Kamenica: Otvaranje iz snova donijelo nam je pobjedu protiv Nexea!
Objavljeno: 01. 09. 2017 - 1:26

Na jučerašnjoj, prvoj ovosezonskoj natjecateljskoj utakmici, rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb otvorili su sezonu SEHA Gazprom lige pobjedom nad našičkim Nexeom rezultatom 27:19 (16:6).

Na press konferenciji održanoj nakon utakmice prisustvovali su trener PPD Zagreba Kasim Kamenica u pratnji s rukometašem Mariom Vuglačem, kao i trener Nexe Našica Hrvoje Horvat s igračem Sašom Barišićem Jamanom.

Trener našičkog kluba tako je kazao kako im se sada lako dizati, budući da su, tvrdi, upravo dotakli dno.

Vjerujem da samo možemo bolje, odigrali smo katastrofalno prvo poluvrijeme, otvorili smo s previše respekta prema Zagrebu, kod dijela mojih igrača vidjelo se da imaju i mali strah od nastupa u utakmici SEHA lige. Zagreb je to znalački iskoristio, iskontrirao nas je, zabio nam je prvo poluvrijeme puno lakih golova i već u tom periodu prelomio utakmicu. U nastavku smo se uspjeli donekle vratiti u utakmicu, no to nije nikakav izgovor, svjesni smo da smo odigrali jako loše i da su pred nama dani napornog treninga i analize, kako bi poboljšali svoju izvedbu do narednih utakmica – kazao je trener Nexe Našica.

Na njega se nadovezao i Saša Barišić Jaman koji je prvo čestitao Zagrebu na pobjedi, a zatim dao i svoj osvrt na utakmicu.

Nema se što puno za dodat, trener je sve rekao. Otvorili smo utakmicu katastrofalno, previše lakih golova smo primili, obranu nismo igrali, u nastavku smo još malo skupili glave i pokazali da ipak možemo parirati Zagrebu. Na našu žalost oni su preiskusna ekipa da bi dopustila da se vratimo iz minus deset – zaključio je Barišić Jaman.

Vidno zadovoljan trener PPD Zagreba Kasim Kamenica istaknuo je kako zna da su u taboru Nexea željni napraviti rezultatski iskorak te kako smatra da su se suparnici ozbiljno pripremali za ovu utakmicu.

Prvo poluvrijeme za nas je bilo izmišljeno, kao iz snova, fenomenalna obrana iz koje je proizašlo dosta lakih golova. Mislim da smo upravo na takav način riješili utakmicu. U drugom poluvremenu pokazali smo stanovitu dozu nestrpljenja u napadu i imali smo dosta promašaja od strane pivota sa šest metara, a to je na određen način vratilo Nexe u život – kazao je Kamenica.

I za kraj se medijima obratio i igrač PPD Zagreba Mario Vuglač koji je prvo čestitao na pobjedi svojim suigračima, stručnom stožeru, ali i ostatku djelatnika RK Zagreba te je pritom nadodao:

Mislim da smo odigrali jednu jako dobru utakmicu, posebice prvo poluvrijeme, čvrsto u obrani i s dosta lakih golova. Bili smo pokretljivi, dosta rastrčani i vjerujem da ćemo nastaviti u tom ritmu. Ispred nas je još puno rada i treninga, čeka nas velik broj utakmica ove sezone ali ja sam optimist i vjerujem da ćemo se kroz sezonu samo dizati i da ćemo nastaviti istim tempom. Rukometašima Nexe Našica želim uspješan ostatak sezone – poručio je povratnik u redove PPD Zagreba Mario Vuglač.

  Povratak na sve vijesti