Kamenica: U Skopje se sigurno ne idemo predati!
Objavljeno: 29. 09. 2017 - 7:07

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvostruko je gostovanje u Skopju. U sklopu EHF Lige prvaka naše Lavove će ugostiti aktualni prvaci Europe, RK Vardar. Utakmica je na rasporedu u nedjelju u dvorani Jane Sandalski od 17:00 sati, uz izravan prijenos na HTV2. Najbolja momčad Makedonije nastavlja novu sezonu u znaku pobjede, jer ih prati stopostotni učinak u natjecanju. Već u utorak Lavove očekuje novi ispit u SEHA-Gazprom ligi kod viceprvaca Metalurga.

Na listi od 18 putnika za Skopje našao se i naš novi Lav Josip Božić-Pavletić.

Pred sam put trener Kasim Kamenica iznio je svoj stav i očekivanja.

Prije svega imamo specifičan status, nije nam uspjelo iznenaditi ekipu Szegeda da dođemo do pobjede koja bi bila od velikog značaja, ali neke dijelove smo odradili dobro. Ne bih se složio s toliko kritika koliko je upućeno ekipi, posebno je to bitno za drugo poluvrijeme kod igre u obrani u kojoj smo primili 11 golova što je danas protiv vrhunskih momčadi veoma teško. S druge strane koristili smo neke igrače iz takozvanog drugog plana koji su pokazali da se na njih u sljedećim utakmicama može ozbiljnije računati. Idemo ekipi Vardara za koju znamo da je Europski prvak, da im prošlogodišnji sastav nije narušen, te da je samo Kristopans zamijenio Dujshebaev. Možda su tu izgubili neke elemente, a to je ta brzina i protok lopte koju su imali Dujshebaev-Cindrić-Karačić. Sad imaju dva nešto sporija beka, ali imaju fenomenalnu konstituciju kada je faza obrane u pitanju, ta pet jedan s Cañellasom naprijed, Kristopansom i Borozanom na vanjskim linijama i Abutovića na centralnoj liniji. Izgleda fascinantno, posebno kada je u pozadini Šterbik u elementu, i zaista teško je vidjeti gol, a kamo li probiti.

Sve u svemu sigurno se ne idemo predati, važno je u odnosnu na prošlogodišnji ciklus koji je bio sličan u Skopju popraviti utisak, uči u utakmicu s Vardarom tako da se nadigravamo, bez opterećenja i važnosti bodova, da damo jedan maksimum, a ako protivnik bude imao svoje slabosti, svoj loš dan, narušen zdravstveni status, pa ako nam se ukaže prilika da je spremno dočekamo i da je znamo iskoristiti.

S druge strane, utakmica s Metalurgom već je u utorak, što je malo gust termin, ali nadam se dobrom raspletu situacije protiv Vardara, brzo se regenerirati. Ekipa Metalurga također igra svoju utakmicu Lige prvaka ali u subotu, što je dan više za odmor, ali u svakom slučaju momčad Metalurga je mlada u odnosu na naše iskustvo i našu sveukupnu kvalitetu, pa je tako sigurno da su u lošijoj poziciji od nas. Mi moramo biti svjesni da smo neplanirano prokockali neke bodove u SEHA-Gazprom ligi i da protiv Metalurga nemamo drugih kalkulacija osim doći do nova 3 boda, dizati formu za naredne utakmice koje su za nas jako značajne i na taj način pokazati i  dokazati da je ovaj sastav dobar, da ima svoj potencijal i da ima svoje vrijednosti. Kada nam se u narednom period priključe i ozljedni igrači, imat ćemo više mogućnosti i samim tim više za pokazati.

  Povratak na sve vijesti