držim da smo imali prevelik broj utakmica u kratkom periodu i moram istaknuti kako nismo između tih turnira imali dovoljno vremena za kvalitetniji trening. Nedostaje nam malo svježine, a na posljednjem turniru ostali smo bez dva važna igrača u našoj rotaciji. Prvo se teže ozlijedio David Miklavčić kojega u četvrtak očekuje operacija ramena i duži oporavak, a nakon njega smo ostali i bez Damira Bičanića koji je ozlijedio palac pucačke ruke i neće ga biti najmanje dva tjedna. Unatoč tim objektivnim problemima moram reći da očekujem samo i isključivo dobru igru i pobjedu nad Nexeom. Osim što ciljamo te bodove želja je da se kroz prva tri kola SEHA Gazprom lige podignemo i u formi i da s jednim visokim, dakle željenim nivoom igre dočekamo prvo kolo EHF Lige prvaka – kazao je na konferenciji za medije trener PPD Zagreba Kasim Kamenica.

Trener je uglavnom sve rekao, ja bih samo ispred svlačionice dodao da smo spremni i da jedva čekamo da utakmica krene. Pripreme jesu bile naporne, ali ja znam da ćemo mi protiv Nexea biti pravi i da ćemo se pokazati u najboljem svijetlu. Bitno je da dižemo formu iz utakmice u utakmicu, da zajedno rastemo i da igramo najbolje što znamo. Vjerujem da nas čeka uspješna sezona i svi se veselimo njenom početku – dodao je dokapetan PPD Zagreba Josip Valčić.

  Povratak na sve vijesti